Ο σεπτός Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών λίαν πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου ανηφόρισε στο Ιστορικό Κάστρο της πόλεως Λαμίας, όπου στους πρόποδές του στέκει στους αιώνες από το 1762 ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, η Παναγία Αρχοντική όπως ονομάζεται, ο οποίος αποτελούσε τον πρώτο Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως, την Ιερά Καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ζιτουνίου.

Ο Σεβασμιώτατος με ιερό δέος και σεβασμό εισήλθε στον πανέμορφο Ναό, ο οποίος είναι κατάγραφος από σπάνιες και μοναδικές σε τέχνη αγιογραφίες, προσεκύνησε το Ιερό θυσιαστήριο εις το οποίο ιερούργησαν αγίες μορφές της Ορθοδοξίας και της Πατρίδος μας και την εφέστιο Ιερά Εικόνα της Παναγίας και χοροστάτησε στον Όρθρο.

Προ της αναχωρήσεως του ευχήθηκε εις τους Ιερείς και τους πιστούς που με ευλάβεια παρακολουθούσαν τα τελούμενα, Χρόνια πολλά με αδιάλειπτο την Προστασία της Παναγίας Θεοτόκου.

Ανηφορίζοντας τα γραφικά σοκάκια που οδηγούν στο Ναό, εθαύμασε την όμορφη πόλη της Λαμίας από το φυσικό μπαλκόνι και αφού πατρικώς ευλόγησε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κατήλθε εις την Ιερά Καθέδρα του, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας της Εορτής.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.