• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της Συνάξεως πάντων των Φθιωτών Αγίων

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
20 Μαρτίου 2023
byPoimin.gr Team
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της Συνάξεως πάντων των Φθιωτών Αγίων
Share on FacebookShare on Twitter

Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου 2023 για την εορτή της Συνάξεως πάντων των Φθιωτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

          Στον Όρθρο, στην Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως,  καθώς και στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λακγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

          Τον Θείο Λόγο κήρυξε διδακτικότατα ο Άγιος Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής βρισκόμαστε και στους Ναούς μας σήμερα υψώνεται ο Τιμίος Σταυρός προς ενίσχυση πάντων ημών, ούτως ώστε να διαπλεύσουμε και το υπόλοιπο αυτής της ευλογημένης περιόδου, που όπως και οι Πατέρες την ονομάζουν, είναι το ωραιότερο δώρο της Εκκλησίας για τον άνθρωπο, γιατί αυτές οι ημέρες, οι σαράντα ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μαζί με τη Μεγάλη Εβδομάδα πενήντα, έρχονται να δώσουν νόημα σε όλη μας τη ζωή, αλλά και μέσα από τα μηνύματά της να μας ποδηγετήσουν, να μας τροχοδρομήσουν σε εκείνον τον δρόμο που οδηγεί στη Βασιλεία του Θεού. Η Εκκλησία μας όπως και η περίοδος αυτή, μοιάζει με εκείνην την ναυ,  η οποία καταλήγοντας από λιμάνι σε λιμάνι φτάνει σε εκείνη την μεγάλη ώρα και στιγμή να ακούσει ο άνθρωπος από το Χριστό τον λόγο που άκουσε και σήμερα ο εκ δεξιών του σταυρούμενος  ληστής: «αλήθεια σου λέω, από σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο». Όμως σήμερα η μέρα αυτή μας προσκαλεί και μας προκαλεί να σηκώσουμε κι ο καθένας μας τον δικό του σταυρό.

 Πάνω στο Γολγοθά υψώθηκαν εκατέρωθεν άλλοι δύο συσταυρούμενοι με Αυτόν, άλλοι δύο άνθρωποι κι εμείς καλούμαστε σηκώνοντας το δικό μας σταυρό να τον τοποθετήσουμε και εμείς οι εκ δεξιών ή εξ ευωνύμων  του Σταυρωθέντος Χριστού.

Ο Σταυρός του Χριστού είναι η ζυγαριά, είναι η αλήθεια, γίνεται η οδός  της σωτηρίας μας, αλλά όμως η Εκκλησία και σήμερα πάλι μας καλεί, «όστις θέλει, όποιος θέλει, να με ακολουθήσει», προβάλλει τον λόγο του Χριστού, να σηκώσει τον σταυρό του και να έρθει πίσω από μένα. Εκ δεξιών του Χριστού σταυρώνεται ένας ληστής, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή αναγνωρίζει αυτόν που έχει δίπλα του, βλέπει ότι είναι ένας αθώος, δεν προσπαθεί να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, όμως λίγο πριν παραδώσει και εκείνος το πνεύμα του, αναγνωρίζει τα λάθη του και λέει στο συσταυρούμενο και συν-ληστή του, γιατί φωνάζεις του λέει, «ἡμεῖς μὲν ἄξια γὰρ ὧν ἐπράξαμεν ἀπολαμβάνομεν· οὗτος δὲ οὐδὲν ἄτοπον ἐποίησεν» και το μόνο που έλεγε ήταν «μνήσθητί μου ἐν τῇ βασιλείᾳ σου».

 Ο άλλος θυμώνει, σηκώνει τα μάτια του στον ουρανό για να τα βάλει με τον ίδιο τον Θεό, προσπαθεί να απεκδυθεί τη δική ευθύνη, ζητάει ένα θαύμα. Κι εμείς αυτά δεν ζητάμε σήμερα από το Θεό; «Κατέβα», του λέει από το σταυρό, «σώσε τον εαυτό σου και μας» και μένει εγωιστικά κλεισμένος στη δική του αυτοδικαίωση.

Η Εκκλησία μας είναι το κήρυγμα της Μετανοίας. Αυτό το ένα και μοναδικό κήρυγμα έχει. «Μετανοεῖτε, ἤγγικεν γάρ ἡ Βασιλεία τού Θεού» γιατί είδαμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή, όποιοι κι αν είμαστε, ό,τι και αν έχουμε κάνει ένα       «Ήμαρτον» χρειάζεται, ένα ήμαρτον εις τον ουρανόν αλλά και ενώπιον των ανθρώπων και αμέσως αλλάζουμε τα πράγματα στη ζωή. Δύσκολη λέξη για να βγει από κάθε ανθρώπινο στόμα είναι το «Ήμαρτον». Δεν έχουμε το θάρρος, δεν έχουμε την αρχοντιά, αν θέλετε, να πούμε «αδελφέ έσφαλα, σου ζητώ συγνώμη». Μόνο μία τέτοια ειλικρινής συγνώμη μπορεί να αλλάζει και την καθημερινότητά μας αλλά μπορεί να σκίζει και τους ουρανούς και η Χάρις του Θεού να κατέρχεται στον κόσμο και στον άνθρωπο και να πλημμυρίζει ο κόσμος από χαρά και Χάρη  Θεού και να γίνεται ο κόσμος μας ένας παράδεισος».

Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων σημείωσε:

«Σήμερα όλοι παραπονούμαστε γιατί έγινε η ζωή μας άφιλη, γιατί δεν έχουμε άνθρωπο να μιλήσουμε, γιατί δεν έχουμε άνθρωπο να ανοίξουμε την καρδιά μας, γιατί; Γιατί δε μπορούμε να αποδεχθούμε τα λάθη μας, γιατί δεν μπορούμε να πούμε ένα ήμαρτον και ένα συγγνώμη.

 Εσείς εδώ σήμερα στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, στο Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας που γιορτάζουμε την πλειάδα αυτή των Αγίων που σε αυτήν Μητρόπολη έλαμψαν με πρώτον θα λέγαμε τον Απόστολο Παύλο που στέκεται στη μέση της Αγίας Εικόνος που ιστορήθη  από τον Ποιμενάρχη σας αλλά και με τελευταίον τον Όσιο Βησσαρίωνα. Γιατί αγαπούσαν οι άνθρωποι τότε τον πατέρα Βησσαρίωνα; Γιατί ήξερε να συγχωρεί, ήξερε να αγαπά κι έτσι λοιπόν μέσα από τη γη άφθαρτος εφάνη, όλοι με ένα στόμα είπατε εδώ στη Φθιώτιδα, ήταν Άγιος, δεν είναι τώρα μόνο, αλλά ήταν από τότε. Έτσι λοιπόν και εμάς η πορεία μας είναι αυτή, όποιοι κι αν είμαστε, με ένα ήμαρτον, με έναν ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιον των ανθρώπων να προχωρούμε στη ζωή μας και να γίνεται, επαναλαμβάνω, η ζωή μας «ένας μικρός παράδεισος», προγεύση του αιωνίου παραδείσου.

Σήμερα η Φθιώτιδα αυτή την Κυριακή πανηγυρίζει μαζί με το Σταυρό του Χριστού και τους Αγίους της και αυτοί αγίασαν με το δικό τους σταυρό, όλοι έχουμε τον δικό μας σταυρό και μάλιστα χωρίς σταυρό θα μας πούνε οι Πατέρες της Εκκλησίας μας είναι αδύνατον να ζήσουμε και την Ανάσταση. Αυτήν όμως την Κυριακή σήμερα, σοφά η Εκκλησία μας όρισε και η εβδομάδα που έρχεται να είναι αφιερωμένη και στους νέους μας, οι οποίοι διακατέχονται από την κλίση να γίνουν ιερείς, κληρικοί, μοναχοί.

Τι είναι η ιερωσύνη; Τι είναι οι παπάδες μας; Είναι αυτοί που σηκώνουν τον σταυρό της ιερωσύνης, έχουν τη μεγάλη αυτή ευθύνη, αλλά και τιμή από τον ουρανό να τελούν τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, αλλά και είναι αυτοί οι οποίοι στέκονται μεταξύ ουρανού και γης και εύχονται και προσεύχονται για τους χριστιανούς της ενορίας τους αλλά και ο Επίσκοπος μαζί τους συγκροτεί το Ιερό Σώμα των κληρικών κάθε τοπικής Εκκλησίας.

Η ιερωσύνη είναι όντως σταυρός, αλλά όμως είναι και μεγάλο χάρισμα και για αυτό θα ήθελα από δω σήμερα από τη Φθιώτιδα και από τη Λαμία, αν μου επιτρέπεται, να καλέσουμε μαζί και με τους άλλους Αρχιερείς, τους συλλειτουργούντας αλλά και με όλη τη Ιερά Σύνοδο, να καλέσουμε τους νέους, οι οποίοι νέοι μας ή τους ανθρώπους μας που κάποιοι μπορεί να είναι και ώριμοι, αλλά όμως διακατέχονται από αυτήν κλίση και την κλήση, την κλήση του Θεού, να μη σκοντάψουν, να μη δειλιάσουν και να εισέλθουν ο καθένας στη τοπική του Εκκλησία, να σκύψουν μπροστά στο Ιερό Θυσιαστήριο και να λάβουν από τους κατά τόπους και τους εκασταχού Μητροπολίτας το μεγάλο αυτό δώρο της Εκκλησίας και του ουρανού που είναι η ιερωσύνη».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων τόνισε:

 «Η πρόσκληση Σεβασμιώτατε Άγιε Φθιώτιδος ήταν πολύ τιμητική, μας παραχωρήσατε το Θυσιαστηρίο σας, μας ανεβάσατε στο θρόνο σας και μας δώσατε το λόγο. Να ευχηθώ σε όλους καλό να είναι το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να έχουμε ενότητα, να έχουμε αγάπη μεταξύ μας, γιατί μόνο αν έχουμε ενότητα και αγάπη μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα, διαφορετικά θα κάνουμε βήματα πίσω και θα φιλονικούμε μεταξύ μας και θα μαλώνουμε.

Το μήνυμα της Εκκλησίας, το μήνυμα του Τιμίου Σταυρού σήμερα είναι ενότητα. Ο Χριστός πάνω στον Σταυρό άνοιξε την αγκαλιά και χωράνε σε αυτή την αγκαλιά όλοι. Εκεί δεν υπάρχουν πρωτοκαθεδρίες, δεν το κατάλαβαν τότε ούτε οι μαθητές που ήταν κοντά του. Του ζητούσαν ο ένας να κάτσει εξ αριστερών και ο άλλος εξ ευωνύμων. Όμως εκείνος τους είπε: δεν ξέρετε τι μου ζητάτε. Τώρα όμως ξέρουμε ότι σε αυτή την αγκαλιά, που ανοίγει ο Χριστός στο Σταυρό, χωράμε όλοι. Ας μπούμε λοιπόν εκεί μέσα όλοι, για όλους μας έχει θέση, ας είμαστε αγαπημένοι και μονιασμένοι και τότε να ξέρετε ότι τα δώρα του Σταυρού και τα δώρα του Χριστού θα είναι πάντοτε πλούσια για όλους μας».

          Στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν: ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ελένη Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος  κ. Δημήτριος Δρακάκης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ν. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Ν. Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Φρούραρχος Λαμίας – Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ευάγγελος Κατσάρας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Γεώργιος Καραχάλιος, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραχος Χρήστος Πολουμάκης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

2 Νοεμβρίου 2026

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ξεκίνησε ο νέος...

Read more
Ιεροαποδημία του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος στην Καστοριά
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιεροαποδημία του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος στην Καστοριά

2 Νοεμβρίου 2026

Με πνευματική χαρά, συγκίνηση και ιδιαίτερα θερμή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 η μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή του Ωδείου...

Read more
Ιεραρχία: Στο επίκεντρο η μοναξιά, η ψυχική εξάντληση και η παρουσία των Κληρικών στο διαδίκτυο
Εκκλησία της Ελλάδος

Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 3 και 4 Νοεμβρίου

2 Νοεμβρίου 2026

Συνέρχεται την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 170ής...

Read more
Συνεχίζεται το προσκύνημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον Καρέα έως 13 Νοεμβρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Καρέα επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του

2 Νοεμβρίου 2026

Επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στον Καρέα, τη...

Read more
Κυριακή Ε΄ Λουκά στο Διδυμότειχο
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Ε΄ Λουκά στο Διδυμότειχο

2 Νοεμβρίου 2026

Η κατά το Διδυμότειχο παροικούσα Εκκλησία την 1η του μηνός Νοεμβρίου παράλληλα με την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ε’ Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ε’ Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

2 Νοεμβρίου 2026

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως...

Read more
Η Σύναξη της Παναγίας της Βασιλίσσης και η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Κρανέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Σύναξη της Παναγίας της Βασιλίσσης και η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Κρανέα

2 Νοεμβρίου 2026

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026, επί τη ιερά Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Βασιλίσσης» και τη μνήμη των Αγίων...

Read more
Ἡ 83η ἐπέτειος τῆς ἀεραποβατικῆς ἐπιχειρήσεως τοῦ Ἱεροῦ Λόχου στὴ Σάμο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ 83η ἐπέτειος τῆς ἀεραποβατικῆς ἐπιχειρήσεως τοῦ Ἱεροῦ Λόχου στὴ Σάμο

2 Νοεμβρίου 2026

Τὴν Κυριακὴ 1η Νοεμβρίου 2026, στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ζωοδόχου Πηγῆς, πραγματοποιήθηκε ὁ ἐπετειακὸς ἑορτασμὸς γιὰ τὴ συμπλήρωση 83 ἐτῶν ἀπὸ...

Read more
Κυριακή Ε’ Λουκά στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Ε’ Λουκά στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

2 Νοεμβρίου 2026

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Κυριακή...

Read more
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι

1 Νοεμβρίου 2026

Η μνήμη των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης εορτάσθηκε το διήμερο Σάββατο 31...

Read more
Ο όσιος Δαυίδ ο εν Ευβοία ο θαυματουργός
Πνευματικές Διδαχές

Ο όσιος Δαυίδ ο εν Ευβοία ο θαυματουργός

1 Νοεμβρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ  Θεολόγου -Καθηγητού Ένας από τους πλέον συμπαθείς και δημοφιλείς αγίους της Εκκλησίας μας είναι και ο όσιος...

Read more
Χειροτονίες νέου Πρεσβυτέρου και νέου Διακόνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονίες νέου Πρεσβυτέρου και νέου Διακόνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου

1 Νοεμβρίου 2026

Ημέρα πνευματικής χαράς και πανηγυρικής ανάτασης ψυχών υπήρξε για την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026,...

Read more
Εορτασμός Αγίων Αναργύρων στο Νησί Ημαθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Αγίων Αναργύρων στο Νησί Ημαθίας

1 Νοεμβρίου 2026

Την Κυριακη 1η Νοεμβρίου o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον...

Read more
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία

1 Νοεμβρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί...

Read more
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

1 Νοεμβρίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Κορίνθου χοροστάτησε στον Εσπερινό, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο
Κηρύγματα

“Αγόρασε τον Παράδεισο”

2 Νοεμβρίου 2024

του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου (Κυριακή Ε΄Λουκά - Λουκ. ιστ΄ 19-31) Ἀπό ἀναισθησία ψυχῆς ἔπασχε ὁ πλούσιος τοῦ σημε­ρινοῦ...

Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Ακατάλυτοι οικογενειακοί δεσμοί – Κυριακή Ε’ Λουκά

2 Νοεμβρίου 2024
Δώσε αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και αγόρασε τον Παράδεισο

Δώσε αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και αγόρασε τον Παράδεισο

2 Νοεμβρίου 2024
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το μήνυμα της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου

2 Νοεμβρίου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

«Το Ουράνιο Ραντεβού»

2 Νοεμβρίου 2019
Μετά το Θάνατο τι;

Μετά το Θάνατο τι;

3 Νοεμβρίου 2018
Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο

Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο

3 Νοεμβρίου 2018
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το μήνυμα του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου

4 Νοεμβρίου 2017
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το βιβλίο της ζωής

1 Νοεμβρίου 2017
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

30 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

«Ὁ πραγματικός πλοῦτος»

16 Νοεμβρίου 2023
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

«Πτωχός δε τις ήν ονόματι Λάζαρος»

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Ανωτέρα πάντων η αγάπη

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Κυριακή Ε’ Λουκά: Δεν φταίει ο πλούτος, αλλά η έλλειψη της αγάπης.

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Σχεδίασμα Ευαγγελικού Κηρύγματος Κυριακής Ε΄ Λουκά

29 Οκτωβρίου 2016
Next Post
Ενθρόνιση νέου Καθηγουμένου Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης

Ενθρόνιση νέου Καθηγουμένου Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου

Ζητάμε τη δύναμη του Θεού χωρίς να έχουμε κουραστεί

Ζητάμε τη δύναμη του Θεού χωρίς να έχουμε κουραστεί

Ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην ενορία Παντοκράτορος Άρτης

Ο Δ' Κατανυκτικός Εσπερινός στην ενορία Παντοκράτορος Άρτης

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους - Λευκών Αυλωναρίου

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist