O Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησε μια τεράστια τοιχογραφία με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης σε τοίχο του κολυμβητηρίου της πόλης επιφανείας 900 τ.μ.
Ο εθνομάρτυρας Γρηγόριος ο Ε’, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τον ανακήρυξη Άγιο, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Γρηγόριος Δίκαιος Παπαφλέσσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Νικηταράς, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός που έγραψε τον Εθνικό μας Ύμνο και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ο Ιωάννης Καποδίστριας, μας θυμίζουν σε ποιους οφείλουμε σήμερα την ελευθερία μας.
*****
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Ελληνικού Αντώνιος επισκέφθηκε την Αργυρούπολη, είδε την τοιχογραφία των ηρώων του 1821 και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τον κύριο Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία που είχαν να κάνουν τα graffiti των αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 και τους συγχαίρω διότι πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε ότι σε αυτούς οφείλουμε την ελευθερία την οποία έχουμε σήμερα.Θερμά συγχαρητήρια»








