Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, τελέστηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Αναίμακτον Ιερουργίαν πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών καί Μετεώρων κ. Θεόκλητος προσφώνησε με λόγια αγάπης τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο και τον παρακάλεσε να κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, με την διακρίνουσα αυτόν Χρυσοστόμια ευγλωττία και χάρη, μεταξύ άλλων τόνισε πως τα ουρανογείτονα Μετέωρα, είναι το Αρτοφόριο που φυλάττει τον Μαργαρίτη της Ιεράς Μοναστικής παραδόσεως.

Παρέστησαν ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης – Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Θοδωρής Αλέκος, αντιπροσωπείες των υπολοίπων Ιερών Μονών της μετεωρίτικης Πολιτείας, οι τοπικοί άρχοντες και πλήθος φιλεόρτων πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου, σεβαστή γερόντισσα Χριστονύμφη μαζί με τις ευλαβέστατες Μοναχές, πρόσφεραν σε όλους τους προσκυνητές το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, ανταλλάσσοντας ευχές για τις άγιες ημέρες .

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.