Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Η απελπισία έχει την ιδιότητα να μας αποστερεί από τα αγαθά που αποκτήσαμε, η αδιαφορία δεν μας αφήνει να απαλλαγούμε από τα κακά που μας περιμένουν.

Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Επιφέρει ο Θεός την τιμωρία, για να ανακόψει τα δεινά που έρχονται και για να αναχαιτίσει την αύξηση της κακίας.

Αγιος Γρηγόριος Θεολόγος: Τι είναι η βασιλεία του Θεού; Θεωρία του Θεού, δοξολογία και υμνωδία μαζί με τους αγγέλους.

Μέγας Βασίλειος: Το τραπέζι να είναι απέριττο, σκοπεύοντας να μας απαλλάξει από τη φυσική ανάγκη της πείνας.

Αγιος Γρηγόριος Θεολόγος: «Μέμψις δ’ ανεύθυνος τις η βλασφημία» (Η βλασφημία είναι μια μορφή απερίσκεπτη).

Αγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος: Σε κάθε εκδήλωση της ζωής να έχεις την ταπείνωση του Κυρίου, την αγιότητα, την πραότητά Του, και το παράδειγμά Του σαν υπογραμμό.

Ιερός Αυγουστίνος: Τα δάκρυα για τους νεκρούς εξατμίζονται, τα λουλούδια μαραίνονται, αλλά η προσευχή ανεβαίνει έως τον θρόνο του Θεού.

Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Η κακία και η αρετή δεν είναι αποτέλεσμα της φύσεως, αλλά της προαιρέσεως.

Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Η ταπεινή γνώση του εαυτού μας πρέπει να τιμάται περισσότερο από το ύψος όλων των επιστημών.

Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Εκείνο που τρέφει το σώμα είναι η ολιγάρκεια, επειδή το λίγο μπορεί να το αφομοιώσει ο οργανισμός. Ενώ το επί πλέον, όχι μόνον δεν τρέφει το σώμα, αλλά και το καταστρέφει.

«Συμβουλές Γέροντος»: Μην ξεχνάτε ποτέ πως η ενασχόληση με τα σφάλματα των άλλων αποτελεί σοβαρό παράπτωμα.

Αγιος Εφραίμ ο Σύρος: Ο Θεός, την ψυχή που ελπίζει σε Αυτόν δεν την αφήνει να πέσει σε πειρασμό τέτοιον που να μην μπορεί να τον σηκώσει, ώστε να φτάσει σε απόγνωση.

Αγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης: Οπως τα σύννεφα κρύβουν τον ήλιο, έτσι και οι πονηρές σκέψεις σκοτίζουν και καταστρέφουν τον νου.

Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Οχι όταν τιμωρούμαστε, αλλά όταν αμαρτάνουμε, τότε είναι δίκαιο να πονούμε και να υποφέρουμε.

«Συμβουλές Γέροντος»: Πριν πείτε οτιδήποτε, σκεφθείτε μήπως με τα λόγια σας προσβάλλετε τον Θεό ή τον πλησίον σας.

Εφημερίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.