Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ιερούργησε την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας πλαισιωμένος από τους κληρικούς που διακονούν στον Ιερό Ναό και τους ιεροδιακόνους.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο ιερό γεγονός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, το οποίο δεν αποτελεί μόνον μία μεγάλη Δεσποτική Εορτή, αλλά συνιστά και μια πρόγευση της δόξας που περιμένει τον κάθε πιστό στη Βασιλεία των Ουρανών.

«Καλόν εστίν ημάς ώδε είναι», η φράση –παράκληση των μαθητών, που έκθαμβοι παρακολουθούν το Δάσκαλό τους να λούζεται στο φως της θεότητας και να έχει τη μαρτυρία του Θεού Πατέρα, αποτελεί ενδόμυχη ευχή κάθε πιστού.

 Από τότε μέχρι σήμερα, ο Θεός επιτρέπει στους δικούς Του να συμμετέχουν στο γεγονός της Μεταμόρφωσης, να «κοινωνούν» της δόξας Του και στη συνέχεια, να Τον δοξάζουν με τη ζωή τους!

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.