Με μεγαλοπρέπεια και ιερά κατάνυξη εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιατρίσσης, όπου των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέλυσε το βαθύτερο νόημα του Τιμίου Σταυρού. Προ της απολύσεως του Εσπερινού τελέστηκε η ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού. Το παρόν στην Ακολουθία μεταξύ άλλων έδωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας τελέστηκε η τελετή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Προ της απολύσεως ανεγνώσθη η εγκύκλιος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι οι προσκυνητές έλαβαν τον κλάδο του βασιλικού κατά το έθος και το αντίδωρο.

Τέλος, να αναφερθεί οτι ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με προσκυνητές – εκπαιδευτικούς από τα Αρσάκεια Σχολεία των Αθηνών.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.