Μέσα στο Αναστάσιμο και πανευφρόσυνο εορταστικό κλίμα της Πασχαλινής περιόδου που διανύουμε, πανηγύρισε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, την Κυριακή 25η Μαΐου, ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου, τον προϊστάμενο του ιερού ναού, Αρχιμ. Νικόδημο Σιδέρη μετά των συνεφημερίων του και ιερείς όμορων ενοριών.

Τους εορτίους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια συντελώντας τα μέγιστα στην πνευματική ανάταση των πιστών, με την γλυκιά τους μελωδία και αρμονία ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού, κ. Γεροντάκης Γεώργιος και ο Λαμπαδάριος κ. Παπαδάμου Γεώργιος.

Αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα κήρυξε επικαίρως τον Θείο Λόγο.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα και ώρα 6:30μ.μ. όπου θα τελεστεί Μεθέορτος Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως προς την Αγία Φωτεινή την Σαμαρείτιδα και Λιτάνευσις της Ιεράς Αυτής Εικόνος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.