Παρουσία πλήθους ευλαβών και φιλέορτων Χριστιανών, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Βησσαρίωνος, εις τον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμπάκας.

Χοροστάτησε κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως, του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, και του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Θεοκλήτου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου, δια των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων.

Της λιτανευτικής πομπής προπορευόταν παιανίζοντας πανηγυρικά η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και η Φιλαρμονική του Δήμου Μετεώρων.

Στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου ευλογήθηκε η Αρτοκλασία και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.

Ακολούθως η πομπή επέστρεψε δια των ιδίων οδών στον Ιερό ναό και έγινε η Απόλυση.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.