Μια ιδιαίτερα θερμή σχέση  εκκλησίας και νέων ανθρώπων φαίνεται να εγκαινιάζει με  την ενθρόνισή του στη Φθιώτιδα ο νέος Μητροπολίτης  κ. Συμεών.  Από τις πρώτες κιόλας μέρες  τόσο στις επισκέψεις του σε σχολεία όσο και  σε  συναντήσεις  στο δρόμο  αποδεικνύεται ότι οι νέοι άνθρωποι προσεγγίζουν  τον ποιμενάρχη με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη.

Απλός,  προσηνής αλλά και  με πολλαπλά ενδιαφέροντα ο νέος μητροπολίτης δεν δίστασε να παίξει ποδοσφαράκι μετά την αγρυπνία στο  Παγκράτι Λαμίας ή και ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα των κατηχητικών σχολείων.

Δεν είναι λίγες εξάλλου οι φορές που περνώντας από την κεντρική πλατεία της Λαμίας μπροστά από τις καφετέριες ο κ. Συμεών συνομιλεί με νέους ανθρώπους και ρωτά με ενδιαφέρον για αυτούς. Μια τέτοια συνάντηση εκμυστηρεύτηκε  ο μητροπολίτης Φθιώτιδας  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων το απόγευμα της  Τετάρτης  όπου παραβρέθηκε.

«Πριν λίγο που ερχόμουν εδώ,  ακούω μέσα από την  καφετέρια  μια νεανική φωνή να μου λέει «πάτερ Συμεών; Εσείς είστε ο  πάτερ Συμεών;». Ούτε σεβασμιότατε, ούτε τίποτα.  Γυρίζω πίσω και μου λέει « εσείς είστε ο πάτερ Συμεών;»  Ήταν ένα παιδί και για χάρη σας δεν πήγα για καφέ με το νέο αυτό  παιδί»  είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο δήμαρχο κ. Θύμιο Καραϊσκο. «Αλλά του είπα μείνε εκεί στην καφετέρια, δεν θα αργήσω πολύ. Αυτές οι απλές, αγνές, καθάριες και ανιδιοτελείς  φωνές αποτελούν τη δική μου λαϊκή δημοκρατική νομιμοποίηση» είπε χαρακτηριστικά ο  μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.