Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2019 ο εορταζόμενος Άγιος Διονύσιος, Επίσκοπος Αιγίνης, ο εν Ζακύνθω, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού πόλεως Λευκάδος.

Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 6.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης.

Το πρωϊνό της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοσμά και κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος. Πρίν το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, με τη συμμετοχή του κλήρου και του λαού, λιτανεύθηκε η ιερά εικόνα του Αγίου, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδος. Η ιερά πομπή περνώντας από τον Οίκο Πρόνοιας (Γηροκομείο), το πρώην Νοσοκομείο και την κεντρική αγορά της πόλεως, κατέληξε στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Αναργύρων. Πρίν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο π. Γρηγόριο Τσαβαλά για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως, καθώς και τους πολιτικούς και στρατιωτικούς φορείς που συμμετείχαν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.