Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις την οποία προεξήρχε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεώ, το πρωί της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, στο Πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας,  προεσεφέρθη  εκ μέρους της Σχολής πλούσιο κέρασμα σε όλους.

Ο Σχολάρχης κ. Ιωάννης Ζαχαράκης  προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον καλωσόρισε στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Δι’ ολίγον αναφέρθηκε στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, προσφοράς στην κοινωνία, στην Εκκλησία και σε όλους τους εργασιακού τομείς της κοινωνίας μας, διότι οι απόφοιτοι της Σχολής, με την φοίτησή τους στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας αποκόμισαν και διένειμαν προς κάθε κατεύθυνση της ζωής τους μία ανεξίτηλη σφραγίδα μόρφωσης, ήθους, ιεροπρέπειας, προσφοράς και αγάπης προς πάντας.

Ο κ. Ζαχαράκης προσέφερε ευγενώς στον Σεβασμιώτατο   ένα CD ήχου με ψαλτοτράγουδα, τα οποία παρουσιάζουν οι μαθητές του Σχολείου υπό την Διεύθυνση της Εκπαιδευτικού κ. Βασιλικής Γούση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέος αυτός δίσκος είναι αφιερωμένος στην έλευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Συμεών στην πόλη της Λαμίας.

Στην συνέχεια ο κ. Διευθυντής  εδώρισε στον Σεβασμιώτατο  το επετειακό Λεύκωμα της Σχολής, εις το οποίο αναγράφεται η Ιστορία της Σχολής, ιστορία ενός και πλέον αιώνα προσφοράς, καθώς και μία Εικόνα – Δίπτυχο των προστατών του Σχολείου, της  αγίας Μεγαλομάρτυρος  Αικατερίνης της Πανσόφου  και του αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος.

Ακολούθως προσεφώνησε τον Ποιμενάρχη ο Γραμματεύς του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου των μαθητών  κ. Ταξιάρχης Παναγιωτόπουλος μαθητής της Β Τάξεως του Λυκείου και Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τον καλωσόρισε εκ μέρους όλων των μαθητών,  ευχόμενος καλλίκαπρη και Θεάρεστη Αρχιερατεία.

Στο σύντομο λόγο του ο κ. Ταξιάρχης  διαβεβαίωσε τον Ποιμενάρχη μας, ότι όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά θα στέκονται δίπλα του, σε κάθε βήμα του  με υική  αγάπη και σεβασμό. Ως αντίδωρο δε της πρώτης του επισκέψεως στο Σχολείο,   ο Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς κ. Ευστάθιος- Μάριος Δράμαλης, μαθητής της Γ τάξεως του Λυκείου, Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  του προσέφερε μια χειροποίητη εικόνα.

Στην συνέχεια τον Σεβασμιώτατο ανέμενε ακόμη μία συγκινητική έκπληξη. Η Χορωδία των μαθητών του Σχολείου έψαλλε έναν ύμνο, τον οποίο τιμητικώς συνέγραψε η κ. Γούση και το  αφιέρωσε στον Ποιμενάρχη μας, οι στίχοι του οποίου ωμιλούν για εκείνον και την ευλογημένη έλευσή του στον Ιστορικό Θρόνο της Φθιώτιδος.

Πρόκειται για ένα προσόμοιο το οποίο ψάλλεται εις ήχον Πλ’ Α΄, κατά το «Χαίρεις Ασκητικόν» και  η ακροστιχίδα του οποίου δημιουργεί την ευχή «Εις Πολλά Έτη Δέσποτα».

Ο Σεβασμιώτατος για ακόμη μία φορά ευχαρίστησε τον κ. Διευθυντή, τον Σύλλογο των Διδασκόντων, τους μαθητές και το προσωπικό του Σχολείου για τις εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του και κατέστησε σαφές ότι, η πατρική του μέριμνα, στοργή και αγάπη θα συνοδεύουν με έργα και πράξεις την καθημερινότητα του Σχολείου και των μαθητών. Χαρακτήρισε την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας,  ως μια ευλογία του Θεού για την Εκκλησία ολόκληρη και για την Πατρίδα και κοινοποίησε στους μαθητές την πρόθεση του για την πραγματοποίηση μιας Εκδρομής προσκυνηματικού χαρακτήρος, ένα δώρο του Σεβασμιωτάτου προς τα παιδιά για να γνωριστεί μαζί τους και να περάσουν παρέα όμορφες και πνευματικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Τα παιδιά με χειροκροτήματα εδέχθησαν αμέσως την πρόταση – έκπληξη του Ποιμενάρχου μας και έψαλλαν την φήμη του, αποκομίζοντας την πατρική του ευλογία.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.