Ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος βρέθηκε σήμερα 26 Νοεμβρίου 2019, κοντά στους σεισμοπαθείς για να στηρίξει στον πόνο και να συλλυπηθεί τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν, να δώσει δύναμη και κουράγιο στους τραυματίες, σε αυτούς που έμειναν χωρίς σπίτι και να πληροφορηθεί από τους αξιωματούχους για την κατάσταση και πως μπορεί η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας να συνδράμει στην τραγική αυτή κατάσταση που ζει η χώρα.

Να σημειωθεί ότι  η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών Ρίχτερ  έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης με επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Δυρραχίου και 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων  στην Αλβανία.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι ενώ υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.

 Ο Μακαριώτατος έκανε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για βοήθεια και στήριξη στους συνανθρώπους μας και έθεσε τις δυνάμεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας όπου και όπως μπορούν να βοηθήσουν.

ΧΑΜ    

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.