Μὲ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων , τὴν Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 στὸ προαύλιο του Ἱερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας , μιά θαυμάσια μουσικοχορευτικὴ Εκδήλωση αφιερώμενη στην Παναγίας μας , με συμμετοχὴ πλήθους Λαού, με σκοπὸ την πνευματική ενίσχυση και προετοιμασία για την μεγάλη εορτή του Δεκαπενταυγούστου.

Την εκδήλωση άνοιξε με σχετική ομιλία του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Νήφων Καψάλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:
– Ο Βυζαντινός χορός «Μετεωρίτικο ψαλτήρι» με χοράρχη τον κ. Σπύρο Σπύρου
– οι μουσικοί και τραγουδιστές της λαϊκής μας παράδοσης: Κόκορης Αργύρης – λαούτο-τραγούδι, Παπαγεωργίου Νεκτάριος – κλαρίνο, Σούλτης Γιάννης – βιολί, Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος – κανονάκι, Μούτζελος Νίκος – κρουστά, γκάιντα, ζουρνάς, Κυριλλίδης Θεόδωρος – ποντιακή λύρα, Ντίνας Γιώργος – κρουστά.
Συμμετείχε η Νεκταρία Καραντζή και το χορευτικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών».

O σεπτός Ποιμενάρχης κ.Θεόκλητος συνεχάρει και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα και τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.