Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος ανέφερε: «εμείς εδώ σε αυτή την όμορφη ενορία προσευχόμαστε για την ενότητα και την ειρήνη στην Εκκλησία. Όλα τα προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν όταν είμαστε καλοπροαίρετοι και αγαπάμε την Εκκλησία και όχι τον κόσμο. Η εκκοσμίκευση στην Εκκλησία φέρνει νέες ιδέες και ήθη, που μάλλον ταιριάζουν σε κοσμικούς οργανισμούς. Έχουμε απολέσει την υπακοή και την εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και ελπίζουμε στις δυνάμεις του κόσμου τούτου. Εμείς, ως τέκνα της Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, προσευχόμαστε με θέρμη για την επίλυση όλων των προβλημάτων και τείνουμε χείρα βοηθείας και συμπαράστασης προς όλους τους αδελφούς Ορθοδόξους στη Γαλλία».

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος τους καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.

Ακολούθησε επίσημη τράπεζα και Γενική Συνέλευση της ενορίας, στην οποία ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την ένταξή τους στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης