Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, την Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, που συνήλθε στη Νίκαια το 325 μ.Χ, για την προάσπιση και βεβαίωση της Ορθόδοξης Πίστης, η μνήμη του εναγίοις Πατρός ημών Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Στην Ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ στην Θεία λειτουργία, προίστατο ο άγων τα ονομαστήρια, Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας  κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη εκ μέρους της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων έτη πολλά για πολύκαρπο και καλλίκαρπο ποιμαντορία.

Παρέστησαν ωσαύτως συμπροσευχόμενοι, τιμήσαντες διά της σεβασμίας παρουσίας των τoν εορτάζοντα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο υποστράτηγος Κορδολαίμης Παναγιώτης, εκπρόσωποι φορέων, πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως και εκτός αυτής και μέγα πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, ευχαρίστησε τους Σεβ. Ιεράρχες και τον λαό του Θεού που τον τίμησαν με την παρουσία τους και διένειμε το αντίδωρο δεχόμενος της ευχές των πιστών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.