Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν ο Ιερός Κλήρος, οι Τοπικοί Άρχοντες και οι εκατοντάδες των πιστών στην πόλη της Αμφίκλειας, στην οποία μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να χοροστατήσει και να ωμιλήσει στον μεθέορτο Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η Δήμαρχος Αμφικλείας – Ελάτειας κα Αθανασία Στιβακτή,  καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην Ιστορική πόλη της Αμφίκλειας ευχόμενη εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των κατοίκων της περιοχής μία υγιή, ειρηνική και πολύκαρπη Αρχιερατεία στον Ιστορικό Θρόνο της Φθιώτιδος.

Η κα Δήμαρχος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σεβασμιώτατε, αποτελεί ευλογία, ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Δήμο μας η σημερινή σας παρουσία, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μία νέα σελίδα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες για τη Φθιώτιδα, για όλους μας. Πάνδημοι σας υποδεχθήκαμε πριν λίγες μέρες στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης και είναι ολόθυμη η ευχή όλων μας να φανείτε άξιος της αποστολής την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος σας ανέθεσε.

Όλοι χαιρόμαστε, όλοι πανηγυρίζουμε διότι η τοπική Εκκλησία μας σε διαδοχή ενός δυναμικού Ιεράρχη, όπως ήταν ο μακαριστός κυρός Νικόλαος, έρχεστε Εσείς να διαποιμάνετε τον τόπο μας, και ν’ αναπτύξετε πλούσιο πνευματικό έργο προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Ήρθατε να διακονήσετε έναν τόπο ιστορικό! Ζυμωμένο με την γη του! Έναν τόπο με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τους ανθρώπους του! Έναν τόπο πρωταγωνιστή στους αγώνες για ελευθερία! Έναν τόπο που νοιάζεται για τον πολίτη που δυσκολεύεται, έναν τόπο που δίνει ευκαιρίες σε εκείνον που θέλει να προχωρήσει, ανεξαρτήτως καταγωγής και οικονομικής κατάστασης!

Έναν τόπο που άντεξε μακρόχρονη δουλεία, που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες, αλλά και διατήρησε ακέραιη τη μνήμη των κατοίκων του για τα ήθη κι έθιμα, ζωντανή την παράδοση! Όπως η σημερινή μεγάλη γιορτή της Παναγιάς της Μεσοσπορίτισσας, μια γιορτή που τιμά και αναδεικνύει την αγροτική παράδοση και σηματοδοτεί το μέσον της περιόδου σποράς των δημητριακών.

Αυτός ο τόπος λοιπόν, σας υποδέχεται σήμερα και προσδοκά το πνευματικό σας έργο στη γραμμή της ενότητας, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, της ταπεινότητας, της Εκκλησίας που αγκαλιάζει τους πάντες!

Σας καλωσορίζουμε στην Αμφίκλεια, Σεβασμιώτατε κ. Συμεών! Ευχόμαστε να γίνετε ένας από εμάς και η Φθιώτιδα να είναι το σπίτι σας, οι άνθρωποί της οι άνθρωποί σας και η Εκκλησία επί των ημερών σας να συνεχίσει να δίνει τα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη. Από Εσάς ζητάμε μια ανοιχτή αγκαλιά, ένα βλέμμα στοργικό, όλα εκείνα που συνθέτουν τη σχέση αγαστής συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ Λαού και Κλήρου.

Σε ανάμνηση αυτής της στιγμής και με την ευκαιρία της διοργάνωσης της 19ης Έκθεσης Ψωμιού, παρακαλώ να δεχθείτε εκ μέρους όλων των δημοτών, δύο συμβολικά δώρα: την Εικόνα της Παναγίας μας να σας καθοδηγεί στο δύσκολο έργο σας και μία Σαραντοκουλούρα διακοσμημένη με σαράντα μικρά κουλουράκια που συμβολίζουν τις σαράντα ημέρες της νηστείας των Χριστουγέννων.

Εις πολλά Έτη Δέσποτα. Άξιος !»».

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.