Πλήθος ευσεβών ενοριτών και προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας της Δευτέρας 13 Μαΐου, εις τον εορτάζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεράποντος – Ζωγράφου, για να τιμήσει τη μνήμη του Εφόρου και Προστάτου της Ενορίας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Αρχιερ. Επιτρόπου της ΙΒ΄ Αρχ. Περιφερείας Πρωτοπ. Χαράλαμπου Πανόπουλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερεών.

Προ του «Νυν απολύεις…» o Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερθείς στην ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησόυ Χριστού και στον τιμώμενο Άγιο Θεράπων.

Τους εορτίους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού, κ. Γεώργιος Σίσκας και ο Λαμπαδάριος κ. Πολύκαρπος Τύμπας.

Στο τέλος του εσπερινού, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε, τόσο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να προστεί των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως, όσο και τον π. Χαράλαμπο για την ευγενική και φιλάδελφη πρόσκληση του.

Αντιφωνώντας ο π. Χαράλαμπος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες που τίμησαν την πανήγυρη του Ιερού Ναού, καθώς επίσης τους δημοτικούς άρχοντες αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή. Εν κατακλείδι ο π. Χαράλαμπος ανακοίνωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της Πανηγύρεως κατά την αυριανή ημέρα προτρέποντας όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τον τιμώμενο Άγιο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.