Με μία σημαντική επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Ψυχοεκπαίδευση για την Άνοια» την οποία διοργάνωσε το Οικοτροφείο Alzheimer, Άνοιας και Συναφών Παθήσεων «Η Αγία Ερμιόνη» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος στην Βασιλική Στυλίδος ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025 ο εορτασμός της μνήμης της Αγίας Ερμιόνης της ιατρού, καθώς και η συμπλήρωση ενός έτους από τα Εγκαίνια του ομωνύμου Ιερού Ναού του Κέντρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τα οποία και ευλόγησε με την πατρική του παρουσία και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β’.
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, των εκπροσώπων του Δημάρχου Στυλίδος και πολλών υγειονομικών της Φθιώτιδος, ιδίως από τον χώρο της ψυχικής υγείας, στην αίθουσα σεμιναρίων του Κέντρου, πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις:
Ο κ. Αθανάσιος Βούτσινος, Ψυχίατρος με θέμα: «Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα», μία διαδρομή στον Βιοϊστορικό κύκλο ενός ανθρώπου με άνοια, η κ. Αλεξάνδρα Βεντούρη, Γενική οικογενειακή Ιατρός με θέμα: «Alzheimer και Συννοσηρότητα», η κ. Ελένη Αναγνωστοπούλου, Ψυχολόγος με θέμα: «Οι ψυχολογικές σκιές της άνοιας», ο κ. Αθανάσιος Πουρνάρας, Κοινωνικός Λειτουργός με θέμα: «Κοινωνική υποστήριξη, κοινωνικές παροχές και επιδόματα», η Λαμπρινή Καρατάση με θέμα: «Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας στην άνοια» και τέλος η κ. Αρετή Τσώνου Προϊσταμένη Νοσηλευτών με θέμα: «Ο ρόλος του φροντιστή στην υποστήριξη και φροντίδα».
Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε την σημασία που έχει η ολιστική προσέγγιση της ασθένειας μέσα από τους δρόμους της επιστήμης και της πίστης, οι οποίοι συναντώνται στο πρόσωπο του πάσχοντος συνανθρώπου μας.