• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Σχόλιο για την “αποκάλυψη” της δήθεν “απάτης” της αφής του Αγίου Φωτός από αιρετικό “επίσκοπο”

in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
1 Απριλίου 2018
byPoimin.gr Team
Σχόλιο για την “αποκάλυψη” της δήθεν “απάτης” της αφής του Αγίου Φωτός από αιρετικό “επίσκοπο”
Share on FacebookShare on Twitter

Έχει γίνει πλέον «καθεστώς» η τακτική των χριστιανομάχων να επιτίθενται κατά του Θεανδρικού πρόσωπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, παραμονές μεγάλων εορτών, με παιδαριώδη και γελοία δημοσιεύματα.

Αλλά δεν είναι μόνο οι άθεοι και οι λογίς χριστιανομάχοι οι οποίοι επιχειρούν να προσβάλουν την πίστη μας. Είναι και οι αιρετικοί, οι οποίοι, απ’ ότι φαίνεται από τα πεπραγμένα τους, μισούν εξ’ ίσου θανάσιμα την Ορθοδοξία μας. Σχεδόν κάθε χρόνο παρακολουθούμε στα ΜΜΕ δημοσιεύσεις και ρεπορτάζ για θλιβερά περιστατικά, για ασχήμιες και ταραχές, που δημιουργούν Κόπτες και Αρμένιοι, (μονοφυσίτες), ή για ανιστόρητα δημοσιεύματα εκπροσώπων τους με αφορμή την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας στην Ιερουσαλήμ.

Ένα τέτοιο θλιβερό περιστατικό δημοσίευσε πρόσφατα το εκκλησιαστικό ιστολόγιο «Ρομφαία», το οποίο κάνει λόγο για κάποιον αιρετικό αρμένιο «επίσκοπο», ο οποίος, προσπάθησε να αμφισβητήσει το θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο λαμβάνει κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο, σε μας τους Ορθοδόξους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Κάθε χρόνο λίγες ημέρες πριν το Πάσχα βλέπουμε και διαβάζουμε να αμφισβητούν την γνησιότητα του Αγίου Φωτός, άλλοι να αμφισβητούν την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ άλλοι να ανακαλύπτουν εντελώς τυχαία απόκρυφα Ευαγγέλια. Αυτή την φορά είδαμε δημοσιογράφο Ισραηλινού Τηλεοπτικού Δικτύου, να προσπαθεί να καλύψει σε μορφή ντοκιμαντέρ την μυστηριακή ιστορία του Παναγίου Τάφου. Εντύπωση προκαλεί όμως ότι ο δημοσιογράφος, αντί να ρωτήσει έναν Ορθόδοξο Ιεράρχη για την γνησιότητα του Αγίου Φωτός, μίλησε on camera με τον Αρμένιο Επίσκοπο Σαμουήλ. Τι μας είπε όμως ο Αρμένιος για το Άγιο Φως; Μας είπε ότι ο Θεός δεν έχει κάθε τόσο την όρεξη να κάνει θαύματα για να χαροποιήσει τον κόσμο, αλλά καμιά φορά το ανάβουμε εμείς!!! “Έχουν μια λάμπα λαδιού με μικρά κεράκια, εμείς τα αποκαλούμε “δάδες”… Με αυτά τα κεριά λοιπόν “ανάβουν” την φλόγα που βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο και την μοιράζουν ως Άγιο Φως” – δήλωσε προκλητικά ο Αρμένιος Επίσκοπος. Άμεση πάντως ήταν η αντίδραση του Ελληνορθόδοξου Κληρικού του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος κατηγόρησε τον Αρμένιο Επίσκοπο ότι ψεύδεται και πρέπει αμέσως να περάσει εκτός του Τάφου. “Εγώ έχω την ευθύνη για τον ιερό χώρο… Δεν λέτε την αλήθεια, λυπάμαι… Δεν συμβαίνουν αυτά που λέτε…” τόνισε χαρακτηριστικά ο Κληρικός του Πατριαρχείου».

Η δολιότητα του αιρετικού «κληρικού», αλλά και η πονηριά του ισραηλινού δημοσιογράφου  είναι καταφανής. Ο δημοσιογράφος θέλησε όχι να διαφωτίσει την «μυστηριακή ιστορία του Παναγίου Τάφου», αλλά να συσκοτίσει το θαύμα. Να σπείρει την αμφιβολία στις ψυχές των ολιγοπίστων, έτσι ώστε να παύσει το ολοφάνερο αυτό θαύμα να γίνεται οδοδείκτης πίστεως και αφορμή σωτηρίας σε κάθε καλοπροαίρετη ψυχή, δόξα και θρίαμβος της αληθείας της Ορθοδοξίας.  Γι’ αυτό και δεν κάλεσε σε συνέντευξη τον Ορθόδοξο Πατριάρχη, τον μόνον αυθεντικό και αυτόπτη μάρτυρα του θαύματος, αλλά έναν αιρετικό. Αλλά ποια «μαρτυρία» θα μπορούσε να καταθέσει, αφού ουδέποτε ο ίδιος μπόρεσε να δει, τι συμβαίνει στο Ιερό Κουβούκλιο; Όπως είναι γνωστό εδώ και αιώνες ο Ορθόδοξος Πατριάρχης εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο μόνος, αφού τον ψάχνουν οι ισραηλινές αστυνομικές αρχές, ότι δεν έχει επάνω του κάποιο σύνεργο αφής, (σπίρτα, αναπτήρας κ.λ.π.). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων: «Κατά την 12ην της ημέρας… η λυχνία, ης γίνεται χρήσις εν τη ιερά τελετή, (η λυχνία είναι σβηστή για να χρησιμοποιηθεί από τον Πατριάρχη στο τέλος της τελετής όπου και την ανάβει από το Άγιο Φως που βγαίνει θαυματουργικώς από τον Άγιο Τάφο), μεταφέρεται εν παρατάξει από του κελλίου, εν ω φυλάσσεται παρά την αγίαν Αποκαθήλωσιν, υπό του ημετέρου Σκευοφύλακος του Ναού της Αναστάσεως, ηγουμένου του Δραγουμάνου και ενός Αρχιερέως, εις το άγιον Κουβούκλιον δια της συντομωτέρας οδού, ήτοι δια του μεταξύ της αγίας Αποκαθηλώσεως και του αγίου Κουβουκλίου τόπου. Άμα τη ελεύσει αυτών ο Δραγουμάνος αποσφραγίζει την θύραν του Κουβουκλίου και  εισέρχεται εντός ο ημέτερος Σκευοφύλαξ ο φέρων την ιεράν λυχνίαν, ην τοποθετεί επί του αγίου Τάφου, (σβηστή όπως σβηστές είναι και όλες οι υπόλοιπες λυχνίες που βρίσκονται έξω, στον προθάλαμο του Αγίου Τάφου). Τη  12.30  άρχεται η λιτανεία εκ του Αγίου Βήματος. Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο. Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το Άγιο Φως. Σύμφωνα με τα προνόμια, αν δεν ασπαστούν το χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το Άγιο Φως από τα χέρια του. Αμέσως μετά αρχίζει η Ιερή Λιτανεία, η οποία περιφέρεται τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και μετά ο Πατριάρχης σταματάει μπροστά στον Πανάγιο Τάφο όπου βρίσκονται και οι επίσημοι. Μετά τη Λιτανεία ο Πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο. Ακολούθως λαμβάνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο. Όλα τα κανδήλια είναι σβηστά και τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό». (http://www.jerusalem-patriarchate.info/gr/ agion_fos.htm. Κατόπιν εξέρχεται του Ιερού Κουβουκλίου και μεταδίδει το Άγιο Φως στους πιστούς και στους εκπροσώπους των άλλων δογμάτων (αιρετικών).

Αν υπήρχε έστω και η παραμικρά ένδειξη απάτης, οι αλλόθρησκες ισραηλινές αρχές ασφαλείας δε θα την κατήγγειλαν; Αυτό, τι άλλο μπορεί να σημαίνει παρά το ότι η αφή δεν μπορεί να είναι προϊόν απάτης; Μέχρι σήμερα όμως ποτέ δεν είχαμε κάποια καταγγελία. Επίσης κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Πάμπολλες μαρτυρίες αυτοπτών προσκυνητών βεβαιώνουν ότι το Άγιο Φως την ώρα της τελετής πλανάται στον πανίερο ναό της Αναστάσεως σαν «πύρινες μπάλες φωτός». Άλλη θαυμαστή μαρτυρία είναι ότι τα σβησμένα καντήλια ανάβουν μόνα τους και το σπουδαιότερο: το Άγιο Φως τα πρώτα λεπτά της ώρας δεν έχει τις ιδιότητες του φυσικού φωτός, διότι δεν καίει!

Υπάρχει και ένα ακόμη ισχυρό ιστορικό τεκμήριο. Στην είσοδο του ναού της Αναστάσεως υπάρχει μια κολώνα ανεξήγητα σχισμένη. Σύμφωνα με ιστορική μαρτυρία, τον 16ο αιώνα, και συγκεκριμένα το 1580,  οι αιρετικοί Αρμένιοι δωροδόκησαν τις οθωμανικές αρχές για να δοθεί η άδεια να μπή στο κουβούκλιο αντί του Ορθοδόξου Πατριάρχου ο Αρμένιος, για να τελέσει αυτός, αντί εκείνου, την τελετή αφής του Αγίου Φωτός. Πράγματι οι Οθωμανοί έδωσαν την άδεια, οπότε ο Ορθόδοξος Πατριάρχης στεκόταν απ’ έξω ακουμπισμένος στη συγκεκριμένη κολώνα προσευχόμενος. Τότε έγινε ένα συγκλονιστικό θαύμα. Η κολώνα ξαφνικά  σχίστηκε και από την σχισμή βγήκε φωτιά, που άναψε τη λαμπάδα του Ορθοδόξου Πατριάρχου, ενώ ο Αρμένιος ματαίως προσπαθούσε να ανάψει την λαμπάδα του. Το γεγονός αυτό βεβαίωσε τούρκος Εμίρης, ονόματι Τούνουμ, ο οποίος είδε το θαύμα και πίστεψε στο Χριστό και επισφράγισε την πίστη του με το μαρτύριό του. Τον σκότωσαν οι ομόπιστοί του για την ομολογία του.

Πέραν αυτών τίθεται το ερώτημα: Γιατί  εφ’ όσον η αφή του Αγίου Φωτός είναι ένα φυσικό γεγονός, δεν το μιμούνται οι ετερόδοξες χριστιανικές κοινότητες των Ιεροσολύμων, Ρωμαιοκαθολικοί, Μονοφυσίτες, Προτεστάντες, αλλά ανέχονται να το «οργανώνει» ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και ακόμη να το λαμβάνουν εκ του ελληνορθοδόξου Πατριάρχου με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Και επιπροσθέτως, γιατί οι Ισραηλινές Αρχές, ανέχονται μια «απάτη», που επιβεβαιώνει την Ανάσταση Εκείνου, τον οποίον ανασταυρώνουν καθημερινώς με το Ταλμούδ και την Καμπαλά;

Περαίνοντας θέλουμε να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την λύπη μας, διαπιστώνοντας τα πραγματικά αισθήματα των αιρετικών για την Ορθοδοξία μας. Ο σκοτασμός της πλάνης δεν τους αφήνει, όχι απλά να προσεγγίσουν την σώζουσα αλήθεια της Ορθοδοξίας, αλλά ούτε την αλήθεια των πραγμάτων. Επίσης, επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να απευθυνθούμε προς το σεβάσμιο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, να παρακαλέσουμε και πάλι τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόφιλο να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θαύμα του Αγίου Φωτός και να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες και συκοφαντίες κατά της Εκκλησίας μας. Θεωρούμε αναγκαίες τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις του Πατριάρχη, διότι την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, όπου γίνεται η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός, οργιάζουν οι διαμάχες μεταξύ αθέων, αιρετικών και πιστών με κάθε λογίς ανεύθυνες παιδαριώδεις φλυαρίες, για τον τρόπο της αφής, αλλά και της μεταφοράς του αεροπορικώς στην πατρίδα μας.

Εν Πειραιεί τη 29η Μαρτίου 2018.

Πρόσφατα Άρθρα

Ὁ διάδοχος τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου στή Χίο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ὁ διάδοχος τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου στή Χίο

4 Σεπτεμβρίου 2026

Εὐλογία γιά τήν Αἴγυπτο ἡ ἐν σώματι ἐπίσκεψη τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐκεῖ, εὐλογία γιά τήν Χίο ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Μακαριωτάτου...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

4 Σεπτεμβρίου 2026

Το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2026, τελέσθηκε η δεύτερη πανήγυρις του Ενοριακού Ι. Ναού αγ. Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, επί...

Read more
«Η φλόγα της πίστεως φωτίζει τον δρόμο μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η φλόγα της πίστεως φωτίζει τον δρόμο μας»

4 Σεπτεμβρίου 2026

Την Παρασκεή 4 Σεπτεμβρίου 2026, το πρωΐ, στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καταρράκτου Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ....

Read more
Συνοδοιπορία ευθύνης στην ποιμαντική των νέων: 10ο πανελλήνιο Συνέδριο
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνοδοιπορία ευθύνης στην ποιμαντική των νέων: 10ο πανελλήνιο Συνέδριο

4 Σεπτεμβρίου 2026

Όταν ένα γεγονός όχι μόνον επαναλαμβάνεται αλλά φθάνει στην 10η πραγματοποίησή του, τότε δεν σού αρκεί απλώς «να σβήσεις κεράκια στην...

Read more
7η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων
Εκκλησία της Ελλάδος

7η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων

4 Σεπτεμβρίου 2026

Με την ευλογία του Θεού, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ορθοδόξων Νέων με θέμα «Δημιουργώντας Κοινότητες σε Εποχές...

Read more
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Διδυμότειχο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Διδυμότειχο

4 Σεπτεμβρίου 2026

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη την 4η του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος...

Read more
Πανήγυρις Αγίας Ιερουσαλήμ και των τέκνων αυτής στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανήγυρις Αγίας Ιερουσαλήμ και των τέκνων αυτής στη Βέροια

4 Σεπτεμβρίου 2026

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο Λόγο στον...

Read more
Αγιασμός για τη νέα χρονιά στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός για τη νέα χρονιά στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

4 Σεπτεμβρίου 2026

Κατά την εκκλησιαστική τάξη η νέα εκκλησιαστική χρονιά ξεκίνησε για τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με αγιασμό...

Read more
Τρισαρχιερατικός Εσπερινός Προφήτου Μωϋσέως στην Τραγάνα Λοκρίδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Τρισαρχιερατικός Εσπερινός Προφήτου Μωϋσέως στην Τραγάνα Λοκρίδος

4 Σεπτεμβρίου 2026

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Προφήτου Μωϋσέως του Θεόπτου στην όμορφη Τραγάνα Λοκρίδος, στην κανονική και εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Ιεράς...

Read more
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως  Ανθίμου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου

3 Σεπτεμβρίου 2026

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026, η Εκκλησία μας εόρτασε και φέτος την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου Επισκόπου Νικομηδείας. Στην...

Read more
Αγρυπνία για την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία για την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στην Κέρκυρα

3 Σεπτεμβρίου 2026

Το βράδυ της Τετάρτης, 2 προς Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος...

Read more
Μνημόσυνον διά τόν Θεσσαλονίκης  ΑΝΘΙΜΟΝ εἰς Χίον
Εκκλησία της Ελλάδος

Μνημόσυνον διά τόν Θεσσαλονίκης ΑΝΘΙΜΟΝ εἰς Χίον

3 Σεπτεμβρίου 2026

Μὲ ἰδιαίτερη λαμπρότητα ἀλλὰ καὶ κατάνυξη ποὺ ἐπιβάλλει ὁ Ἁγιασμένος χῶρος τῆς Μονῆς, τιμήθηκε καὶ φέτος ἡ ἱερὰ μνήμη τῆς...

Read more
Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Παναγία τη Δημιοβίτισσα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Παναγία τη Δημιοβίτισσα

3 Σεπτεμβρίου 2026

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το απόγευμα της Πέμπτης 3ης Σεπτεμβρίου 2026, ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και...

Read more
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ανακομιδής του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής
Εκκλησία της Ελλάδος

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ανακομιδής του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

4 Σεπτεμβρίου 2026

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Ανακομιδής του Τιμίου Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως...

Read more
Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Νουβίας κυρού Ανθίμου (Σίσκου) στον Πύργο Κιερίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Νουβίας κυρού Ανθίμου (Σίσκου) στον Πύργο Κιερίου

3 Σεπτεμβρίου 2026

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Νουβίας κυρού Ανθίμου (Σίσκου) τέλεσε σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026, το πρωί,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου
Κηρύγματα

Οι γάμοι – Κυριακής ΙΔ’ Ματθαίου

2 Ιανουαρίου 2021

Τοῦ Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ «ὡμοιώθη ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν ἀνθρώπω βασιλεῖ,  ὅστις ἐποίησε γάμους τῷ υἱῶ αὐτοῦ» (Ματθ.22,2) Καὶ ἡ σημερινὴ...

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

Κεκλημένοι όλοι για τον θείο γάμο

2 Σεπτεμβρίου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το μήνυμα της ΙΔ’ Κυριακής Ματθαίου

3 Σεπτεμβρίου 2018
Next Post
Ένας αριστοκράτης Φαναριώτης Ιεράρχης

«Ένας ευγενής Ιεράρχης»

Θεμελίωση νέας Ιεράς Μονής από τον Μητροπολίτη Κηφισίας

Θεμελίωση νέας Ιεράς Μονής από τον Μητροπολίτη Κηφισίας

Τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης

Τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης

Προηγιασμένη Θεία  Λειτουργία  για  τους Μαθητές  στο Πέτα (Κυράτσα) Άρτης

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές στο Πέτα (Κυράτσα) Άρτης

Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων 2018 Β’ ΕΣΣΟ από τον Μητροπολίτη Άρτης

Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων 2018 Β' ΕΣΣΟ από τον Μητροπολίτη Άρτης

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist