• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Νέος Αρχιδιάκονος και νέος Διάκονος στην Ιερά μας Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

5 Αυγούστου 2025
in Εκκλησία της Ελλάδος
Νέος Αρχιδιάκονος και νέος Διάκονος στην Ιερά μας Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος
Share on FacebookShare on Twitter

 Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και χαράς, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2025 η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, κατά την οποία χειροτονήθηκε εις Διάκονον ο μοναχός Ακάκιος (Δεληγιάννης), αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής. Τη χειροτονία και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

   Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, απηύθυνε λόγο πατρικής αγάπης και πνευματικής καθοδηγήσεως προς τον νέο Διάκονο, υπογραμμίζοντας την ευθύνη και την ιερότητα της διακονίας του εντός της Εκκλησίας:

   «Ο Κύριός μας, αμέσως μετά από δύο θαύματα τα οποία αναφέρθηκαν και διαβάστηκαν εις το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της προηγουμένης Κυριακής – που θεράπευσε τους δύο τυφλούς και έναν κωφό και άλαλο, ο οποίος είχε πνεύμα ακάθαρτο, δαιμονικό πνεύμα μέσα του – οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι Τον κατηγόρησαν ότι «ἐν τῷ ἄρχοντι τῶν δαιμονίων ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια». Ότι δηλαδή, τα θεϊκά σημεία, τα θαύματά Του, είναι αποτέλεσμα του ότι ήταν κι Αυτός αρχηγός των δαιμόνων και γι’ αυτό μπορούσε επάνω τους να επέμβει και να τους εκδιώξει.

   Ένα πολύ φοβερό συναίσθημα και ένας πολύ φοβερός λόγος για τον ενανθρωπήσαντα Κύριό μας, Ιησού Χριστό. Γι’ αυτό και ο Κύριος, στη συνέχεια, απαντώντας σε αυτήν την συκοφαντία και την κατηγορία των Γραμματέων και των Φαρισαίων, πραγματοποιεί και άλλα θαύματα και μας διασώζει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος την διδασκαλία Του και την παραβολή την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε, για να αποσείσει – να απομακρύνει – αυτήν την κατηγορία, ότι ήταν αρχηγός των δαιμόνων, και όχι μόνον, για να δείξει στους ακροατές Του ότι Αυτός είναι ο εν δυνάμει ελθών ζων Σωτήρας και Κύριος του κόσμου. Γι’ αυτό λοιπόν και λέγει: «Αυτός ο οποίος είναι μαζί μου, δεν μπορεί να είναι με κάποιον άλλον. Και αυτός ο οποίος συνάγει μαζί μου, δεν μπορεί να διασκορπίζει και να συνάγει κάποιος άλλος». Ο Κύριός μας, το λέγει αυτό εν δυνάμει, διότι ενανθρώπησε ο τέλειος Θεός και όχι μόνον αυτό, αλλά με τα σημεία τα οποία επιτελούσε και επιτελεί στη ζωή των ανθρώπων, δείχνει ότι Αυτός είναι ο αρχηγός της ζωής και όση δύναμη έχει ο διάβολος και επηρεάζει τους ανθρώπους και ταλαιπωρεί τους ανθρώπους και περικλείει τους ανθρώπους μέσα σε δύσκολες καταστάσεις, έρχεται ο Θεός, έρχεται ο ενανθρωπήσας Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, ο Παντοδύναμος Σωτήρας και Ευεργέτης μας και καταλύει το κράτος του διαβόλου· καταργεί τον διάβολο.

   Και αυτό είναι διάσπαρτο, αδελφοί μου, μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, όπου, όταν ο Θεός είναι παρών και εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να Τον έχουμε παρόντα εις τη ζωή μας, καταλύει το κράτος του διαβόλου και του θανάτου και προσφέρει στον άνθρωπο ζωή και αφθαρσία και ευλογία και χάρη στη ζωή του. Γι’ αυτό λοιπόν ξεκαθαρίζει σε όλους μας, ότι αυτός ο οποίος είναι μαζί μου, δεν μπορεί να είναι και με κανέναν άλλον.

   Να θυμηθούμε λίγο το κείμενο της Αποκαλύψεως; Να πούμε ότι εκεί, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, εν Πνεύματι Αγίω, μας λέγει ότι τους «χλιαρούς» θα τους εμμέσει ο Κύριος – θα τους ξεράσει – δεν τους θέλει. Ή θα πρέπει να είμαστε θερμοί εις την πίστη και δυνατοί στη ζωή μας, μέσα στη ζωή της πίστεως, ή θα είμαστε ψυχροί και ακόμα πριν. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και τούτο και το άλλο! Γι’ αυτό ο Χριστός ξεκαθαρίζει και αυτήν την θέση και μας λέγει, διότι αυτός ο οποίος συνάγει μαζί μου, μαζεύει δηλαδή, εργάζεται πνευματικά, δεν μπορεί και να σκορπίζει αυτόν τον αγώνα τον πνευματικό. Γι’ αυτό και κατηγορεί τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους και τους λέγει: «γεννήματα ἐχιδνῶν». Τους λέγει ότι οι πατέρες σας ήταν οχιές. Και δεν μπορείτε να λέτε ότι είστε τέκνα του Αβραάμ, διότι δεν έχετε πίστη, διότι δεν έχετε κατανοήσει την έλευση του Ιησού Χριστού.

   Και τι μας λέγει; Αυτός ο οποίος αμφιβάλλει για την ανθρώπινή μου φύση – επειδή λέγει «ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου» – προσέξτε την ταπείνωση του Θεού! Όχι «εγώ», «ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου»! Μπορεί να έχει σκανδαλίσει κάποιον από αυτούς στην ανθρώπινή Του εκφορά και έκφραση και παρουσία· θα του συγχωρεθεί. Αυτός όμως ο οποίος αμφισβητήσει το Πνεύμα του Θεού, αυτός θα παραμείνει εις τον αιώνα ασυγχώρητος και δεμένος. Ποιο είναι αυτό το Πνεύμα του Θεού; Δεν είναι το Άγιο Πνεύμα, γιατί το Άγιο Πνεύμα οὐχί ἐκ λίθων ἐστίν, αλλά είναι το Πνεύμα της Θεότητος. Αυτό το οποίον ενυπάρχει μέσα εις τον Υιό και Λόγο του Θεού. Αυτό το οποίο ενυπήρχε ως άσαρκος Λόγος, τέλειος Θεός και παρουσιάζεται ανάμεσά μας ως σεσαρκωμένος τέλειος άνθρωπος, αλλά και με το Πνεύμα της Θεότητος εν αὐτῷ, υπάρχων μέσα εις την ζωή Του και εις το εἶναι Του και στην έκφραση της ζωής Του και της Εκκλησίας. Μέσα λοιπόν σε αυτήν τη διάσταση, ο Χριστός τοποθετεί τη θέση Του και προκαλεί τους ακροατές Του, λέγοντάς τους ότι όποιος αμφισβητήσει αυτό το Πνεύμα της Θεότητος, δεν πρόκειται να συγχωρεθεί ποτέ.

   Και τι έκαναν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι; Αμφισβήτησαν την Θεότητά Του. Αμφισβήτησαν τα σημεία Του, τα θαύματά Του. Και όχι μόνον τα αμφισβήτησαν, αλλά εβλασφήμησαν, διότι έλεγαν ότι «ἐν τῷ ἄρχοντι τῶν δαιμονίων ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια». Αυτός είναι αρχηγός διάβολος, και γι’ αυτό υποτάσσονται σε Αυτόν τα δαιμόνια. Δέστε, σε τι ολισθηρή πνευματική κατάσταση οι άνθρωποι έχουν πέσει! Και πώς τροποποιούν και μεταλλάσσουν όχι μόνον την διδασκαλία του Θεού – που αυτό γίνεται συλλήβδην και συνεχώς στη ζωή των ανθρώπων – αλλά αμφιβάλλουν και αμφισβητούν το θεανδρικό πρόσωπο του Θεού, του ενανθρωπήσαντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέσα στη ζωή του κόσμου και στη ζωή της Εκκλησίας και στην κοινωνία.

   Σήμερα, με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, θα τελέσουμε την χειροτονία εις τον πρώτο βαθμό του διακόνου, του μοναχού Ακακίου. Ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος με πολλή πίστη και με πολύ καλή διάθεση, προσέρχεται όχι μόνον μέσα στην Εκκλησία, αλλά και στον μονήρη βίο, την μοναχική ζωή, αφιερώνοντας τη ζωή του και ζητώντας από την Χάρη του Παρακλήτου Πνεύματος, μέσα στις προσευχές του, να τον ενδυναμώνει εις την ζωή του και να του δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γίνει άξιος Μυστηρίων, άξιος διάκονος των Μυστηρίων της Βασιλείας του Θεού.

   Γι’ αυτό λοιπόν και αγαπητέ μοναχέ Ακάκιε και υποδιάκονε της Εκκλησίας, θα πρέπει αυτά τα οποία ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός προηγουμένως ανέφερε, να τα τοποθετήσεις πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά σου. Θα πρέπει να προσέξεις ό,τι ο Θεός συνάγει· εσύ να μην τα διασκορπίζεις με την ζωή σου, με την ανέμελη παρουσία σου μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, με την αδιάφορη παρουσία σου, με την ολιγωρία σου, με την αβελτηρία σου η οποία πολλές φορές διακρίνει τους ανθρώπους, μας συνέχει και θα πρέπει να βρίσκεσαι σε μία συνεχή εγρήγορση της Παρουσίας του ζώντος Θεού, του Πνεύματος του Θεού, του ενανθρωπήσαντος Κυρίου μας Ιησού Χριστό εις τη ζωή σου, ώστε να Τον αφήσεις Εκείνον να σε κατευθύνει. Εκείνος να γεμίζει το είναι σου. Εκείνος να σου δίνει σημεία της παρουσίας Του εις τη ζωή σου και να ζεις συνεχώς, ανανεούμενος από το ιερό Θυσιαστήριο και τη διακονία του, συνεχώς σ’ αυτό, στο θαύμα του Πνεύματος του Θεού, που ο Θεός χαρίζει σε όλους εμάς τους ανθρώπους.

   Θα πρέπει να προσέξεις και να κατανοήσεις ότι δεν μπορεί να είσαι και με τον Θεό και με τον εαυτό σου και με τους ανθρώπους. Θα πρέπει να γίνεις θεοκεντρικός. Κέντρο της ζωής σου να έχεις τον Θεό. Εάν έχεις κέντρο της ζωής σου τον εαυτό σου, γίνεσαι εγωιστής, φίλαυτος και εύκολα ο διάβολος θα σε αρπάζει και θα σε καταστρέφει. Εάν προσκολληθείς στους ανθρώπους, πάλι θα οδηγηθείς σε πτώση οδυνηρή. Διότι οι άνθρωποι – τους οποίους πρέπει να τους αγαπούμε και να τους υπηρετούμε – δεν έχουν την δυνατότητα να σε αναβιβάσουν πνευματικά. Αναβιβάζεται ο άνθρωπος πνευματικά εν τη Εκκλησία, διά Ιησού Χριστού και της εν Χριστῷ αδελφότητος, δηλαδή των ανθρώπων οι οποίοι διακονούν την παρουσία του Θεού εις τη ζωή του κόσμου και της Εκκλησίας και, έτσι θα απολαμβάνεις τη ζώσα και ενεργή δυναμική παρουσία του Χριστού εις τους ανθρώπους. Θα πρέπει να προσέξεις: όλος αυτός ο αγώνας ο πνευματικός που θα πρέπει να κάνεις, να είναι συγκεντρωμένο το μυαλό σου στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Μας το καθορίζει σήμερα ο Κύριός μας με την πολύ ωραία Ευαγγελική περικοπή, την οποία την ερμηνεύει ο Ιερός Χρυσόστομος πολύ όμορφα.

   Τι λέγει λοιπόν ο Ιερός Πατήρ για την σημερινή Ευαγγελική περικοπή; Οι Ιουδαίοι, λέγει, κατηγορούσαν τον Χριστό, τον ενανθρωπήσαντα Κύριο και Μεσσία, γιατί τους ενοχλούσε σε αυτά τα οποία είχαν μάθει και δεν ήθελαν να αλλάξουν. Εσύ λοιπόν πρέπει να μάθεις να αλλάξεις εις τη ζωή σου. Θα αλλάξεις τη σκέψη σου, το είναι σου, τη ζωή σου, τη διάθεσή σου, με την παρουσία του ζώντος Θεού. Θα πρέπει να μην παραμείνεις σε αυτά που ήξερες, αλλά σ’ αυτά που η Εκκλησία σε καλεί να αναλάβεις και σε διδάσκει. Διδάχθηκες από την οικογένειά σου. Διδάχθηκες από τους πνευματικούς Πατέρες. Διδάχθηκες στη Σχολή Μαθητείας, όπου ένα χρόνο φοίτησες. Διδάχθηκες από την δική μας συναναστροφή, μαζί με τους συνεργούς εν Κυρίῳ στην καθημερινότητά μας. Μία συνεχή θυσία και μία συνεχή προσπάθεια, για να δίδουμε το μήνυμα του Χριστού εις τους ανθρώπους και να τους επαναπροσδιορίζουμε σε αυτήν την κλήση της Βασιλείας. Αυτά λοιπόν, θα πρέπει να τα κρατήσεις μέσα σου και να αλλάξεις τον κακό σου εαυτό, τις πτώσεις σου, τις αμφισβητήσεις σου. Γιατί; Διότι λέγει ο Ιερός Χρυσόστομος: όταν λέγει ένας αμφιβάλλει περί του Θεού, ή κατηγορεί τον Θεό, ή κατηγορεί τους ανθρώπους, αυτό – λέγει – το οποίον εκφράζει με το στόμα του είναι το αποτέλεσμα μιας απύθμενης, δύσκολης καρδιάς, την οποία έχει μέσα του με πολλά ζιζάνια, τα οποία δεν έχει κατορθώσει να τα καθαρίσει.

   Γι’ αυτό λοιπόν, θα πρέπει να μείνεις στη Χάρη του Θεού. Στην υπακοή, στην ταπείνωση, στην διακονία. Να προσφέρεις ολόκληρο το είναι σου στη Χάρη του Θεού, ώστε ο Θεός να έρθει και να αλλάξει τη ζωή σου. Να υποστείς την καλή αλλοίωση, η οποία θα είναι φωτιστική, καυστική για τα τραύματα της ψυχής σου, αλλά φωτιστική στη συνέχεια, η οποία θα σε συνέχει και θα σε καθοδηγεί στη διακονία του Θεού και της Εκκλησίας Του.

Και τότε, θα μπορέσεις κι εσύ να ακούσεις αυτήν την ευλογημένη φωνή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «Εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ, ἐπὶ ὀλίγα ἦς πιστός, ἐπὶ πολλῶν σε καταστήσω». Να μην ακούσεις αυτό το οποίον σήμερα είπε ο Κύριος, τελειώνοντας την Ευαγγελική περικοπή: «Ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν, πονηροί καὶ τρισάθλιοι Γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί». Να μη γίνεις αυτούς, παιδί μου, διότι τότε θα χάσεις τη ζωή σου και θα χάσεις και αυτήν τη δωρεά, που σήμερα, διά των αναξίων χειρών μου και των προσευχών του Πρεσβυτερίου του λαού, ο Θεός θα αναθέσει επάνω στους ώμους σου την διακονία των Μυστηρίων της Εκκλησίας του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων.

   Εμείς ευχόμαστε και προσευχόμαστε και στεκόμαστε δίπλα σου με ειλικρίνεια και αγάπη και εντιμότητα και πατρική στοργή, ώστε αυτά να αγωνιστείς στη ζωή σου να τα αποκτήσεις και στους πειρασμούς σου να είμαστε κοντά σου· για να σου δίνουμε ανάψυξη και ανόρθωση πνευματική. Αλλά θα πρέπει να μάθεις να είσαι κοντά μας για να προσλαμβάνεις την Χάρη του Θεού μέσα στα Μυστήρια της Βασιλείας. Και τότε πράγματι, Κύριος ο Θεός, θα σε καθοδηγεί στη ζωή σου. Και θα είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, που θα συνάγεις μαζί με τον Θεό, ανθρώπους, λογικούς ανθρώπους, στην Χάρη και στην κλήση της σωτηρίας. Θα είσαι και εσύ μ’ αυτούς, όπου ο Θεός τους θέλει συνεργούς εις τη ζωή της Εκκλησίας και θα είσαι ταυτισμένος με τον Χριστό και με τη Βασιλεία Του.

   Εἴσελθε λοιπόν εἰς τὴν χαρὰν τοῦ Κυρίου σου, με πολλές πολλές ελπίδες και προσδοκίες εις την ζωή σου».

   Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Λάζαρο Αλιβάνογλου και Αρχιδιάκονο τον διάκονο Δαμιανό Μπαρούτα και τους ευχήθηκε να εργάζονται με ταπείνωση και ευπρέπεια στην ζωή τους.

Πρόσφατα Άρθρα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ποτέ ξανά εγκλήματα μίσους – Χρέος όλων η μνήμη και η ενότητα»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ποτέ ξανά εγκλήματα μίσους – Χρέος όλων η μνήμη και η ενότητα»

1 Φεβρουαρίου 2026

Στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, η οποία διοργανώθηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, σε συνεργασία με...

Read more
«Ορθόδοξη εορτή της Μητέρας  στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ορθόδοξη εορτή της Μητέρας στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας»

1 Φεβρουαρίου 2026

«Tιμάμε τις μητέρες» ήταν το κυρίαρχο σύνθημα που αντήχησε από τις παιδικές φωνές στην εορτή της Μητέρας, την οποία διοργάνωσαν...

Read more
“Προεορτίους αἰνέσεις προσᾴδοντες” στην Υπαπαντή της Καλαμάτας
Εκκλησία της Ελλάδος

“Προεορτίους αἰνέσεις προσᾴδοντες” στην Υπαπαντή της Καλαμάτας

1 Φεβρουαρίου 2026

Με την παρουσία πλήθους πιστών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τελέσθηκε, το πρωί της Κυριακής 1ης Φεβρουαρίου ε.έ., παραμονή της...

Read more
Χειροθεσία Πνευματικού και Οικονόμου στον Άγιο Τρύφωνα Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Πνευματικού και Οικονόμου στον Άγιο Τρύφωνα Βόλου

1 Φεβρουαρίου 2026

    Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Βόλου λειτούργησε σήμερα, στο άνοιγμα της σπουδαίας περιόδου του Τριωδίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία...

Read more
Η Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου  στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

1 Φεβρουαρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην τοπική κοινότητα Στράτος Αιτωλοακαρνανίας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία...

Read more
Ο εορτασμός του Αγίου Τρύφωνος προστάτου των αμπελουργών στην Λαμία
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Αγίου Τρύφωνος προστάτου των αμπελουργών στην Λαμία

1 Φεβρουαρίου 2026

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος του Συλλόγου Αμπελουργών Ν. Φθιώτιδος στην είσοδο της πόλεως Λαμίας ιερούργησε σήμερα σε απευθείας...

Read more
Η Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στην Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως – Αρχή Τριωδίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στην Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως – Αρχή Τριωδίου

1 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 έχουμε την έναρξη του Τριώδιου στην Εκκλησία μας, την πνευματική προετοιμασία για την περίοδο της...

Read more
Η έναρξη του Τριωδίου και η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος στην Καστανέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η έναρξη του Τριωδίου και η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος στην Καστανέα

1 Φεβρουαρίου 2026

  Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εισέρχεται στην περίοδο του Τριωδίου με την Κυριακή...

Read more
Η αυτοδικαίωση ως η μάστιγα της εποχής μας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η αυτοδικαίωση ως η μάστιγα της εποχής μας

1 Φεβρουαρίου 2026

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026, Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ....

Read more
Μητρόπολη Ναυπάκτου:  «Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2026»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρόπολη Ναυπάκτου: «Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2026»

1 Φεβρουαρίου 2026

Τήν Πέμπτη, 29 Ἰανουαρίου, μετά τόν Ἑσπερινό τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, ἔγινε ἡ ἀνακοίνωση καί...

Read more
Άγιος μάρτυς Τρύφων: O προστάτης Άγιος των αμπελουργών
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος μάρτυς Τρύφων: O προστάτης Άγιος των αμπελουργών

1 Φεβρουαρίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού Ένας από τους ηρωικότερους μάρτυρες της αρχαίας Εκκλησίας είναι και ο άγιος Τρύφωνας ο...

Read more
Μητροπολίτης Βεροίας: «Με συντριβή καρδίας αποχαιρετήσαμε τα παιδιά της Αλεξάνδρειας»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Βεροίας: «Με συντριβή καρδίας αποχαιρετήσαμε τα παιδιά της Αλεξάνδρειας»

1 Φεβρουαρίου 2026

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 31ης Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων προεξήρχε στην εξόδιο ακολουθία των τριών...

Read more
Φιλανθρωπικό έργο, προσευχή και ανθρώπινη ζεστασιά στην κοπή της βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Φιλανθρωπικό έργο, προσευχή και ανθρώπινη ζεστασιά στην κοπή της βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

1 Φεβρουαρίου 2026

  Με έντονο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του...

Read more
ΨΑΛΜΟΣ ΝΒ’ 52 Ο άφρων
Πνευματικές Διδαχές

Ἡ περίοδος τοῦ κατανυκτικοῦ Τριωδίου

1 Φεβρουαρίου 2026

Μητροπολίτου Φαναρίου Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος «Τήν παροῦσαν ἡμέραν», γράφει ὁ Συναξαριστής Κάλλιστος Ξανθόπουλος,...

Read more
ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟ

1 Φεβρουαρίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκινητική συμμετοχή του πιστού λαού του Θεού, τελέσθηκε, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026, το απόγευμα, ο...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών
Κηρύγματα

Η Υπαπαντή του Κυρίου (2 Φεβρουαρίου)

1 Φεβρουαρίου 2026

του Κων. Α. Οικονόμου, δασκάλου. Ο “ΤΥΠΟΣ” ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ: Στην Παλαιά Διαθήκη ((Εξ. ιγ', 9,Λευιτ. ιβ', 1-6),...

Καστορίας  Σεραφείμ: “Βρέφος βραχύ τε και υπομάσθιον”

Καστορίας Σεραφείμ: “Βρέφος βραχύ τε και υπομάσθιον”

1 Φεβρουαρίου 2025
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον  Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας

«Το μεγαλείο της Ιερωσύνης»

1 Φεβρουαρίου 2025

Εσύ που προσφέρεις το παιδί σου;

1 Φεβρουαρίου 2025
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Εορτή της Υπαπαντής: Ο Χριστός στα χέρια μας!

1 Φεβρουαρίου 2025
Η γιορτή της Υπαπαντής η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας

Η γιορτή της Υπαπαντής η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας

1 Φεβρουαρίου 2025
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

«Φως εις αποκάλυψιν εθνών»

2 Φεβρουαρίου 2024
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

2 Φεβρουαρίου 2024
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Στην δεσποτική εορτή της Υπαπαντής και οι πνευματικές προκλήσεις

1 Φεβρουαρίου 2024

«Είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριον σου»

1 Φεβρουαρίου 2023
«Στην Μητέρα»

«Στην Μητέρα»

2 Φεβρουαρίου 2022
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Η Υπαπαντή του Κυρίου μας – Σταθμός της Θείας Οικονομίας

1 Φεβρουαρίου 2022
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Η Υπαπαντή του Σωτήρος Χριστού

1 Φεβρουαρίου 2022
Η εορτή της Υπαπαντής

Η εορτή της Υπαπαντής

4 Σεπτεμβρίου 2019
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

“Ω μεγάλης και τεθαυμασμένης οικονομίας”

1 Φεβρουαρίου 2018
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

“Βρέφος βραχύ τε και υπομάσθιον”

1 Φεβρουαρίου 2017
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Ο Συμεών ο Θεοδόχος και η διπλή προφητεία του κατά την Υπαπαντή του Κυρίου

1 Φεβρουαρίου 2017
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

1 Φεβρουαρίου 2017
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Η Υπαπαντή του Σωτήρος Χριστού

1 Φεβρουαρίου 2017
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Η Υπαπαντή του Κυρίου «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών»

1 Φεβρουαρίου 2017
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Ὑπαπαντὴ τοῦ Κυρίου.Θέλεις νὰ δῇς τὸ Χριστό;

16 Νοεμβρίου 2023
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Η Υπαπαντή του Κυρίου μας

1 Φεβρουαρίου 2017
Η Υπαπαντή του Κυρίου και ο Σαραντισμός των βρεφών

Στην Υπαπαντή του Κυρίου

1 Φεβρουαρίου 2017
Next Post
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »

Το μυστικό του καθρέφτη του βοσκού

Σερρών Θεολόγος: «Από το πάναγνο και εκφραστικό θεομητορικό βλέμμα, αντλούμε ευλογία, αντοχές, έμπνευση και ελπίδα»

Σερρών Θεολόγος: «Από το πάναγνο και εκφραστικό θεομητορικό βλέμμα, αντλούμε ευλογία, αντοχές, έμπνευση και ελπίδα»

Φθιώτιδος Συμεών: «Η έρημος γεμάτη Χριστό τρέφει τον άνθρωπο»

Φθιώτιδος Συμεών: «Η έρημος γεμάτη Χριστό τρέφει τον άνθρωπο»

ΛΗΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΛΗΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος στον Αμάραντο για την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος στον Αμάραντο για την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist