Η φιλοξενία της Tιμίας και Πανάγιας Χειρός, του Αγίου Διονυσίου  του εκ Ζακύνθου, εις τον περικαλέστατο ενοριακό ναό  της Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, έγινε αφορμή να συλλειτουργήσουν Κληρικοί, έλκοντες την καταγωγή εκ της μυροβόλου Ζακύνθου, την τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα, την οποία η Εκκλησία μας υπενθυμίζει το θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου,  που επιτέλεσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, κοντά στην προβατική πύλη των Ιεροσολύμων που ονομαζόταν Βηθεσδά ή καλύτερα Βελζεθά (οίκος ελέους).

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και εν συνεχεία προΐστατο της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της σεβασμίας και αυτοκρατορικής Ιεράς Μονής Στροφάδων Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Λιβέρη,  τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα τον Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Μαρούδα, Προϊστάμενο του  Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Μωραΐτη, Προϊστάμενο του  Ιερού Ναού  Αγίας Μαρίνης Εκάλης.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησιάσμα που κατέκλεισε τον ενοριακό ναό  της Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία του Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθου κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς στον «Άγιο της Συγνώμης»  ο οποίος αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο χριστιανικής ζωής. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο για την παρασχεθείσα άδεια και  ευλογία να προστεί της σημερινής ευχαριστιακής σύναξης, αλλά και τον   ακάματο Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο  π. Γεώργιο Κωστή, που και αυτός έλκει την καταγωγή του από την Ζάκυνθο, για  την άρτια οργάνωσή της υποδοχής και φιλοξενίας του Ιερού Λειψάνου.

Τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού,  κ. Πολύκαρπος Πολυκαρπίδης και ο  Λαμπαδάριος κ. Παντελής Χατζηχαραλάμπους.

Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, όπου τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Παράκληση του Αγίου και άλλες Ιερές Ακολουθίες και ενδιαφέρουσες Ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές.

Το Ιερό Λείψανο θα αναχωρήσει την Τετάρτη 22 Μαΐου. Στις 7:30π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, εν συνεχεία η Ιερά Παράκλησις του Αγίου – Ευλογία ενός εκάστου των πιστών δια της Tιμίας Χειρός του Αγίου και Αναχώρησις Αυτής.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.