Με κατευναστικό λόγο απέναντι στις αντιδράσεις σχετικά με την προτεινόμενη Συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας εμφανίστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της πλευράς της Εκκλησίας, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά τη φράση «Μιλάμε για μια μεταμνημονιακή Ελλάδα, και τον ρόλο της Εκκλησίας»

Στη συνέχεια είπε πως με τη χθεσινή πρωτοβουλία των Τσίπρα – Ιερώνυμου δεν έγινε ούτε βήμα πίσω ούτε μπροστά, πρόκειται για μια προτεινόμενη συμφωνία, δεν έχουμε κάτι δεδικασμένο. Απαντώντας στο ερώτημα τι θα μπορούσε να χαλάσει τη συμφωνία ο Μητροπολίτης είπε πως «θα μπορούσε να τη χαλάσει η άγνοια», δείχνοντας εμμέσως το διχασμό του κλήρου.

Εκανε σαφές πως μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα χρειάζονται διευκρινίσεις, τονίζοντας πως η συμφωνία «είναι κάτι καινούργιο που πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσει. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να συζητηθούν, ανοίγει ένας δημόσιος διάλογος για πρώτη φορά, πρέπει να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι, έχοντας τη δυνατότητα να τεθεί η συμβολή της εκκλησίας στη μεταμνημονιακή Ελλάδα»

Η πλειοψηφία των ιεραρχών γνώριζε ότι υπήρχε διαδικασία διαλόγου με την πολιτεία, συμπλήρωσε ενώ σχετικά με τη δυσαρέσκεια του Πατριαρχείου για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε απάντησε πως είναι «θέμα της Εκκλησίας της Ελλάδος».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την Τρίτη πράγματα που έχουν νομοθετηθεί από το 2013 επί Σαμαρά», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.