Το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου, 10 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, εις τον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τέλεσε τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, κατά την διάρκεια του οποίου οι Πιστοί δίδουν την αμοιβαία συγχώρηση προκειμένου άξια να διανύσουν το στάδιο των πνευματικών αγώνων της Μ. Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης πλαισιούμενος από όλους τους Κληρικούς της πόλεως της Κορίνθου ομίλησε, στους ευσεβείς Χριστιανούς, τονίζοντας ότι, η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι «καιρός ευπρόσδεκτος» που με ειλικρινή μετάνοια και συγχωρητικότητα οι πιστοί μπορούν να κατακτήσουν τον «απολεσθέντα Παράδεισο».

Τέλος, κατά την παγία τακτική του, κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στο σύνολο των Ι. Ακολουθιών, όπως οι Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, οι Χαιρετισμοί, οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, τα Μ. Απόδειπνα κ. ά., που έχουν θεσπισθεί από την Εκκλησία μας για τη περίοδο αυτή, και που η Ι. Μητρόπολη μας έχει προγραμματίσει να τελούνται από τους Εφημερίους των Ι. Ναών καθημερινά, ώστε και μέσα από αυτές, να αξιωθούν να εορτάσουν τα Άγια Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας, πλήρεις χάριτος και ευλογίας, μεστοί ελέους και καρπών αγαθών! 

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.