Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον   Ιερό Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Κορδελιό.

Ο Σεβασμιώτατος κ Βαρνάβας, με τη βοήθεια της ιερής υμνογραφίας επιχείρησε  την ερμηνεία  της σκηνής της Μεταμορφώσεως: η Δεσποτική Εορτή αποκαλύπτει την πείνα και τη δίψα του ανθρώπου για το «Φως το αληθινόν». Οι άγιοι μαρτυρούν ότι η Βασιλεία του Θεού αποτελεί πραγματικότητα για όσους τολμούν θείες αναβάσεις σε «όρος υψηλόν» αιρόμενοι από τα βιωτικά και τα χοϊκά.

Την ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ευόσμου –Κορδελιού, κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, μέλη του Δημοτικού  Συμβουλίου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.