• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Οικ. Πατριάρχης: Δεν μπορούμε να απορρίπτουμε και να αποκλείουμε κανέναν από τους συνανθρώπους μας

in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
26 Μαρτίου 2018
byPoimin.gr Team
Οικ. Πατριάρχης: Δεν μπορούμε να απορρίπτουμε και να αποκλείουμε κανέναν από τους συνανθρώπους μας
Share on FacebookShare on Twitter
Ομιλία στην Κοινοτική Αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου
Στην ανάγκη να σεβόμαστε κάθε άνθρωπο και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον έχει ανάγκη αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του, σήμερα, Κυριακή, 25 Μαρτίου, στην Κοινοτική Αίθουσα του Ι.Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε.
Στην ομιλία του υπενθύμισε ότι η Εκκλησία σήμερα, Κυριακή Ε’ των Νηστειών, τιμά την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, η οποία υπήρξε αμαρτωλή αλλά μετανόησε και έζησε με προσευχή.
«Η Εκκλησία αυτή τη μετανοήσασα αμαρτωλή γυναίκα, όχι μόνο δεν την απέκλεισε, δεν την απέρριψε, αλλά την έκανε Αγία και μας την προβάλλει ως παράδειγμα προς μίμηση μετανοίας για τις αμαρτίες μας. Όλοι είμεθα αμαρτωλοί, άλλος ολιγότερο, άλλος περισσότερο, άλλος σωματικώς, άλλος πνευματικώς. Ένας που καταλαμβάνεται από υπερηφάνεια, από εγωισμό, είναι εξίσου αμαρτωλός με έναν ο οποίος έχει πέσει σε σαρκικές αμαρτίες», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
«Ο Χριστός δεν κάνει επιλογή των φίλων του, των παιδιών του», πρόσθεσε και συνέχισε: «Όλοι για τον Χριστό είναι εξίσου παιδιά του. Και ο Χριστός, ιδιαιτέρως, αγαπά και αγκαλιάζει τους εν ανάγκαις, τους εμπεριστάτους, αυτούς για τους οποίους λέγει ο Χριστός ότι “εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε” – είναι από την περικοπή που διαβάζουμε την Κυριακή της Απόκρεω. Και αλλού λέει, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Ας θυμηθούμε ότι ο Χριστός άφησε τα 99 πρόβατα και έτρεξε να βρει και να σώσει το ένα, το απολωλός, το πλανηθέν, ενώ σε άλλο σημείο διαβάζουμε, «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Όποιος θέλει, δεν πιέζει, δεν εξαναγκάζει κανέναν ο Χριστός. «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι». Με άλλα λόγια, ο Χριστός σέβεται την ελευθερία μας, εμπιστεύεται την ελευθερία μας, εμπιστεύεται τις επιλογές μας. Και μετά την πτώση των Πρωτοπλάστων ο Θεός έδωσε τη δυνατότητα εις το ανθρώπινο Γένος να σωθεί, να μετανοήσει, να συνέλθει, έστειλε Προφήτας, προετοίμασε την μετάνοιαν των ανθρώπων και την σωτηρίαν των και στο τέλος έστειλε τον υιόν του τον μονογενή για να θυσιαστεί επί του σταυρού για την σωτηρίαν μας».
Και ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε:
«Δεν μπορούμε λοιπόν, εν αντιθέσει προς το θέλημα και προς τα διδάγματα του Χριστού, να απορρίπτουμε και να αποκλείουμε κανέναν από τους συνανθρώπους μας. Έχουμε υποχρέωση να τους αγκαλιάζουμε όλους, να αναγνωρίζουμε την ετερότητά τους, τη διαφορετικότητά τους, δεν μπορεί όλοι να ισοπεδωθούν, κάτι που επιδιώκει σήμερα η Παγκοσμιοποίησις. Δεν μπορούν να είναι όλοι το ίδιο, αλλά σεβόμεθα τον κάθε άνθρωπο, κατανοούμε τις αδυναμίες και ευχόμεθα για την μετάνοια των ανθρώπων. Και, μιμούμενοι το παράδειγμα του Χριστού, είμεθα αλληλέγγυοι προς αλλήλους. Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε αυτή την γη χωρίς ο ένας να συμπαραστέκεται και να συνυπάρχει με τον άλλον. Αυτό είναι το ανθρώπινο Γένος, αυτή είναι η σημερινή Κοινωνία μας και έχουμε υποχρέωση να αγαπούμε τους συνανθρώπους μας, να τους βοηθούμε να ορθοποδήσουν εάν έχουν πέσει και να αναγνωρίζουμε την αξία που έχει κάθε ανθρώπινο πρόσωπο. Κάθε ανθρώπινο πρόσωπο έχει ιερότητα και μοναδικότητα διότι επλάσθη κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν του Θεού. Και κατά τούτο κάθε ανθρώπινο πρόσωπο είναι αναντικατάστατο».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι «βλέποντας τον πλαϊνό μας, τον πλησίον μας, τον συνάνθρωπό μας ως αδελφό εν Χριστώ, και, αν δεν είναι Χριστιανός ο άλλος, ως αδελφό εν τω Θεώ, πρέπει να συνυπάρχουμε ειρηνικά και αρμονικά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, όσα χρόνια θα μας αξιώσει ο Θεός να ζήσουμε».
Υπενθύμισε ότι σε μια από τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη το 2016, γίνεται αναφορά στον αγώνα που πρέπει να διεξάγουμε εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και στις προσπάθειες υπέρ της κοινωνικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. «Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο. Όλες οι συγκρούσεις, όλες οι αναστατώσεις, όλες οι αιματοχυσίες, οι αδελφοκτόνοι πόλεμοι οφείλονται ακριβώς εις το ότι δεν ανεχόμεθα ο ένας τον άλλο, δεν σεβόμεθα την ετερότητα του άλλου, δεν σεβόμεθα την διαφορετικότητα του άλλου. Πως μπορούμε να έχουμε την αξίωση να είναι όλοι σαν και εμάς; Φυσικά και θα είναι διαφορετικοί. Αλλά, όπως θέλουμε εμείς να μας σέβονται και να μας αποδέχονται οι άλλοι όπως είμαστε, με την ταυτότητά μας, με την προσωπικότητά μας, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς για τους άλλους. Να τους σεβόμεθα και να τους αγαπούμε. Αυτά είναι τα διδάγματα από την σημερινή εορτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας της αμαρτωλής πρότερον και εν συνεχεία Αγίας. Η Εκκλησία μας την τιμά και την προβάλλει για την μεγάλη μετάνοιά της».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίο, Αρχιερατικό Προϊστάμενο Περιφερείας Βοσπόρου, και την εκκλησιαστική επιτροπή του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού για το έργο τους.
«Δεν απογοητευόμεθα»
Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας προπόδων Ταταούλων. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ανέφερε ότι η πανήγυρις αυτή εδώ ήταν ένα μεγάλο προσκύνημα της Ομογένειας της Πόλης με τους πιστούς να σχηματίζουν ουρές έξω από τον Ναό της Ευαγγελιστρίας.
«Οι περιστάσεις και οι συγκυρίες συρρίκνωσαν τον αριθμό των Ομογενών σε αυτήν την πόλη των Πατέρων μας, αλλά και πάλι δεν απογοητευόμεθα, διότι εμείς γνωρίζουμε «και περισσεύειν και υστερείσθαι» και, ακόμη, διότι έστω και αν είμαστε λίγοι οι προσκυνητές της, η χάρις Της (ενν. της Παναγίας), και η χάρις του Αγίου Θεού, γεμίζει την εκκλησία αυτή, και όλες τις εκκλησίες μας. Όσον ολίγοι και αν είναι οι ενορίτες που απέμειναν, ή οι προσκυνητές που προσεύχονται, η χάρις του Θεού και η χάρις της Παναγίας, είναι η ίδια στην Μεγάλη Εκκλησία, την Αγιά Σοφιά, σε όλες τις εκκλησίες της πόλης μας αλλά και στα πιο ταπεινά εξωκκλήσια, της γενέτειράς μου, της Ίμβρου, τα οποία επύργωσε η ευσέβεια, των παλαιών συμπατριωτών μου, των προγόνων μας, και τα οποία, απειράριθμα εξωκκλήσια της Ίμβρου, κατέγραψε με πολλή επιμέλεια, ο πολυγραφότατος αδελφός άγιος Μύρων, κύριος Χρυσόστομος», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και συνέχισε: «Επομένως, με το ίδιο θάρρος, με την ίδια εμπιστοσύνη, στον Θεό και στην Παναγία, προσευχόμεθα και εφέτος στη χάρη της. Παντού όπου τελούνται οι ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας μας, είναι διάχυτος η χάρις του Θεού. […] Αυτή η πίστις και αυτή η αφοσίωσις, γέμισε την Πόλη μας με τόσες πολλές και όμορφες εκκλησίες, τις οποίες προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτές, ευπρεπείς, έτσι που να εκφράζουν την αρχοντιά του Γένους μας και την Πίστη των πατέρων μας, την Αγάπη μας προς τον Θεό, Δημιουργό και Προνοητή».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε στον παριστάμενο και εορτάζοντα τα ονομαστήριά του Πρέσβη Ευάγγελο Σέκερη, Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, τις ευχές του προς την Ελλάδα που εορτάζει την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.
«Να ευχηθώ στην Ελλάδα που εορτάζει την εθνική της εορτή αύριο, όλα τα καλά του Θεού και όλες τις ευλογίες του Θεού. Να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες, ακόμη, δυσκολίες και να είναι, όπως και προ της προσφάτου κρίσεως, πυλώνας ειρήνης, ευημερίας, παράδειγμα προς μίμηση μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Παρακαλούμε, κ.Γενικέ, να διαβιβάσετε τας ευχάς, τα συγχαρητήρια της Μητρός Εκκλησίας και της ομογένειας της Πόλεως προς τον κύριο Πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του και όλο τον λαό της Ελλάδος».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συνεχάρη τον Μητροπολίτη Σασίμων Γεννάδιο, Αρχιερατικό Προϊστάμενο Περιφερείας Ταταούλων, και την εκκλησιαστική επιτροπή του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί η Παναγία να ενισχύσει τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πέργης Ευάγγελο και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Δοσίθεο Αναγνωστόπουλο, αμφοτέρους ασθενούντος, ώστε να επανέλθουν και να συνεχίσουν την προσφορά τους στην Εκκλησία.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο Μητροπολίτης Σασίμων ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και το θεολογικό νόημα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Υπενθύμισε ότι η ημέρα αυτή σηματοδοτεί παράλληλα και μια άλλη σημαντική επέτειο καθώς την 25η Μαρτίου 1957 ετέθησαν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όταν μία μικρή ομάδα θαρραλέων οραματιστών πολιτικών, προσηλωμένων στα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της ευημερίας, «προώθησαν την δημιουργίαν νέων δομών στην Δυτικήν Ευρώπην, οι οποίες βασίζονταν σε Διεθνείς Συνθήκας που κατοχύρωναν τον σεβασμόν του Κράτους Δικαίου και την ισότητα μεταξύ όλων των λαών και χωρών της γηραιάς ηπείρου, με σκοπόν να βάλουν ένα τέλος στο μίσος και την αντιπαλότητα στην Ευρώπη και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία σταθερή ειρήνη».
«Εάν, όμως, επιθυμούμεν η πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσιν, προς την αληθή ευημερίαν και την ειρηνικήν συνύπαρξιν ανθρώπων και λαών, να προχωρήση επιτυχώς, θα πρέπει να εμβαθύνωμεν στις αξίες και τις αρχές του Χριστιανισμού. Χρειαζόμαστε αδελφοσύνην, συνεργασίαν, αλληλεγγύην. Έχομεν ανάγκη επιστροφής στις χριστιανικές ρίζες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Σασίμων και σε άλλο σημείο τόνισε: «Η κοινωνική μέριμνα συνιστά για την Εκκλησίαν βίωμα, εμπειρίαν σπουδής και μαθητείας στην εν Χριστώ ζωήν. Δεν νοείται Εκκλησία χωρίς κοινωνική διακονία αλληλεγγύης. Η Εκκλησία συνίσταται από το ίδιο το γεγονός της κοινωνίας, είναι δεμένη με τον λαόν, αποτελεί σάρκα από την σάρκα του και δεν υπάρχει χωρίς αυτόν».
Κατόπιν προτροπής του Πατριάρχου, μίλησε στους πιστούς και ο συμπροσευχόμενος Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο της εορτής του Ευαγγελισμού.
Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πρόσφατα Άρθρα

Η ιστορική πορεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου μέχρι την τέταρτη και οριστική μετακομιδή του στη Ν. Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος

Η ιστορική πορεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου μέχρι την τέταρτη και οριστική μετακομιδή του στη Ν. Ιωνία

6 Νοεμβρίου 2026

Υπό του Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Η 2α Νοεμβρίου 2026 θα παραμείνει...

Read more
Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης στον  Μητροπολίτη Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης στον Μητροπολίτη Πειραιώς

6 Νοεμβρίου 2026

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Πέλοψ Λάσκος επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ....

Read more
«Ποιος μιλά αυθεντικά για τον Θεό σήμερα;»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Ποιος μιλά αυθεντικά για τον Θεό σήμερα;»

6 Νοεμβρίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, με την ευλογία και την ποιμαντική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου, συνεχίζει τις συναντήσεις...

Read more
Ηχηρό μήνυμα ειρήνης από τον Δημητριάδος Ιγνάτιο στην εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ηχηρό μήνυμα ειρήνης από τον Δημητριάδος Ιγνάτιο στην εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου

6 Νοεμβρίου 2026

Τη χορήγηση έξι υποτροφιών, ύψους 1.000 ευρώ εκάστη, σε τρεις αποφοίτους σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τρεις φοιτητές...

Read more
Η Εκκλησία δίπλα στον άνθρωπο και την οικογένεια
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία δίπλα στον άνθρωπο και την οικογένεια

6 Νοεμβρίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, μέσω του Γραφείου Νεότητας και Οικογένειας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, διοργανώνει διήμερο Βιωματικό...

Read more
Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας

6 Νοεμβρίου 2026

Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία τελέσθηκε χθες το βράδυ στο ιστορικό Καθολικό της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας υπό του Σεβασμιωτάτου...

Read more
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.Σ.Ο. ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.Σ.Ο. ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

6 Νοεμβρίου 2026

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας, με θέμα: «Για πιο ενήλικες σχέσεις, σ’ έναν όλο και...

Read more
Μην χάσετε την «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Κυριακή
Εκκλησία της Ελλάδος

Μην χάσετε την «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Κυριακή

6 Νοεμβρίου 2026

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ   Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια του Ιωνικού...

Read more
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΥΡΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΥΡΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ

6 Νοεμβρίου 2026

Τήν Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2026, στὸν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς, μετά τό πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας, ὁ...

Read more
Αποστολική Διακονία | Νέες Εκδόσεις
Ελλάδα Κόσμος

Ανακαλύψτε τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας – Βιβλία που αξίζει να γνωρίσετε!

6 Νοεμβρίου 2026

Λεξικό της Αγίας Γραφής Με αναφορές στους αγίους Πατέρες και εκκλησιαστικούς συγγραφείς Γεώργιος Μαυρομάτης Η μελέτη της Αγίας Γραφής δεν...

Read more
Αγιασμός στη Σχολή Αστυφυλάκων Μουζακίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγιασμός στη Σχολή Αστυφυλάκων Μουζακίου

6 Νοεμβρίου 2026

Τον καθιερωμένο Αγιασμό στη Σχολή Αστυφυλάκων Μουζακίου τέλεσε σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, παρουσία...

Read more
«Κανένας κακοποιημένος ή παραμελημένος συνάνθρωπός μας να μη νιώθει μόνος»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Κανένας κακοποιημένος ή παραμελημένος συνάνθρωπός μας να μη νιώθει μόνος»

6 Νοεμβρίου 2026

Στην εκδήλωση για την επανασύσταση του Συντονιστικού Συμβουλίου Προστασίας Κακοποιημένων και Παραμελημένων Ατόμων (ΚαΠα) Μαγνησίας και Σποράδων, που πραγματοποιήθηκε στο...

Read more
ΚΟΙΝΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΚΟΙΝΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

6 Νοεμβρίου 2026

Κατά το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου 2026, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας πραγματοποιήθηκε κοινό Ιερατικό Συνέδριο των Ιερών Μητροπόλεων Γόρτυνος...

Read more
Η Φλώρινα υποδέχθηκε την ιστορική Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από τη Ρόδο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Φλώρινα υποδέχθηκε την ιστορική Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου από τη Ρόδο

6 Νοεμβρίου 2026

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026, η Φλώρινα υποδέχθηκε την ιστορική και θαυματουργή Ιερά Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου από τη...

Read more
Παραδόθηκαν στη λατρεία τρεις μεταβυζαντινοί ναοί στο Παλιούρι, στους Μεταξάδες και στο Αλεποχώρι Έβρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Παραδόθηκαν στη λατρεία τρεις μεταβυζαντινοί ναοί στο Παλιούρι, στους Μεταξάδες και στο Αλεποχώρι Έβρου

6 Νοεμβρίου 2026

Στην θεία λατρεία της Εκκλησίας και την τοπική κοινωνία παρεδόθησαν από την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, την Πέμπτη, 5η...

Read more

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ
Αρχαγγέλων

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

7 Νοεμβρίου 2025

Στην Αγία Γραφή συχνά γίνεται  λόγος για τους αγγέλους. Κατά τον Πρόκλο Κωνσταντινουπόλεως, το όνομα Μιχαήλ ερμηνεύεται ως «Δύναμις Θεού»...

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξις Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ καὶ πασῶν τῶν Ἀσωμάτων καὶ Οὐράνιων Δυνάμεων

7 Νοεμβρίου 2025
Περί των Αγίων Αγγέλων

Ο Αγγελικός πνευματικός κόσμος του Θεού

7 Νοεμβρίου 2025
8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

7 Νοεμβρίου 2025
Περί των Αγίων Αγγέλων

Τι είναι οι Άγγελοι;

7 Νοεμβρίου 2024
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ και όλων των Επουρανίων Δυνάμεων

7 Νοεμβρίου 2024
Περί των Αγίων Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων

7 Νοεμβρίου 2022
Μία Ποιμαντική των Φυλακών για κρατουμένους αλλά και σωφρονιστικούς.

Κυριακή Ζ΄ Λουκά: «Ουκ απέθανεν αλλά καθεύδει»

7 Νοεμβρίου 2021
Ο Φύλακας άγγελος των πιστών

Αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσή “Οι Άγιοι Άγγελοι στη ζωή του Χριστιανού”

7 Νοεμβρίου 2019
Περί των Αγίων Αγγέλων

Οι Άγγελοι κατά την Αγία Γραφή

7 Νοεμβρίου 2019
Ένα παράδοξο θαύμα

Η πίστη στο όνομα του Κυρίου κάνει θαύματα

27 Οκτωβρίου 2018
Μη φοβού, αλλά πίστευε

Η μυστική προσέγγιση του Ιησού Χριστού

27 Οκτωβρίου 2018
Μία Ποιμαντική των Φυλακών για κρατουμένους αλλά και σωφρονιστικούς.

Πίστευε μόνο εις Εμένα και μη φοβάσαι. Θα σωθείς.

27 Οκτωβρίου 2018
Μη φοβού, αλλά πίστευε

Πίστη και Τόλμη.Οι θεμελιώδεις αρχές στη σχέση μας με τον Κύριο

25 Οκτωβρίου 2018
Περί των Αγίων Αγγέλων

Περί των Αγίων Αγγέλων

7 Νοεμβρίου 2016
8 Νοεμβρίου: Σύναξις παμμεγίστων ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

8 Νοεμβρίου 2016
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Η σύναξις των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων

8 Νοεμβρίου 2016
Περί των Αγίων Αγγέλων

Η σύναξις των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων ταγμάτων

8 Νοεμβρίου 2016
Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ και των λοιπών Ασωμάτων Δυνάμεων

8 Νοεμβρίου 2016
Next Post
Του σφουγγαρά ο κέδρος

Η Μάννα

Μεσσηνίας Χρυσόστομος : Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν την Ελλάδα και τον Κυπριακό Ελληνισμό απέναντι στις ανόητες επιβουλεύσεις των γειτόνων μας

Μεσσηνίας Χρυσόστομος : Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν την Ελλάδα και τον Κυπριακό Ελληνισμό απέναντι στις ανόητες επιβουλεύσεις των γειτόνων μας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η 25η Μαρτίου στην καρδιά της Ρούμελης

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η 25η Μαρτίου στην καρδιά της Ρούμελης

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Νέας

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Νέας

Κατανυκτικό δρώμενο «Άνθρωπε ποιος είσαι σύ;»

Κατανυκτικό δρώμενο «Άνθρωπε ποιος είσαι σύ;»

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist