• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η σχέση του Έλληνα με την Εκκλησία είναι βαθιά

5 Ιουλίου 2019
in Ελλάδα Κόσμος
Θεία Λειτουργία: Έργον του λαού του Θεού
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη στον Πάνο Ευαγγέλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το εμπόδιο της Εκκλησίας. Τη θέση αυτή υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην «ΚτΟ» ο κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο οποίος «απαιτεί» σεβασμό για τον κλήρο και ενδυνάμωση του ρόλου του Πατριαρχείου.

– Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν πολλά  προβλήματα  στις σχέσεις της Eκκλησίας με την Πολιτεία. Τι πρέπει να γίνει για την αποκατάσταση των σχέσεων και πώς αυτές μπορούν να συμβάλουν στην ενότητα του λαού;

Οι Ελληνες από την αρχαιότητα ήταν ένας ευσεβής λαός. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ειδωλολατρική Ελλάδα υπήρχε ναός αφιερωμένος στον άγνωστο θεό. Οπως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο χριστιανισμός και ο ελληνισμός πορεύονται χέρι-χέρι μέσα στην ιστορία.

Ειδικά στη νεότερη ιστορία μας η θρησκεία μας μέσα από την εκκλησία είναι συνώνυμο της ύπαρξης και της επιβίωσης του ελληνικού έθνους.

«Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία» αγωνίζονται οι επαναστάτες του ΄21 κάτω από τη σκέπη της Παναγίας, και με τη σημαία του Αϊ Γιώργη ο στρατός μας έγραψε τα σύγχρονα πολεμικά έπη.

Η σχέση αυτή του Ελληνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πολύ βαθιά και έχει περάσει στην ιδιοσυστασία του χαρακτήρα του και καμία πολιτική, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τη διαταράξει.

Σίγουρα ζήσαμε στις μέρες μας μία συστηματική προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να σπάσει τους δεσμούς αυτούς ώστε οι πολίτες να γίνουν ευάλωτοι σε μία ολοκληρωτικού τύπου προπαγάνδα που απομακρύνει τον λαό από την πίστη για να μπορούν οι κυβερνήσεις αυτές να τον οδηγήσουν σε εξάρτηση από αυτές και μόνο.

Η ειλικρινής, συνεχής και συστηματική προσέγγιση της πολιτικής ηγεσίας -που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές- με την ηγεσία της εκκλησίας, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει στον μέσο Ελληνα χριστιανό την πεποίθηση ότι σταμάτησε η δόλια και καταστρεπτική υπονόμευση της Εκκλησίας και όλων των αξιών που Αυτή υπερασπίζεται.

Η πολιτεία επαναφέροντας τις παραδόσεις μας στα σχολεία, στα δικαστήρια, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις δημόσιες εκδηλώσεις, θα φέρει την Εκκλησία στο πρώτο βάθρο της κοινωνίας, θα δημιουργήσει αίσθημα θρησκευτικής ασφάλειας, επιστροφή στις παραδόσεις μας και τις αρχές του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, οι οποίες μας κράτησαν ως έθνος όρθιο κατά τη διάρκεια της πολυκύμαντης ιστορίας μας.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να θέσει εκτός δημοσίου τους κληρικούς. Υπάρχει περίπτωση να επανεξετασθεί το θέμα από τη νέα κυβέρνηση;

Ο Σύριζα με στελέχη που δημόσια υποστηρίζουν αθεϊστικές ιδέες, μέσα από την κίνησή του αυτή είχε δύο στόχους. Πρώτον να εξουδετερώσει το μεγαλύτερο εμπόδιο δηλαδή την Εκκλησία, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μία κοινωνία χωρίς αρχές, χωρίς ηθικά στηρίγματα, έτοιμη να αποδεχθεί τα επιδοματικά ψίχουλα και να γίνει μόνιμα όμηρος της κυβέρνησης και δεύτερον να φέρει τη δοκιμαζόμενη από την φτώχια κοινή γνώμη απέναντι στην Εκκλησία, λέγοντας ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει από τους μισθούς των ιερέων θα προσλάβει 10.000 ανέργους συμπολίτες μας.

Νομίζω ότι υπάρχει πλέον η ωριμότητα ώστε σε αγαστή συνεργασία της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές και της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, να επανεξεταστεί το θέμα ώστε να φύγουν από το καθεστώς της ανασφάλειας οι κληρικοί, των οποίων μάλιστα η θετική συμβολή στη συνοχή της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας τα χρόνια της κρίσης, από κανέναν δεν αμφισβητείται.

-Στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και σε άλλα εθνικά θέματα η Εκκλησία διατύπωσε καθαρό λόγο. Πρέπει να έχει τελικά λόγο για ανάλογα ζητήματα ή όχι;

Ο ρόλος της Εκκλησίας όπως διαμορφώθηκε κυρίως στην ιστορία της νεωτέρας Ελλάδος είναι διπλός, είναι αυτός του θρησκευτικού και πνευματικού ηγέτη, αλλά κι αυτός του θεματοφύλακα των ιερών παραδόσεων και της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων.

Και ως πνευματική ηγεσία και ως θεματοφύλακας των ιερών παραδόσεων του έθνους η Εκκλησία πρέπει ξεκάθαρα να εκφράζεται, αφού είναι βέβαιο ότι μέσα από αυτή μπορεί να εκφραστεί και ο ανώνυμος χριστιανός πολίτης της χώρας μας.

Σε καμία περίπτωση με αυτό δεν αμφισβητείται η εξωτερική πολιτική και η άσκησή της, για την οποία ασφαλώς αρμόδια και υπεύθυνη είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, όμως σίγουρα είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων η κυβέρνηση να ακούει τη φωνή της Εκκλησίας που δεν είναι τίποτα άλλο από τη φωνή του φιλοπάτριδος λαού μας.

-Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολλή συζήτηση για τα θρησκευτικά, τα σύμβολα ή την παρουσία της Εκκλησίας στα σχολεία. Πώς κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση;

Η απάντηση για μένα είναι απλή. Ολοι εμείς που μεγαλώσαμε με την εικόνα του Χριστού στις σχολικές αίθουσες, με την πρωινή προσευχή, με τον εκκλησιασμό και το κατηχητικό, σίγουρα έχουμε μέσα μας ριζωμένες κάποιες αρχές· φιλοπατρία, εργατικότητα, σεβασμός στις παραδόσεις μας, σεβασμός στην οικογένεια, αλληλεγγύη, είναι μερικές από τις αρχές αυτές που μεταφέρονται μέσα από τα θρησκευτικά, μέσα από τα σύμβολα, από το κατηχητικό και την γενικότερη παρουσία της εκκλησίας στα σχολεία μας. Οσο και να παρεκκλίνει ο άνθρωπος, πάντα μέσα του υπάρχει κάποια από αυτές τις αρχές και τις αξίες και πάντα υπάρχει αυτή η φωνή που τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο.

Για μένα η άμεση επαναφορά των θρησκευτικών και της κατήχησης, ιδωμένα μάλιστα μέσα από μία σύγχρονη οπτική ώστε να είναι εύκολα αφομοιώσιμα από τη νέα γενιά, πρέπει να είναι άμεσος στόχος αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον συνδετικό μας ιστό, αυτόν που δημιουργεί η Εκκλησία.

Σημείο αναφοράς το Φανάρι

-Το Φανάρι , όλο αυτό το διάστημα, δέχεται ισχυρές πιέσεις, από Ρωσία κυρίως, αλλά και από τους φανατικούς Τούρκους. Πώς μπορεί να στηριχτεί  και ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης;

Διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις στηρίζουν το Φανάρι, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Δεν είναι μόνο γιατί το Φανάρι συμβολίζει για μας την εστία της ορθοδοξίας, το ένδοξο παρελθόν μας, αλλά και γιατί μέσα από την ύπαρξή του η Ορθοδοξία ασκεί μία -επιτρέψτε μου- πολιτιστική και θρησκευτική διεθνή διπλωματία προς όφελος του έθνους αλλά και της Ορθοδοξίας. Είχα την τιμή να συναντήσω τρεις φορές τον Παναγιώτατο Πατριάρχη· δύο στο φανάρι ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και μία όταν τον υποδέχτηκα ως δήμαρχος στην πόλη της Λαμίας και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τις περιβαλλοντικές του πρωτοβουλίες που έφεραν την Ορθοδοξία πιο κοντά στα ζέοντα σημερινά προβλήματα του πλανήτη μας.

Με τέτοιες διεθνείς πρωτοβουλίες προχωρεί το πατριαρχείο στη δημιουργία θετικού υπέρ αυτού κλίματος αλλά και θετικών γι’ αυτό διεθνών παρεμβάσεων, ώστε να αποφευχθεί η συρρίκνωσή του, που επιθυμούν οι Τούρκοι, αλλά και η υποτέλειά του στο πατριαρχείο της Μόσχας, που επιθυμούν οι Ρώσοι. Οι ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο το πατριαρχείο εξαντλώντας τις δυνατότητες και τις πιέσεις προς τους ισχυρούς, εντάσσοντας στην πολιτική τους διπλωματία και όλα τα εκκρεμή ζητήματα του πατριαρχείου, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί το σημείο αναφοράς της Ορθοδοξίας και να τροφοδοτεί με έμψυχο υλικό τις ανά τον κόσμο Ορθόδοξες εκκλησίες.

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχή σας και τι θα κάνετε να το αντιμετωπίσετε;

 Θα μπορούσα αμέσως να σας απαντήσω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία, επιτρέψτε μου όμως να τονίσω ότι για μένα η ανεργία δεν είναι μόνο το σοβαρότερο πρόβλημα αλλά και η βασική αιτία της γενικότερης κρίσης που διέρχεται τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία.

Οταν δεν υπάρχει εργασία ο άνθρωπος χάνει την αξιοπρέπειά του και γίνεται εύκολη λεία στους λαϊκιστές που την εξαγοράζουν πατώντας στην ανάγκη της επιβίωσής του.

Οταν δεν υπάρχει εργασία οι νέοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια, με αποτέλεσμα κρίση στον θεσμό της οικογένειας, υπογεννητικότητα και δημογραφικό πρόβλημα, που είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το ελληνικό έθνος και για το οποίο πρέπει άμεσα να λάβουμε ριζικά μέτρα.

Οταν δεν υπάρχει εργασία δεν συγκεντρώνονται εισφορές για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση των συντάξεων μέχρι το οριακό σημείο της αδυναμίας της κάλυψης της δαπάνης τους και την πλήρη εξ αυτών διάλυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης των γενεών.

Η ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με γρήγορη ανάπτυξη, με ευνοϊκό κλίμα για τις επενδύσεις, με πάταξη της γραφειοκρατίας, με γρήγορη ανάπτυξη της χώρας μέσα από επενδύσεις. Αξίζει να τονίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη μείωση των φόρων, πρώτη προτεραιότητα δίνει στις επενδύσεις που συνεπάγονται νέες θέσεις εργασίας, άρα κοινωνική ισορροπία, αξιοπρέπεια, στήριξη της οικογένειας, ενδυνάμωση του ασφαλιστικού και του συστήματος υγείας, προκοπή για τη χώρα.

-Ποιο το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές;

Για μένα το διακύβευμα των εκλογών του Ιουλίου συμπυκνώνεται στα εξής πέντε ερωτήματα:

Αλήθεια ή ψέμα;

Σοβαρότητα ή λαϊκισμός;

Ανάπτυξη ή διαχείριση και διανομή της φτώχειας;

Αρχές, αξίες και νομιμότητα ή αναρχία και αθεΐα;

Ευρωπαϊκή δημοκρατία ή διακυβέρνηση τύπου Μαδούρο;

Είχαμε μία κυβέρνηση που κατά τη γνώμη μου φέρθηκε αντεθνικά τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις· μία χρεώνοντας την Ελλάδα τουλάχιστον 100 δις ευρώ με τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη που οδήγησε και στο τρίτο μνημόνιο, στο δημοψήφισμα και στο κλείσιμο των τραπεζών και μία με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Είχαμε μία κυβέρνηση διχαστική (ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν), μία κυβέρνηση αντιδημοκρατική (έχουμε την κυβέρνηση, δεν έχουμε την εξουσία), μία κυβέρνηση που μιλούσε για ηθικό πλεονέκτημα και για ρήξη με το κατεστημένο και τα συμφέροντα και έφτασε να είναι προκλητικός συνδαιτυμόνας των συμφερόντων και του κατεστημένου, μία κυβέρνηση που έλεγε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, για να μας φορτώσει το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλοι μαζί οι Ελληνες να τραβήξουμε μπροστά, μπροστά και ψηλά όπως αρμόζει στην πατρίδα μας.

Ποιος είναι

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς γεννήθηκε στη Λαμία.

Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός και διπλωματούχος τοπογράφος μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επί 30 χρόνια εργάζεται  ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 1982, 1986, 1990, νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 1994.

Εξελέγη επί τέσσερις τετραετίες συνεχώς Δήμαρχος Λαμίας στις εκλογές του 1998, του 2002, του 2006 και του 2010.

Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος από το 2007 μέχρι το 2014 και αντιπρόεδρος από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Είναι ο εμπνευστής του προγράμματος «εξοικονομώ», κατασκεύασε ως δήμαρχος το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο δημόσιο κτίριο με χρήση της αβαθούς γεωθερμίας, κατασκεύασε το καινοτομικό μουσείο Θερμοπυλών και τον νέο τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης της πόλης της Λαμίας που εξασφαλίζει νερό για τα επόμενα 70 χρόνια.

Είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης (CMR) από το 2007 μέχρι σήμερα.

Εφημερίδα «Κιβωτό της Ορθοδοξίας»

Πρόσφατα Άρθρα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στα Γρεβενά η Αγία Σκέπη και η Εθνική Επέτειος του “ΟΧΙ”
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στα Γρεβενά η Αγία Σκέπη και η Εθνική Επέτειος του “ΟΧΙ”

29 Οκτωβρίου 2025

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στα Γρεβενά η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου του...

Read more
Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη νέα της επίσημη ιστοσελίδα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη νέα της επίσημη ιστοσελίδα

29 Οκτωβρίου 2025

Από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται με πολλή χαρά ότι σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η καινούργια ιστοσελίδα...

Read more
Άγιος Απόστολος Κλεόπας ο Αδελφόθεος
Πνευματικές Διδαχές

Άγιος Απόστολος Κλεόπας ο Αδελφόθεος

29 Οκτωβρίου 2025

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού         Σημαντική θέση στη χωρία των αγίων της Καινής Διαθήκης κατέχουν και οι λεγόμενοι...

Read more
Η εορτή της Αγίας Σκέπης και Εθνική Επέτειος στην Καστοριά
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Σκέπης και Εθνική Επέτειος στην Καστοριά

29 Οκτωβρίου 2025

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε φέτος στην Καστοριά η διπλή εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και...

Read more
Fake Σελίδα στο Facebook με το όνομα του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Fake Σελίδα στο Facebook με το όνομα του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη

29 Οκτωβρίου 2025

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή σε Ψεύτικη Σελίδα στο Facebook που χρησιμοποιεί το όνομά μου!!! Αγαπητοί μου φίλοι, ακόλουθοι και υποστηρικτές, Σας...

Read more
Αρχιεπίσκοπος Σινά: «Ζητώ συγγνώμη» – Σήμερα στην «Ορθόδοξη Αλήθεια»… Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος Σινά: «Ζητώ συγγνώμη» – Σήμερα στην «Ορθόδοξη Αλήθεια»… Μην τη χάσετε!

29 Οκτωβρίου 2025

Aυτή την εβδομάδα η  “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο “Ειπέ τη Εκκλησία” Γ΄ τόμος. Οι ιστορικές εισηγήσεις του μακαριστού...

Read more
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

29 Οκτωβρίου 2025

Με λαμπρότητα και αθρόα συμμετοχή του λαού του Θεού, εορτάσθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, η φωτοφόρος σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου...

Read more
Ἐκδήλωση μνήμης γιά τό 1940 στήν Ναύπακτο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐκδήλωση μνήμης γιά τό 1940 στήν Ναύπακτο

29 Οκτωβρίου 2025

Τήν Τρίτη, 28 Ὀκτωβρίου 2025, στίς 7 τό ἀπόγευμα, πραγματοποιήθηκε στό Πνευματικό Κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου,...

Read more
Εορτή της Αγίας Σκέπης και Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτή της Αγίας Σκέπης και Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου

29 Οκτωβρίου 2025

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στην Αλεξανδρούπολη η Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης καθώς και η εθνική...

Read more
Η 28η Οκτωβρίου στη νήσο Νάξο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η 28η Οκτωβρίου στη νήσο Νάξο

29 Οκτωβρίου 2025

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια εορτάσθηκε στη Νάξο η εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Το πρωί της Τρίτης 28-10-2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσαγκαρούλης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσαγκαρούλης

29 Οκτωβρίου 2025

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο Κύριός μας επέλεξε να καλέσει κοντά του τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσαγκαρούλη τέως εφημέριο Σκούρας,...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: «Το Γένος διχασμένο είναι χαμένο, το Γένος ενωμένο είναι νικηφόρο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: «Το Γένος διχασμένο είναι χαμένο, το Γένος ενωμένο είναι νικηφόρο»

28 Οκτωβρίου 2025

Με λαμπρότητα και εθνική περηφάνεια εορτάσθηκε στην πρωτεύουσα της Ρούμελης, στην πόλη της Λαμίας, η διπλή εθνική και θρησκευτική εορτή...

Read more
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ   ΚΑΙ ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΑ  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

28 Οκτωβρίου 2025

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, ημέρα εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας...

Read more
«Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο!
Προτεινόμενα

«Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο!

28 Οκτωβρίου 2025

Η 28η Οκτωβρίου είναι μία ημερομηνία ορόσημο για την Πατρίδα μας, η οποία εορτάζει μία από τις ενδοξότερες σελίδες της...

Read more
Η Δοξολογία στη Σπάρτη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Δοξολογία στη Σπάρτη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

28 Οκτωβρίου 2025

Με την πρέπουσα λαμπρότητα, σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, εορτάσθηκε και φέτος σε όλη τη Χώρα η Εθνική Επέτειος της...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39
Κηρύγματα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

19 Οκτωβρίου 2024

«Εδεσμείτο αλύσεσι… και διαρρήσσων τα δεσμά ηλαύνετο υπό του δαίμονος εις τας ερήμους». Ο δαιμονιζόμενος, που ο Κύριος απελευθέρωσε στη...

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Θεός Ισχυρός, Εξουσιαστής, Άρχων Ειρήνης, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος

19 Οκτωβρίου 2024
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Αφού δεν ενδιαφέρει τους γονείς για τα θρησκευτικά γιατί κοπτόμεθα;

Το μήνυμα της εκδιώξεως του Χριστού από την πόλη των Γαδαρηνών.

21 Οκτωβρίου 2023
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Ιματισμένοι – Κυριακή ΣΤ’ Λουκά

21 Οκτωβρίου 2023
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Κυριακή Στ’ Λουκᾶ: «ἠρώτησαν αὐτόν… ἀπελθεῖν ἀπ᾿ αὐτῶν, ὅτι φόβῳ μεγάλῳ συνείχοντο»

22 Οκτωβρίου 2022
«Ὁ γάρ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐν πάσῃ ἀγαθωσύνῃ καί δικαιοσύνῃ καί ἀληθείᾳ»

«Έχεις Πνεύμα Άγιο στην καρδιά σου;»

22 Οκτωβρίου 2022
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ιδιοτέλεια και συμφέρον

20 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Η θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών

20 Οκτωβρίου 2018
Ο Διάβολος

Ο Διάβολος

20 Οκτωβρίου 2018
Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

Το μήνυμα του ερχομού του Ιησού εις την πόλη των Γαδαρηνών

20 Οκτωβρίου 2018
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

«Εξελθόντι τω Ιησού…υπήντησεν αυτώ ανήρ τις, ος είχε δαιμόνια…»

21 Οκτωβρίου 2017
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤ´ ΛΟΥΚΑ

22 Οκτωβρίου 2016
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ Απόστολος: Β΄ Τιμ. β΄ 1-10 Ευαγγέλιο: Λουκ. η΄ 26-39

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ

22 Οκτωβρίου 2016
Next Post
Έναρξη λειτουργίας του Ημερήσιου Κέντρου Θερινής Απασχόλησης στη Σύρο

Έναρξη λειτουργίας του Ημερήσιου Κέντρου Θερινής Απασχόλησης στη Σύρο

Εκοιμήθη η  Γερόντισσα Θεοπίστη

Εκοιμήθη η Γερόντισσα Θεοπίστη

Εορτάστηκε ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης στη Μικρή Σάντα

Εορτάστηκε ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης στη Μικρή Σάντα

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Βόλου

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Βόλου

Ο Αρχιεπίσκοπος των 12 ημερών

Ο Αρχιεπίσκοπος των 12 ημερών

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist