Ο μακάριος εν Ιερεύσι και ανθρώποις, ο ευγενής, της Ερμιόνης,  πάλαι  ποτέ Αρχιερατικός επίτροπος και Εφημέριος του Ιερού Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, εξεμέτρησε πλήρης ημερών το ζειν  και αντήλλαξε τα επίγεια με τα ουράνια.

Άκακος, απλούς τη φύσει αλλά και μεγαλοπρεπής στο Ιερό Θυσιαστήριο στον ευλογημένο αμπελώνα του Κυρίου, την αρχιερατική περιφέρεια της Ερμιονίδος για να προσφέρει τη ποιμαντική του φροντίδα όπου χρειαζόταν.

Γεννήθηκε  στην επαρχία του Αιτωλικού τω έτει 1926. Επί κατοχής μετέβη οικογενειακώς στην Αθήνα όπου δραστηριοποιήθηκε ως κατηχητής στη Αγία Αικατερίνη στην  Πλάκα.  Το 1956 εχειροτονήθη  Διάκονος και κατόπιν Ιερεύς υπό του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου Ναυπακτίας Δαμασκηνού και εκτοτε επί  συναπτά 45 έτη ιερουργούσε  στη  περιοχή Ερμιονίδος. Υπήρξε ο άμεσος και έμπιστος συνεργάτης του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεροθέου αλλά και  του νυν μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ.

 Την οικία του τίμησαν πάμπολλοι Ιερείς, Ιεροκήρυκες  και νυν Αρχιερείς γευόμενοι την αβραμιαία φιλοξενία της αείμνηστης πρεσβυτέρας Αικατερίνης η οποία βρισκόταν στο πλευρό του χωρίς το παραμικρό ίχνος γογγυσμού επί 60 και πλέον έτη.   Αν και βρισκόταν σε επαρχία εντούτοις  ταξίδευε στην Αθήνα τακτικώς  λόγω των τέκνων του και ενημερωνόταν  για τα εκκλησιαστικά δρώμενα . Αυθόρμητος  και ταπεινός με σημαντικές γνωριμίες  υψηλών προσώπων  βοηθούσε όποιον τον προσέγγιζε χωρίς διάκριση αν ήταν ενορίτης του ή όχι.

Από την ημέρα της συνταξιοδότησης του διέμενε στην Αθήνα στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Έζησε να απολαύσει την 5μελή οικογένεια του και τα 13 εγγόνια του. Τα τέκνα του, άξιοι μουσικοί  Ιεροψάλτες, εκπαιδευτικοί και τραπεζικοί,   ευτύχισε να τα δει καταξιωμένα μέλη  στην κοινωνία .

Ετελείωσε τον επίγειο βίον του ειρηνικώς στην οικία του  τη Δευτέραν  02 Δεκεμβρίου τω σωτηρείω έτει 2019. Μνήμη του αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Η εξόδιος ακολουθία ετελέσθη  την Τετάρτη  04 Δεκεμβρίου  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου,  του Προϊστάμενου του Ιερού Ναού π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, του  π. Αλεξίου Αμπντάλα,  Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης  Ηλιουπόλεως ,  πλήθους Ιερέων και  εκλεκτού λαού.

Αιωνία  σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε  πατέρα ημών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.