ΡεπορτάζΑθανάσιος Τζάνης

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον  Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς.

Το εσπέρας της Παρασκευης 14ης Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του εξ Αμερικής Επισκόπου Μωκησού κ. Δημητρίου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος της Υψώσεως στους δρόμους της ενορίας. Της λιτανευτικής πομπής προΐστατο ο Επίσκοπος κ. Δημήτριος πλαισιωμένος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό ο επίσκοπος μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου προς όλους και συνεχάρη τον π. Νικόλαο και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση. Εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαρέσκειά του προς τους ιεροψάλτες, επισημαίνοντας πως στις μικρές κοινότητες των Μεσοδυτικών Πολιτειών όπου και ιερουργεί σπάνια συναντά ψάλτες με αντίστοιχη των προαναφερθέντων κατάρτιση. Ωστόσο σημείωσε πως κατά τον ίδιο τρόπο και εκεί αγωνίζονται σύσσωμοι ώστε με κάθε δυνατό τρόπο να υμνούν το Θεό.

Εν συνεχεία, ο προϊστάσμενος π. Νικόλαος Κούβαρης, ευχαρίστησε τον προσηνή όπως τον χαρακτήρισε Επίσκοπο Μωκησού κ. Δημήτριο, ο οποίος γέννημα θρέμμα του Σικάγο, τρίτης γενιάς Ελληνοαμερικανός μιλά τόσο όμορφα τα ελληνικά. Τόνισε μάλιστα, το μέγεθος της αγάπης που εισπράττει από το λαό, καθώς ιεράτευε πάντοτε προσφέροντας την πρώτος εκείνος, ως καλός ποιμένας, αναλισκόμενος για αυτόν πάντα δίπλα του. Ευχαρίστησε ακόμα όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού και τους εθελοντές, αλλά και όσους ήρθαν από μακρυά για την εορτή.

Ακολούθησε στον αύλειο χώρο του ναού μουσικοχορευτική λαογραφική παράσταση όπου συμμετείχαν χορευτικά τμήματα των συλλόγων του Ιερού Ναού Φανερωμένης Χολαργού, του Εξωραιστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Λιούμη, της Ενώσεως Νησιωτών Αιγαίου Φίλοι Παραδοσιακών Χορών και του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου Κολοκύνθους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.