Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα και με τις ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάσθη η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού του Κυρίου εις το Ιερόν Μετόχιον της Ι. Μ. Μαρίτσης εις Ζαβλάνι Πατρών.

Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ.κ. Θεοδοσίου. Εν συνεχεία έγινε λιτάνευσις της Σεπτής Εικόνος του Αγίου, συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής και του Συλλόγου των εν Πάτραις Κρητών.

Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξεν τον θείον λόγον. Εν συνεχεία ετελέσθη Ιερόν Μνημόσυνον του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου, κτίτορος του Ιερού Ναού.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ετελέσθη Μέγας Εσπερινός με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων μετ’ αρτοκλασίας υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων εις το Σχολείον Β΄ Ευκαιρίας. Τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.

Εις τας Ιεράς Ακολουθίας συμμετείχεν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, παρέστησαν οι αδελφές της Ιεράς Μονής Μαρίτσης και έψαλλαν οι Ιεροψάλτες κ. Πέτρος Ρηγάτος, Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μ. Πατρών και ο κ. Κωνσταντίνος Τσίγγανος. Μετά τις Ιερές Ακολουθίες προσεφέρθη μοναστηριακόν κέρασμα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.