• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Μητροπολίτης Πειραιώς: Ας αντισταθούμε μιμούμενοι τον Τίμιο Πρόδρομο

30 Αυγούστου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
Μητροπολίτης Πειραιώς: Ας αντισταθούμε μιμούμενοι τον Τίμιο Πρόδρομο
Share on FacebookShare on Twitter

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ τιμήθηκε η μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη, του ομονύμου Δήμου.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στην ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος, αρχικά, τόνισε πως «όσοι επίστευσαν ότι ο δήμιος έκλεισε, απεκεφάλισε και εσίγησε την φωνή της αληθείας «επλανήθησαν πλάνην οικτράν»

«Ο Πρόδρομος και Βαπτιστής Ιωάννης», συνέχισε, «είναι η ενσάρκωσις της Φωνής της Αληθείας. Είναι ο απερίτμητος και γρανιτένιος άνδρας που στάθηκε μέσα στα τρίστρατα της οικουμένης και βροντοφώνησε στο μοιχό εκείνο και αιμομίκτη βασιλέα «οὐκ ἐξεστι σοι ἔχειν τὴν γυναίκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». Αυτό βροντοφώνησε. Αυτή την αλήθεια διεσάλπισε. Αυτή την εντολή του Θεού για την ανθρώπινη αυτοσυνειδησία και ωραιότητα υπερασπίστηκε ο Βαπτιστής Ιωάννης.

Σημειώνοντας πως ο Τίμιος Πρόδρομος «θα μπορούσε, εστερνιζόμενος τον κόσμο της φοράς, καλύπτων την δυσωδία των παθών να ζήσει άνετα», τόνισε πως «υπερασπίστηκε την αλήθεια. Υπερασπίστηκε το ανθρώπινο μεγαλείο». «Γιατί», όπως συμπλήρωσε, «η αλήθεια δεν είναι ιδέα, δεν είναι φαντασίωση, δεν είναι υποκειμενική προσέγγιση των πραγμάτων και των εννοιών. Η αλήθεια είναι πρόσωπο. Η αλήθεια είναι ο Ενσαρκωθείς Θεός Λόγος». «Η αλήθεια, την οποία υπερασπίστηκε ο Τίμιος Πρόδρομος, ήταν ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, αναφέροντας παράλληλα πως «υπάρχει εγγεγραμμένο μέσα στο πνευματικό μας DNA όλο αυτό το αξιακό μεγαλείο που συνθέτει τον αληθινό άνθρωπο. Είναι λοιπόν θέμα επιλογής και οριοθετήσεως των αξιών».

«Ο Τίμιος Πρόδρομος υπερασπίστηκε την αλήθεια. Την ένσαρκη Αλήθεια που είναι ο Σωτήρας του κόσμου και το μήνυμα της αληθούς ανθρωπογνωσίας για αυτό» «είναι ο ‘’εκ γενετής γυναικών μείζων’’, ο μεγαλύτερος άνθρωπος που γεννήθηκε ποτέ στον κόσμο», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε: «Σήμερα όμως βλέπουμε με οδύνη» «αυτή η αλήθεια να ποδοπατείται, να εκχυδαΐζεται, να πωλείται με προδοτικό τρόπο από τους ανθρώπους της εποχής μας. Φθάνει στο σημείο αυτή η αγοραπωλησία να θεσμοθετεί ακόμη και την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας. Φθάνει στο σημείο να υψώνει το κοσμοείδωλο του θανάτου και της φθοράς και να θεωρεί ότι ο άκρατος δικαιωματισμός που δεν έχει αντίστιξη στη μορφολογία του ανθρωπίνου σώματος, αποτελεί δήθεν ένα ιδεατό πεδίο ελευθέρας συμπεριφοράς». «Σε αυτή την τραγική, λοιπόν, εποχή καλούμεθα εμείς» «να ενωτισθούμε το δικό του παράδειγμα, το δικό του λόγο και να αποβούμε και εμείς μάρτυρες της αληθείας, γιατί η αλήθεια ‘’Χριστός’’ μένει εις τους αιώνας ό,τι και αν μηχανευθεί ο κόσμος της φθοράς. Όποιες και αν είναι οι ρυθμίσεις οι νομοθετικές, οι οποιεσδήποτε θεωρήσεις, οι οποιεσδήποτε πνευματικές ή άλλες κατευθύνσεις, η αλήθεια ‘’Χριστός’’ μένει εις τους αιώνας και θα μένει εις τους αιώνας, γιατί είναι ο Δημιουργός της ζωής».

Αναφέροντας πως «τα έργα και οι πράξεις μας δεν μένουν εδώ στον χωροχρόνο αυτό, αλλά μεταβαίνουν μαζί μας στην ατελεύτητη αιωνιότητα και γίνονται οι κριτές μας ή η δόξα μας», ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως «όλα αναφέρονται σε Εκείνον. Εκείνος είναι η πηγή της ζωής. Δεν είναι ούτε οι Βασιλείς του κόσμου, ούτε οι Πρόεδροι των Δημοκρατιών, ούτε οι Πρωθυπουργοί, ούτε οι οικονομικώς υψηλά ιστάμενοι». Δεν είναι η αρχή του κόσμου. Νομίζουν ότι εξουσιάζουν. Εκείνος που είναι η αρχή του κόσμου και το τέλος των απάντων είναι η αλήθεια ‘’Χριστός’’, για αυτό και ο Τίμιος Πρόδρομος έδωκε τη ζωή του για να υπερασπιστεί αυτή την αλήθεια. Γιατί αυτό που αποτελεί το αιώνιο επίδικο του ανθρωπίνου προσώπου είναι να οικειωθεί τον Θεό. Να γίνει κατά χάριν ‘’τέκνον της Βασιλείας’’».

«Οι καιροί μας κομίζουν το μήνυμα της φθοράς. Θα βλέπετε τους δυστυχείς συνανθρώπους μας να υπεραίρονται, να καμαρώνουν για την τραγικότητά τους. Να μην συνειδητοποιούν τις αξίες του βίου. Να μην κοιτάνε τον ήλιο και τη ζωή με ένα αγέρωχο βλέμμα πίστεως και αγάπης. Να γίνονται εξαρτήματα των πονηρών δαιμόνων. Ας αντισταθούμε, λοιπόν, μιμούμενοι τον Τίμιο Πρόδρομο», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «πριν λίγο καιρό στο Κοινοβούλιό μας, ψηφίστηκε η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και χειροκροτούσαν οι άνθρωποι αυτή την άφατη τραγικότητα. Είναι, λοιπόν, καιρός πνευματικής εγρηγόρσεως. Ο Τίμιος Πρόδρομος δεν αγίασε χαϊδεύοντας τα πάθη του ηγεμόνα. μαρτύρησε δι’ αίματος και απεκεφαλίσθη στηλιτεύων το ψέμα, το κακό, την βυθιότητα». «Εύχομαι να γίνομαι μιμητές του και όχι αρνητές του», είπε καταλήγοντας.

Σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

«Στην έρημο ο Ιωάννης πηγαίνει για να αναζητήσει στην ησυχία και την ηρεμία του χώρου, στην απόκοσμη ωραιότητά της, το υπέρτατο και υπεροχικό πρόσωπο του Δημιουργού της ζωής», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια του κηρύγματός του, αναφέροντας πως αφού βρήκε το πρόσωπο του Δημιουργού στην έρημο «γίνεται λόγος, δηλαδή διάλογος, δηλαδή κοινωνία των δύο προσώπων: του Θεού και του υιού Ζαχαρίου, Ιωάννου. Και αυτή η σχέση είναι μία απόλυτη κατάδειξη ότι ο Ιωάννης, ο υιός Ζαχαρίου, δεν αναζητά έναν άλλον όμοιον προς αυτόν, έναν συνάνθρωπο για να αισθανθεί πληρότητα, αλλά βρίσκει την απόλυτη ενότητα της ζωής, την απόλυτη μέθεξη του βίου, την απόλυτη χαρά της προσωπικότητος, στο υπερβατικό πρόσωπο του Παναγίου Θεού». Πραγματώνει ο Ιωάννης τον σκοπό της ζωής». «Δεν έχει ανάγκη άλλου, όπως έχουμε εμείς, γιατί για αυτόν, ο ‘’άλλος’’ είναι ο Κύριος», πρόσθεσε.

«Στο Λόγο του Θεού προφήτης είναι κάθε ένας ο οποίος αναγγέλλει την οδόν Κυρίου», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «και ο Ιωάννης ακριβώς αυτό κάνει. Προετοιμάζει τον κόσμο για να σηκώσει το λιπόσαρκο ασκητικό του χέρι και να δείξει τον ελθόντα Μεσσία, τον Χριστό. Και επειδή όλα αυτά είναι τόσο υπέροχα ο Ιωάννης κατορθώνει και το υπέρτατο αγαθό, του να γίνει Θεόπτης. Να δει τον Θεό». «Και αναγγέλλει ότι Αυτός που Βαπτίζεται σήμερα στον Ιορδάνη είναι ο ‘’Αμνός του Θεού’’, ‘’ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου’’. Και για όλα αυτά τα τρισμέγιστα καλείται ο Ιωάννης να υπογράψει όχι με μελάνι γήινο, αλλά με το αίμα του την αλήθειά του. Όπως καλούμεθα όλοι μας στη ζωή αυτή να υπογράψουμε την προσωπική μας αλήθεια. Και εκείνος με το αίμα του σε ηλικία μόλις 30 ετών, υπογράφει», φωνάζοντας στον ηγεμόνα της περιοχής», ότι «δεν σου επιτρέπεται εσύ που είσαι ηγεμών να έχεις μια τέτοια μοιχική σχέση και να καταλύεις την ιερά έννοια της οικογενείας και να απομειώνεις τις ανθρώπινες σχέσεις και να ευτελίζεις τον ανθρώπινο έρωτα που είναι ιερός, γιατί είναι ένα εφαλτήριο για να αποβεί ο άνθρωπος συνδημιουργός με τον Θεό. Ο γάμος δεν είναι σύμβασις ούτε δικαιοπραξία, αλλά είναι ιερό μυστήριο ζωής από το οποίο αναβλασταίνουν οι αιώνιοι άνθρωποι και ο άνθρωπος γίνεται συνεργός με τον Θεό στην δημιουργία της ζωής. Τόσο ύψιστο Μυστήριο είναι ο γάμος που σήμερα τον έχουν πλήρως εκχυδαΐσει, ευτελίσει και γελοιοποιήσει φτάνοντας στο αίσχιστο σημείο να θεωρούν γάμο, την ένωση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου που δεν έχουν καμία μορφολογική υποστήριξη αυτής της απρέπειας και της προδήλου παρά φύσιν αισχρότητος».

«Πάντα πίσω από οποιαδήποτε αναλγησία υπάρχει ένα πάθος. Δεν υπάρχει κανείς που να αρνείται το Θείο Νόμο από πεποίθηση ή από αντίληψη», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως «πίσω από αυτό κρύπτεται ένα γαιώδες, βορβορώδες και άσχημο πάθος. Γιατί ο άνθρωπος είναι φύσει αγαθός. Γεννάται φύση αγαθός, αλλά διαστρεβλώνεται στην πορεία από τα δαιμονικά περιπαίγματα, , από τις συνθήκες της ζωής, από τα πρότυπα που λαμβάνει και γενικότερα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα». «Έτσι, λοιπόν, ο Ηρώδης, επειδή ακριβώς είχε το πάθος για τη μοιχαλίδα συγγενή του», «οδήγησε τον Πρόδρομο Ιωάννη στο μαρτύριο του αποκεφαλισμού».

Πρόσφατα Άρθρα

Προσκυνηματική Ἐπίκσεψη τοῦ Μητρ. Σάμου στο Ἅγιο Ὄρος και την Θράκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Προσκυνηματική Ἐπίκσεψη τοῦ Μητρ. Σάμου στο Ἅγιο Ὄρος και την Θράκη

6 Οκτωβρίου 2025

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Σάμου, Ἰκαρίας καί Κορσεῶν, κ.κ. Εὐσέβιος, ἀπό τήν Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 ἕως τό Σάββατο...

Read more
Μεσσηνίας Χρυσόστομος προς Κατηχητές : “Η Κατήχηση απαιτεί συνέπεια και μεράκι”
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεσσηνίας Χρυσόστομος προς Κατηχητές : “Η Κατήχηση απαιτεί συνέπεια και μεράκι”

6 Οκτωβρίου 2025

Στα πλαίσια της έναρξης και του προγραμματισμού της νέας κατηχητικής περιόδου 2025 – 2026, τελέσθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 6...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

150.000 ευρώ η βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως στους πυροπλήκτους

6 Οκτωβρίου 2025

Με την βοήθεια του Θεού και την συνδρομή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, καθώς και σημαντικές δωρεές συμπατριωτών μας ολοκληρώθηκε η...

Read more
Δημητριάδος Ιγνάτιος προς Εκπαιδευτικούς: «Δώστε στους μαθητές σας αγάπη»
Εκκλησία της Ελλάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος προς Εκπαιδευτικούς: «Δώστε στους μαθητές σας αγάπη»

6 Οκτωβρίου 2025

Για ακόμη μία χρονιά, με πρωτοβουλία των Δ/νσεων Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, το...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

6 Οκτωβρίου 2025

Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποίησε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025 η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, με την...

Read more
Σύναξη Κυκλαρχών στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Σύναξη Κυκλαρχών στη Μητρόπολη Δημητριάδος

6 Οκτωβρίου 2025

Σύναξη των υπευθύνων Ιερέων των ενοριακών Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Κηρυγμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6/10, στο Συνεδριακό Κέντρο...

Read more
Ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Κορίνθου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Κιάτου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Κορίνθου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Κιάτου

6 Οκτωβρίου 2025

Στον Ενοριακό Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου λειτούργησε χθες Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2025, ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως μας...

Read more
ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

6 Οκτωβρίου 2025

Το απόγευμα της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2025, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Ν. Προκόπι, πραγματοποιήθηκε η...

Read more
ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: Ἡ ἀγωνία τοῦ Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης Συμεών
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα εορτής ονομαστηρίων Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης

6 Οκτωβρίου 2025

Στίς 12 Ὀκτωβρίου, ἡμέρα Kυριακή ἐφέτος, ἡ Ἐκκλησία μας τιμᾶ τή μνήμη τοῦ ὁσίου Πατρός ἡμῶν Συμεών τοῦ Νέου Θεολόγου...

Read more
Αγιασμός στην Σχολή Βυζ. Μουσική της Ι.Μ. Δημητριάδος – Τιμήθηκε ο Προστάτης των Ιεροψαλτών
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στην Σχολή Βυζ. Μουσική της Ι.Μ. Δημητριάδος – Τιμήθηκε ο Προστάτης των Ιεροψαλτών

6 Οκτωβρίου 2025

Η μνήμη του Προστάτου των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους τιμήθηκε ιεροπρεπώς την Κυριακή 5/10, στον Ιερό...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας 7–9 Οκτωβρίου

6 Οκτωβρίου 2025

Συνέρχεται από την Τρίτη 7 έως και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025, στην ετήσια Τακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος...

Read more
Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Θαυματουργού Εικόνoς Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

6 Οκτωβρίου 2025

Με τη δέουσα κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για την Σύναξη...

Read more
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΔΙΡΦΥΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΔΙΡΦΥΩΝ

6 Οκτωβρίου 2025

Την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2025, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος επισκέφθηκε την Ενορία αγ. Νικολάου Πάλιουρα Διρφύων, όπου, στον...

Read more
Η ΣΥΝΑΞΗ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΚΥΠΡΩ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ΣΥΝΑΞΗ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΚΥΠΡΩ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

6 Οκτωβρίου 2025

Η σύναξη πάντων των εν Κύπρω αγίων εορτάσθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του αγίου Νικολάου...

Read more
Η Κυριακή Β’ Λουκά στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή Β’ Λουκά στην Κέρκυρα

6 Οκτωβρίου 2025

Την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2025, Κυριακή Β' Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά
Κηρύγματα

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…»

4 Οκτωβρίου 2025

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι...

Ο Θεός δεν θα μας ρωτήσει…

Πορεία προς τη Θέωση

4 Οκτωβρίου 2025
Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας

Ἡ ἐντολή τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὴν ἀγάπη

4 Οκτωβρίου 2025
Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

Οικτίρμονες πατέρες – Κυριακή Β’ Λουκά

4 Οκτωβρίου 2025
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ὁ Χρυσοῦς κανὼν

28 Σεπτεμβρίου 2024
Το ξύλο της ζωής και ως Πρωτευαγγέλιο

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

28 Σεπτεμβρίου 2019
Ποιο είναι το θέλημα του Θεού;

Ἡ ὁμοίωση τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸ Θεό

28 Σεπτεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Κυριακής Β΄ Λουκά

28 Σεπτεμβρίου 2019
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα των λόγων του Κυρίου: «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι…».

30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ π. Γεώργιος Δορμπαράκης

16 Νοεμβρίου 2023

Ἀγάπη στοὺς ἐχθρούς, πρόκληση ζωῆς

16 Νοεμβρίου 2023

«Ἀλλ’ ἐν παντί συνιστῶντες ἑαυτούς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις»

16 Νοεμβρίου 2023

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; «Παρακαλούμεν μή εις κενόν την χάριν του Θεού δέξασθαι υμάς».

11 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄ ΛΟΥΚΑ Ευαγγέλιο: Λουκ. στ΄ 31-6 «Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»

11 Οκτωβρίου 2014

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακὴ Β΄Λουκᾶ

16 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΘΛΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ

20 Αυγούστου 2014

Τὸ κλειδὶ «Καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως»

16 Νοεμβρίου 2023

Κυριακή Β’ Λουκά. Για την αγάπη

20 Αυγούστου 2014
Next Post
Ένας χρόνος ζωής του Ατύπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Ένας χρόνος ζωής του Ατύπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Πανηγύρισαν οι Μονές Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς και Συκής

Πανηγύρισαν οι Μονές Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς και Συκής

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στη Βουλή

Εγκρίθηκε το νέο Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ολοκληρώθηκε η «φιλοξενία αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Ολοκληρώθηκε η «φιλοξενία αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist