Με λαμπρότητα πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Μεσολογγίου. Την ημέρα της Υπαπαντής το απόγευμα, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφανίου Καραγεώργου.

Το πρωί της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2020 τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς. το Στο κήρυγμά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα πνευματικά μηνύματα της εορτής της Υπαπαντής και του Αγίου  Συμεών αναλύοντας τρία σημεία: «α)Όπως ο Άγιος Συμεών ποθούσε το πρόσωπο του Κυρίου κατά ανάλογο τρόπο να τον ποθούμε και εμείς, β) Όπως ο Άγιος Συμεών με καθαρότητα γνώρισε τον Κύριο και τον δέχθηκε στα χέρια έτσι και εμείς να ζούμε με αυτήν την καθαρότητα και γ) Όπως ο Άγιος Συμεών ποθούσε την αιωνιότητα έτσι κα εμείς να έχουμε ανάλογο πόθο ώστε και εμείς να κάνουμε την δική μας Υπαπαντή Του Κυρίου στην Δευτέρα Παρουσία.»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος κ.Κοσμάς ευχαρίστησε την Γερόντισσα Βερονίκη και την Μοναχή Θεοκλήτη οι οποίες διακονούν το ιστορικό αυτό Μοναστήρι του Μεσολογγίου με πολλή αγάπη, θυσία και υπομονή.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης