• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Ποιος είναι ο π. Τυχικός που συσπείρωσε όλους τους Παφίτες

19 Φεβρουαρίου 2023
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
Ποιος είναι ο π. Τυχικός που συσπείρωσε όλους τους Παφίτες
Share on FacebookShare on Twitter

Η συντριπτική πλειοψηφία του ιερού κλήρου, των κοινοταρχών Πάφου, πολλών παραγόντων της πόλης και επαρχίας της Πάφου καθώς και πλήθος πιστών, στηρίξει ενυπογράφως την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη π. Τυχικού Βρυώνη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, για ανάδειξη του σε Μητροπολίτη Πάφου.

Βιογραφικό του π. Τυχικού

·         Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1981 (ημέρα μνήμης του Αποστόλου Τυχικού) στα Μέσανα της Πάφου λαμβάνοντας το όνομα Μάριος.

·         Είναι το έκτο και τελευταίο παιδί της οικογένειας Χριστοδούλου και της μακαριστής Φρειδερίκης από Σαλαμιού και Μέσανα, αντίστοιχα.

·         Φοίτησε στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας» στη Λευκωσία, όπου ολοκλήρωσε και τους δύο κύκλους σπουδών, Κατώτερο, τρία έτη, και Ανώτερο, δύο έτη (1999-2004).

·         Μετά την αποφοίτησή του διέμεινε για ένα χρόνο στη Μητρόπολη  Πάφου και προετοιμάστηκε για την εισαγωγή του στη Θεολογική Σχολή.

·         Το 2005 μετά από Παγκύπριες εξετάσεις εισήλθε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, όπου σπούδασε με υποτροφία της Μητρόπολης Πάφου και από όπου αποφοίτησε το 2009.

·         Στο τέλος του τρίτου έτους σπουδών του έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του διακόνου, από τον Πάφου Γεώργιο, νυν αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στις 2 Αυγούστου 2008, λαμβάνοντας το όνομα Τυχικός. Κατά την διάρκεια του έτους αυτού ως διάκονος υπηρέτησε στην Θεσσαλονίκη στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, ενώ κάθε Πέμπτη ανελλιπώς συμμετείχε ως διάκονος στις λειτουργίες στον ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής.

·         Στις 20 Φεβρουαρίου 2010 χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο και προχειρίσθηκε σε αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, επίσης από τον Πάφου Γεώργιο, εκτελώντας και χρέη Πρωτοσυγκέλλου, ενώ ανάλαβε ως ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

·         Τον Μάιο του 2012 μετέβη στο Λονδίνο και στο Μπρίστολ της Αγγλίας για μεταπτυχιακές σπουδές και εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας.  Παράλληλα υπηρέτησε ως ιερατικός προϊστάμενος στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στο Weston Super Mare.

·         Τον Σεπτέμβριο του 2014 επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Μητρόπολη Πάφου και τον ίδιο μήνα εισήλθε παράλληλα ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στο Τμήμα Θεολογίας.

·         Με Διπλωματική του διατριβή με θέμα «Απόστολοι και διάδοχοί τους στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Πάφου» πήρε με άριστα το μεταπτυχιακό το 2016.

·         Το ίδιο έτος εισήλθε στο Μεταπτυχιακό Ιστορίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

·         Με Διπλωματική διατριβή «Εκκλησία της Πάφου επί Τουρκοκρατίας» πήρε επίσης με άριστα τον τίτλο του δεύτερου μεταπτυχιακού το 2018.

·         Το 2019 έγινε δεκτός στο Διδακτορικό Τμήμα Θεολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου και τον Δεκέμβριο του 2022 υποστήριξε επιτυχώς ενώπιον πενταμελούς επιτροπής τη Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο: «Η τιμή των τοπικών αγίων στην Εκκλησιαστική περιφέρεια της Πάφου (ιστορική προσέγγιση)», που υποβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο, και αναμένεται προσεχώς να λάβει και επίσημα τον τίτλο του Διδάκτορα Θεολογίας.

·         Ταυτόχρονα με τις σπουδές του, για όλα αυτά τα χρόνια είχε την υπευθυνότητα της κατηχητικής κίνησης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, τον συντονισμό των Κατηχητικών Σχολείων και των Κατασκηνώσεων.

·         Ο ίδιος δίδαξε επί σειρά ετών Κατηχητικό σε πολλά Δημοτικά και Γυμνάσια της πόλης της Πάφου αλλά και σε αρκετά της υπαίθρου.

·         Διοργανώνει και συντονίζει ομιλίες και κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής σε ενορίες και κοινότητες της Πάφου.

·         Από το 2009 έως σήμερα έχει επίσης την ευθύνη σχεδιασμού,  αναβάθμισης και λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας της Μητροπόλεως Πάφου.

·         Συγγράφει κηρύγματα στο Δελτίο Κηρυγμάτων της Μητρόπολης, ενώ ο ίδιος επιμελείται την τελική έκδοση του.

·         Επίσης προχώρησε σε εκδόσεις που αφορούν τα κατηχητικά της Μητροπόλεως.

·         Ίδρυσε και λειτούργησε επί σειρά ετών την Κοινότητα Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

·         Τα τελευταία επτά χρόνια έχει την υπευθυνότητα των ιερέων της Μητροπόλεως ως Αρχιερατικός.

·         Τον Μάρτιο του 2021 με διοριστήριο γράμμα ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου.

·         Παράλληλα όλα τα χρόνια αυτά στην Μητρόπολη Πάφου δημιούργησε, συγκέντρωσε και καταλογογράφησε αρχεία για σκοπούς της Μητρόπολης που αφορούν ναούς, εικόνες, κειμήλια, λείψανα, καθώς και στοιχεία των ιερέων που υπηρέτησαν στους ναούς της Μητροπόλεως φτάνοντας μέχρι τον 19ο αιώνα.

·         Καταβάλλει προσπάθειες για συντήρηση και διάσωση παλαιών εικόνων από πολλούς ενοριακούς ναούς της Μητροπόλεως.

·         Παρακίνησε και συνέβαλε στην ανέγερση ή συντήρηση ναών και εξωκκλησιών σε διάφορες κοινότητες, όπως του Αγίου Σώζοντος στην Ασπρογιά, της Αγίας Ευφημίας στην Κρήτου Τέρρα, του Αγίου Επιφανίου στα Μέσανα, της Μονής Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη, του Τιμίου Προδρόμου στην Τάλα του Αγίου Νικολάου στη Γαλαταριά, της Αγίας Μαρίνας στην Μυρμιγκόφ κ.α.

·         Μερίμνησε και προσπάθησε με διάφορους τρόπους να αναδειχθούν και προβληθούν τοπικοί Άγιοι, όπως η αγία Κωνσταντία τῆς Πάφου, ενώ συνηθίζει να λειτουργεί σε ερείπια και σπήλαια που έζησαν τοπικοί άγιοι, γι᾽ αὐτό και λειτούργησε για πρώτη φορά, μετά από αιώνες εγκατάλειψης, πολλά τέτοια ιερά σεβάσματα.

·         Το 2018 εξέδωσε το ιστορικό της διαλυμένης σήμερα μονής του Αγίου Γεωργίου Κουμάνων στα Μέσανα.

·         Δύο άλλες εκδόσεις του βρίσκονται σε εκδοτικούς οίκους προς εκτύπωση, ενώ προγραμματίζει σειρά άλλων εκδόσεων που αφορούν την τοπική ιστορία και Εκκλησία της πόλης και επαρχίας Πάφου.

·         Έχει παρουσιάσει μελέτες του σε διάφορα επιστημονικά Συνέδρια και αρκετά άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.

·         Ασχολείται γενικότερα με θέματα Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Αγιολογίας, με επίκεντρο θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία και την Εκκλησία της Μητροπολιτικής Επαρχίας Πάφου.

·         Ο Πανοσιολογιώτατος είναι μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, ενώ εκπροσωπεί την Εκκλησία Πάφου στη Συνοδική Επιτροπή επί της Ναοδομίας, των Μνημείων και της Χριστιανικής Τέχνης, στην Συνοδική Επιτροπή επί των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων καθώς και στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου.

Προτείνουμε τον Πρωτοσύγκελλο π. Τυχικό Βρυώνη προς εκλογη του ως Μητροπολίτη Πάφου για τους πιο κάτω λόγους:

–          Είναι γνήσιος Παφίτης, που αγαπά και σέβεται την πόλη και επαρχία του και τους ανθρώπους της. Γνωρίζει τους κατοίκους της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, καθώς και τα προβλήματά τους.

–           Έζησε και διακόνησε κοντά στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, όταν ήταν μητροπολίτης Πάφου, καθώς και στον νυν Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, ως Αρχιδιάκονός του αρχικά και μετά ως Πρωτοσύγκελος.

–           Έχει ιδιαίτερη αγάπη προς τους αγίους και ιδιαίτερα τους τοπικούς αγίους της Πάφου. Αγαπά τις εκκλησίες και τα ιερά σεβάσματα των αγίων και φροντίζει γι’ αυτά.

–          Αγαπά τα μοναστήρια και τον μοναχισμό, γι’ αυτό και στηρίζει ποικιλοτρόπως τις μονές της μητροπόλεως μας.

–          Μέσα από τα κηρύγματά και τις ομιλίες του προσπαθεί να φέρει τον κόσμο στην Εκκλησία, να του διδάξει την αγάπη προς τον Θεό, την Παναγία και του Αγίους μας μέσα από την ορθόδοξη πνευματικότητα παλαιότερων και συγχρόνων μας αγίων.

–          Είναι φιλακόλουθος, αφού λειτουργεί σχεδόν κάθε μέρα από ναό σε ναό και από ξωκκλήσι σε ξωκκλήσι, κηρύσσοντας κάθε φορά τον λόγο του Θεού.

–          Καταβάλλει προσπάθειες για να την συντήρηση και τη διαφύλαξη των ναών, των ιερών εικόνων και των ιερών κειμηλίων των ναών.

–           Έχει ιδιαίτερο σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση προς τους ιερείς και το έργο τους, τους οποίους ενθαρρύνει να εργάζονται πνευματικά και κοινωνικά για το καλό της Εκκλησίας.

–          Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους νέους, τα κατηχητικά, τις κατασκηνώσεις, και για την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής από τους νέους.

–          Είναι ταπεινός και αποδέχεται τον τελευταίο όπως και τον πρώτο, μακριά από εγωπάθειες, αυταρχισμούς, φιλοδοξίες και άλλα που απομακρύνουν τον κόσμο από την Εκκλησία.

Για όλα τα πιό πάνω, θεωρούμε πως στο πρόσωπο του π. Τυχικού η Ιερά Μητρόπολις Πάφου θα βρεί τον άξιο και καλό της ποιμένα, που θα οδηγήσει το ποίμνιό του «εις νομάς σωτηρίας».

Πρόσφατα Άρθρα

Έναρξη “Νικοδημείων 2025” – Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη “Νικοδημείων 2025” – Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής

7 Ιουλίου 2025

Την έναρξη των φετινών "Νικοδημείων 2025" κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Παροναξίας κ. Καλλίνικος, από τον Ιερό Ναό της Αγίας...

Read more
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Πειραιώς

7 Ιουλίου 2025

Στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πειραιώς που βρίσκεται στο Νέο Φάληρο, στον μετοχιακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού και Κοιμήσεως...

Read more
Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Νάξου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Δ΄ Ματθαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Νάξου

7 Ιουλίου 2025

Το πρωί της Κυριακής 6-7-2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής πόλεως Νάξου,...

Read more
Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

7 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Read more
Ἁγία Κυριακή
Αγίας Κυριακής

Αγία μάρτυς Κυριακή, η θαρραλέα αθλήτρια του Κυρίου

7 Ιουλίου 2025

Κατά τους χρόνους της βασιλείας του Διοκλητιανού, ένα ζευγάρι ευσεβών και ευπόρων χριστιανών, ο Δωρόθεος και η Ευσεβία, όντας άτε­κνοι...

Read more
Κυριακή Δ’ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καλαμάτας
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καλαμάτας

6 Ιουλίου 2025

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, πλησίον του λιμένος της Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής 6ης Ιουλίου...

Read more
«Χριστό πιστεύουμε και τίποτα δεν φοβόμαστε»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Χριστό πιστεύουμε και τίποτα δεν φοβόμαστε»

6 Ιουλίου 2025

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου κάτω Λεχωνίων λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας και...

Read more
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Μ.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Μ.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης

6 Ιουλίου 2025

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του...

Read more
Η ελληνική σημαία φωτίζει το καμπαναριό του Τρικόρφου
Εκκλησία της Ελλάδος

19 Ιουλίου – Μόνο κάθε 5 χρόνια χτυπά το μεγαλύτερο Καμπαναριό στον κόσμο

6 Ιουλίου 2025

19 Ιουλίου – Μόνο κάθε 5 χρόνια χτυπά το μεγαλύτερο Καμπαναριό στον κόσμο 🔔 Το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο... χτυπά...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Αν ο Χριστός κοιτάξει εμάς, θα θαυμάσει ή θα στεναχωρηθεί;»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Αν ο Χριστός κοιτάξει εμάς, θα θαυμάσει ή θα στεναχωρηθεί;»

6 Ιουλίου 2025

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Λιβανατών, στην Ενορία της παραλίας του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος, ιερούργησε σήμερα προεορτίως...

Read more
Ο Άρτης Καλλίνικος στην επέτειο της Επανάστασης των Καλαρρυτών
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Άρτης Καλλίνικος στην επέτειο της Επανάστασης των Καλαρρυτών

6 Ιουλίου 2025

Με λαμπρότητα και συγκίνηση τιμήθηκε την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025, η επέτειος της Επανάστασης των Καλαρρυτών, στην ιστορική κοινότητα των...

Read more
Κυριακή Δ’ Ματθαίου στον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Στομίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Στομίου

6 Ιουλίου 2025

Στον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Στομίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σήμερα Δ´...

Read more
Ετήσιο Μνημόσυνο της Γερόντισσας Θεοκλήτης στη Μονή Ροβελίστης Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Ετήσιο Μνημόσυνο της Γερόντισσας Θεοκλήτης στη Μονή Ροβελίστης Άρτης

6 Ιουλίου 2025

Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025, τελέστηκε, στην Ιερά Μονή Ροβελίστης Άρτης, το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Θεοκλήτης, η οποία...

Read more
Η αποκάλυψη του Θεού στους ανθρώπους Του: Τιμώντας τον Άγιο Αθανάσιο και αποχαιρετώντας τον πατέρα Βασίλειο Ζάχο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η αποκάλυψη του Θεού στους ανθρώπους Του: Τιμώντας τον Άγιο Αθανάσιο και αποχαιρετώντας τον πατέρα Βασίλειο Ζάχο

6 Ιουλίου 2025

Το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουλίου 2025, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τ.Κ. Κέδρου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και...

Read more
Εάν δεν έχεις αυτούς τους στόχους, τότε φάε κρέας και την Μεγάλη Παρασκευή
Εκκλησία της Ελλάδος

Νουθεσίες Γέροντος Νεκταρίου σε προσκυνητές από την Σερβία

6 Ιουλίου 2025

Επισκέπτες από την Σερβία ήρθαν στο μοναστήρι για να συναντήσουν τον Γέροντα Νεκτάριο ώστε να συνομιλήσουν μαζί του και να...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}
Αγίας Κυριακής

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή {7 Ιουλίου}

7 Ιουλίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου Καθηγητού Οι Μάρτυρες κατέχουν τη σημαντικότερη θέση στην Εκκλησία μας, διότι Αυτή είναι θεμελιωμένη στη μαρτυρία,...

Ἁγία Κυριακή

Αγία μάρτυς Κυριακή, η θαρραλέα αθλήτρια του Κυρίου

7 Ιουλίου 2025
Ἁγία Κυριακή

Ἁγία Κυριακή

6 Ιουλίου 2018
Next Post
Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Αδελφών

Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Αδελφών

Μάρτυρες της Αναστάσεως

Μάρτυρες της Αναστάσεως

Εὐχαριστῶ γιά τά Καραβαγγέλεια

Εὐχαριστῶ γιά τά Καραβαγγέλεια

Εκδημία Πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννου Γιαμουρίδη

Ἐκδημία Ἱερέως Ματθαῖου Ἀρβανίτου

Το Α’ Ψυχοσάββατο στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Το Α' Ψυχοσάββατο στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist