Ολοκληρώθηκε χθες ένας μεγάλος κύκλος Σεμιναρίων Ορθοδόξου Πίστεως, το οποίο υλοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, καθ’ όλο το εκκλησιαστικό έτος, με προσκεκλημένους ομιλητές λογίους κληρικούς από όλη την Ελλάδα, τα οποία ήταν ανοιχτά για το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο και απετέλεσαν μία ακόμη ειδική δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως Αιρέσεων της τοπικής Εκκλησίας, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, στο «Μουσείο Χαλκού» και υλοποιήθηκε παράλληλα με τις 100 περίπου ενοριακές κατηχητικές συνάξεις, τις ειδικές συνάξεις νέων και άλλες σχετικές ειδικές δράσεις που αναπτύσσει η Ιερά Μητρόπολη.
Προσκεκλημένος εισηγητής της τελευταίας συναντήσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Κάστιζας, Διευθυντής της Σχολής Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής της Εκκλησίας της Ελλάδος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων, ο οποίος ανέπτυξε πνευματική ομιλία με θέμα: «ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἔξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον. Η θλίψη του κόσμου και η επουράνιος χαρά».
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Υπεύθυνος του Σεμιναρίου και Διευθυντής του ως άνω Γραφείου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, ο οποίος για μία ακόμη φορά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την ευλογία και πατρική καθοδήγηση του, ώστε μέσα από αυτήν την σειρά των συναντήσεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν, αναλύθηκαν πολλά πνευματικά θέματα από τον πλούτο της Ορθοδόξου Παραδόσεως, την ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας, τα Ιερά Μυστήρια, αλλά και σύγχρονα, που αφορούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων και παρουσίασε τον εισηγητή της συνάντησης του Σεμιναρίου, ενώ εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών ευχαρίστησε τον π. Πολύκαρπο Κάστιζα για την αποδοχή της προσκλήσεως και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη και τον συνεχάρη για την ανάπτυξη και την θεολογική προσέγγιση του σπουδαίου και επικαίρου θέματος.

































