Μέσα σε έναν κατάμεστο από κόσμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, τελέστηκε ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς. Στον Εσπερινό αυτό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Σεραφείμ, περιστοιχισμένος από πλήθος ιερέων.

Στην καθιερωμένη πρώτη ομιλία της φετινής Τεσσαρακοστής, τον λόγο κήρυξε ο γλαφυρός ιεροκήρυκας Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης με θέμα «το Πρωτογενές Κακό». Αμέσως μετά, κλήρος και λαός, ποιμένες και ποιμενόμενοι, αντάλλαξαν τον ασπασμό της συγχωρήσεως με πρώτο στην τάξη τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας.

Ο Κατανυκτικός αυτός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως, κατέχει πρωτεύουσα θέση στην πνευματική πορεία που καλούνται όλοι οι χριστιανοί να εισέλθουν, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος της κατανυκτικής ακολουθίας μαζί με τις ευχές και την ευλογία του Θεού, μοιράστηκαν σε όλους ως πνευματικό εφόδιο, βιβλία και φυλλάδια προ οικοδομή και ωφέλεια.

Καλή και ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.