• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Κυριακή, 3 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η εορτή της ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

4 Νοεμβρίου 2022
in Εκκλησιαστική Επικαιρότητα, Το Βήμα της Ενορίας
Η εορτή της ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
Share on FacebookShare on Twitter

Η αγία μας Εκκλησία την 3 Νοεμβρίου εόρτασε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κόμισε τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου προς προσκύνηση και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών και προέστη της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Ασπρόγειας Φαρσάλων.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος στην ομιλία του ανέφερε:

Συναχθήκαμε σήμερα και προσφέραμε δεήσεις καὶ ἱκεσίας καὶ θυσίας ἀναιμάκτους για να εορτάσουμε και να πανηγυρίσουμε ένα γεγονός. Και μέσα στην εκκλησία του Χριστού, αδελφοί μου, εορτάζουμε γεγονότα, τα οποία συνέβησαν ή συμβαίνουν ἐν χρόνῳ, αλλά κρύβουν χάρη και αιωνιότητα. Και ένα τέτοιο γεγονός, θαυμαστό, είναι η ανακομιδή του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου.

Το αποστολικό ανάγνωσμα που ακούσαμε είναι παρμένο από την Β΄ προς Τιμόθεον επιστολή του αποστόλου Παύλου. Ο Παύλος ευρισκόμενος στην φυλακή γράφει στον πιο στενό και έμπιστο συνεργάτη του τον απόστολο Τιμόθεο περί των διωγμών και των θλίψεων που έχει υποστεί ο ίδιος, υφίστανται και θα υφίστανται οι αληθινοί μαθητές και μάρτυρες του Ιησού Χριστού. Ο πατήρ και διδάσκαλος παρουσιάζει τα δεσμά του, για να ενισχύσει τον υιό και μαθητή του, όχι για να τον απογοητεύσει. Αν ο ίδιος υπέστη τόσα πολλά και δεν κάμφθηκε, αλλά περιμένει τη δόξα του Ουρανού, ας γνωρίζει και ο απόστολος Τιμόθεος, ότι κι εκείνος παρόμοια τύχη θα έχει. Η χάρις του Θεού, αυτή ενεργεί τα πάντα. Αυτή κάλεσε τον Τιμόθεο στο δρόμο της σωτηρίας, αυτή τον ενίσχυε στη συνέχεια και στο έργο του ευαγγελισμού των ανθρώπων, που ως επίσκοπος Εφέσου είχε αναλάβει, αυτή θα τον ενδυνάμωνε αργότερα στους διωγμούς και στις θλίψεις.

Δεν είναι εύκολο έργο η μετάδοση του Ευαγγελίου. Ούτε και ξεκούραστο. Ούτε και ακίνδυνο. Απ΄ όλα τα έργα μέσα στην Εκκλησία το πιο κοπιώδες είναι το κήρυγμα. Γι’ αυτό, ο Παύλος θυμίζει στη συνέχεια, ότι ο Τιμόθεος και κάθε χριστιανός είναι στρατιώτης, καλὸς στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ.

Ο θείος Παύλος χρησιμοποιεί πολλές στρατιωτικές και αθλητικές εικόνες, προκειμένου να παρομοιάσει τον αγώνα του χριστιανού στη ζωή αυτή. Αγωνιστής και αθλητής ήταν ο ίδιος. Τους άλλους τους θέλει συστρατιώτας, συναθλητάς, συναγωνιστάς, συνεκδήμους, συνεργούς.

Στρατιώτης Ιησού Χριστού!

Το μεγαλύτερο, το τιμητικότερο αξίωμα. Ξέρεις τί είναι να σε έχει διαλέξει ο Βασιλιάς του Ουρανού, για να σε κάνει δικό του στρατιώτη, να σου εμπιστευθεί τη διαφύλαξη της αληθείας Του, να σου επιφυλάσσει τις ύψιστες τιμές και δόξες;

Τούτη η ζωή, η ζωή του χριστιανού, δεν είναι θρόνος είναι πόνος. Δεν είναι χειροκροτήματα είναι βασανιστήρια. Δεν είναι πολυθρόνα είναι σταυρός. Δεν είναι τιμές είναι ατιμία. Ο καλὸς στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ, που κακοπαθεί, όπως ο Παύλος, όπως ο Τιμόθεος, αποτελεί το πλέον δοξασμένο και αξιότιμο πρόσωπο του κόσμου.

Στρατιώτης και αθλητής ο χριστιανός. Μα δεν αρκεί μόνο να είναι επιστρατευμένος. Δεν αρκεί να είναι αγωνιστής. Οφείλει και ν’ αγωνίζεται σωστά, γενναία και ισόβια. Ας μη λησμονεί ποιός τον στρατολόγησε. Στρατολόγος είναι ο Θεός, δεν μπορεί ν’ αφήσει τον στρατιώτη Του χωρίς αμοιβή, χωρίς νίκες και θριάμβους. Βέβαια, η ανταπόδοση δεν έχει την έννοια της αξιομισθίας. Η σωτηρία του ανθρώπου, ακόμη και του μεγαλύτερου αγίου, προσφέρεται δωρεάν, διότι την πληρωμή της τιμής για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων την έχει καταβάλει ο Ιησούς Χριστός πάνω στο Σταυρό με το τίμιο αίμα Του.

Αθλήματα, λοιπόν, και θυσίες περιμένουν τον Τιμόθεο. Παρηγοριά ο διδάσκαλός του Παύλος, που ανα-δείχτηκε πρωταθλητής του καλού αγώνος και υπέστη τόσες θυσίες. Αλλά περισσότερο απ’ τον Παύλο πρότυπό του στη ζωή του σταυρού, είναι αυτός ο Κύριος, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Γι’ αυτό και στη συνέχεια της επιστολής του ο ουρανοβάμων Παύλος προτρέπει· να μην ξεχνάς τον Ιησού Χριστό, τον αναστημένο από τους νεκρούς και απόγονο του Δαβίδ. Πάντοτε μπροστά σου να έχεις την εικόνα του Ιησού Χριστού, που υπέμεινε σταυρό, αλλά και νίκησε το θάνατο και αναδείχτηκε θριαμβευτής με την ανάστασή Του. Η μεγαλύτερη σύνεση είναι να μη λησμονεί κανείς ποτέ τον Ιησού Χριστό.

Θα ήταν συνετό να σταματήσει σε κάποιον η αναπνοή του; Ό,τι είναι για το σώμα η αναπνοή, είναι για την ψυχή η μνήμη του ονόματος και του προσώπου του Ιησού Χριστού. Λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος· Μνημονευτέον τοῦ Θεοῦ μᾶλλον ἢ ἀναπνευστέον. Αλλοίμονο σ’ εκείνον, που θα λησμονήσει τον Ιησού Χριστό ή θα σταματήσει ν’ ασχολείται μαζί Του!

Αν εξετάσουμε όλη τη ζωή μας, θα δούμε ότι, πέρα από τις μικρές ή μεγάλες αμαρτίες μας, εκείνο που περισσότερο απ΄ όλα μας λείπει είναι μία ζωντανή αγάπη προς τον Χριστό, ένας έρως προς τον Χριστό μας· αυτό που χαρακτηρίζει όλους τους Αγίους. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των Αγίων είναι αυτός ο θείος έρως. Αυτός ο θείος πόθος, ο οποίος κατέφλεγε τα στήθη τους και δεν τους άφηνε να ησυχάσουν, έως ότου προσφέρονταν ως θυσία, ως ολοκαυτώματα ιερά προς τον αγαπώμενο Κύριο.

Και γι’ αυτό, το μαρτύριο και τα βασανιστήρια και τα κολαστήρια και τους μύριους και φρικτούς θανάτους όχι μόνο δεν τα φοβούνταν αλλά και τα επιζητούσαν, για να εκπληρώσουν και να εκφράσουν με αυτά την αγάπη τους προς τον Σωτήρα Χριστό, τον έρωτά τους προς τον Νυμφίο της ψυχής τους. Και όταν δεν ερχόταν το μαρτύριο, στεναχωρούνταν, διότι δεν μπορούσαν να εκφράσουν με τόση τελειότητα, με όση το μαρτύριο δίνει την ευκαιρία, την αγάπη τους προς τον Χριστό.

Τί να πούμε εμείς, που τόσο πολύ απέχουμε από το να αγαπούμε τον Χριστό, όπως τον αγαπούσαν οι άγιοι Μάρτυρες και ο άγιος μεγαλομάρτυς Γεώργιος; Θυμάστε εκεί που λέγει στο μαρτύριό του, ότι, όταν μεταξύ των άλλων βασανιστηρίων του φόρεσαν τα πυρακτωμένα σιδηρά υποδήματα, τα οποία από μέσα είχαν και καρφιά, και τον διέταξαν να τρέχει, ο άγιος Γεώργιος περιχαρής έτρεχε και έλεγε· Τρέχε, Γεώργιε, να φθάσεις τον ποθούμενο Κύριο. Τί ωραίο πράγμα όλη μας η ζωή να γίνει ένα τρέξιμο, ένας πόθος, μία ανάβαση προς τον ποθούμενο Κύριο!

Το έγκλημά του, για το οποίο καταδικάστηκε σε φυλακή, βασανιστήρια και θάνατο ήταν ένα και μόνο: Το κήρυγμα του Ευαγγελίου! Όμως, όσοι προσπαθούν να δέσουν το λόγο, να εμποδίσουν το κήρυγμα, ν’ απαγορεύσουν τη διάδοση του λόγου του Θεού, ματαιοπονούν. Φυλακίζεται ο ήλιος; Άλλο τόσο φυλακίζεται ο λόγος Θεού. Μπόρεσε ο λίθος να κρατήσει το Λόγο, το Θεό Λόγο, τον Ιησού Χριστό; Άλλο τόσο μπορεί να ταφεί ο λόγος, που αποτελεί την έκφραση του σαρκωμένου Λόγου. Πιάνεται ο αέρας; Άλλο τόσο μπορεί να συλληφθεί ο λόγος του Θεού, που κατορθώνει κάτω κι απ’ τα πλέον στυγνά καθεστώτα βίας, να τρέχει. Λέει ο ιερός Χρυσόστομος· δεν υποτάσσεται σε δεσμά ο λόγος μας. Ενώ εμείς είμαστε δε-μένοι, εκείνος είναι λυμένος και τρέχει.

Κάθε ένας Άγιος -και ο άγιος Γεώργιος- είναι μία απόδειξη του αναστάντος Χριστού. Διότι, εάν ο Χριστός δεν ανίστατο εκ των νεκρών, οι άγιοι Μάρτυρες δεν θα καταφρονούσαν τον θάνατο. Με την δύναμη του αναστάντος Κυρίου κατεφρόνησαν όχι μόνο τον θάνατο αλλά και τα ανείπωτα κολαστήρια, τα βασανιστήρια εκείνα τα φρικτά, τα οποία εμείς ασθενούμε και μόνο που τα δι-αβάζουμε ή τα ακούμε. Αλλά εκείνοι τα υπέμειναν καρ-τερικότατα. Γι’ αυτό ο άγιος Γεώργιος, που κατ’ εξοχήν άσκησε την καρτερία, την υπομονή στα βασανιστήρια για την αγάπη του Χριστού, για τον θείο έρωτα ο οποίος έκαιγε στην καρδιά του, χαρακτηρίζεται από τους ύμνους της Εκκλησίας μας ως «νοερός αδάμας της καρτερίας» και ως γενναιότατος «αθλητής» και «στρατιώτης» του Χριστού μας.

Ακόμη και τα ιερά λείψανά τους -και αυτού του αγίου Γεωργίου, το οποίο κομίσαμε προς προσκύνηση και ευλογία- (άφθαρτα, ευωδιάζοντα, μυροβλύζοντα, θαυματουργούντα) μαρτυρούν, διαβεβαιούν, πιστοποιούν και προαναγγέλλουν την χάρη του Παναγίου Πνεύματος, την ανάσταση του Ιησού Χριστού και την εκ νεκρών ανάσταση.

Γι’ αυτό, ας ευχηθούμε όλοι, η πρεσβεία του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου προς τον Κύριο αυτή να είναι: να δώσει και σε μας πόθο Χριστού, αγάπη Χριστού, έρωτα Χριστού.

Αδελφοί μου, μας λέγει ο άγιος Νικόδημος· οι εορ-τές των αγίων δεν γίνονται για άλλο λόγο παρά για να συναχθούν σε αυτές οι Χριστιανοί, να ακούσουν τα κατορθώματα των Αγίων, που εορτάζουν και να τα μιμηθούν και αυτοί, όσο τους είναι δυνατόν, και έτσι να λάβουν στην ψυχή τους ευλάβεια και στην ζωή τους διόρθωση και ακρίβεια. Ακόμη, μας διδάσκει η πάγχρυση γλώσσα του ιερού Χρυσοστόμου· Εορτή είναι επίδειξη έργων αγαθών, ψυχής ευλάβεια, πολιτείας ακρίβεια.

Πρόσφατα Άρθρα

Λαμπρός πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Νεόδμητο Ι.Ν. Αγίου Ανανίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Νεόδμητο Ι.Ν. Αγίου Ανανίου

3 Μαΐου 2026

Η Ιερά Μητρόπολή μας έχει ορίσει την Κυριακή του Παραλύτου ως ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Ανανίου, Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας...

Read more
Κυριακή του Παραλύτου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνος
Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή του Παραλύτου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνος

3 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνος χοροστάτησε σήμερα Κυριακή του Παράλυτου, στον πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε τη...

Read more
Μεθέορτα Αγ. Αθανασίου στην ομώνυμη Ιερά Μονή Σφηνίτσης στην Αγκαθιά Ημαθίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Μεθέορτα Αγ. Αθανασίου στην ομώνυμη Ιερά Μονή Σφηνίτσης στην Αγκαθιά Ημαθίας

3 Μαΐου 2026

Την Κυριακή 3 Μαΐου (του Παραλύτου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε μεθεορτίως και κήρυξε τον...

Read more
Η Κυριακή του Παραλύτου στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Παραλύτου στην Καλαμάτα

3 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, της πόλεως της Καλαμάτας, μετέβη την Κυριακή του Παραλύτου, 3 Μαΐου 2026, ο Σεβ. Μητροπολίτης...

Read more
Χειροτονία Διακόνου π. Θεοκλήτου Βαρλααμίτη στην εορτή των Οσίων Μετεωριτών στην Καλαμπάκα
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου π. Θεοκλήτου Βαρλααμίτη στην εορτή των Οσίων Μετεωριτών στην Καλαμπάκα

3 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε στην Καλαμπάκα η εορτή της Συνάξεως των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, τιμώντας...

Read more
Σερρών Θεολόγος: «Ιερός Ναός Αγ. Μαρίνης Σερρών, 200 χρόνια  αγιαστικής λειτουργίας, διακονίας, προσφοράς»
Εκκλησία της Ελλάδος

Σερρών Θεολόγος: «Ιερός Ναός Αγ. Μαρίνης Σερρών, 200 χρόνια αγιαστικής λειτουργίας, διακονίας, προσφοράς»

3 Μαΐου 2026

Το τρέχον έτος 2026 με την χάρη και το έλεος του δωρεοδότου Θεού συμπληρώνονται διακόσια (200) έτη συνεχούς αγιαστικής και...

Read more
Συγκίνηση στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Επισκοπής Θαυμακού
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκίνηση στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Επισκοπής Θαυμακού

2 Μαΐου 2026

Στους 20 ιερείς της ορεινής περιοχής της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ιστορικής Ιεράς Επισκοπής Θαυμακού, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ζήλο...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Κανείς δεν είναι χαμένος: Η ιστορία που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου σήμερα

2 Μαΐου 2026

Κανείς δεν είναι χαμένος. Όσο βαθιά κι αν έχει πέσει ένας άνθρωπος, υπάρχει δρόμος επιστροφής. Σε αυτή την ομιλία παρουσιάζεται...

Read more
Εγκαίνια Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκαίνια Ιερού Ναού στην Κέρκυρα

2 Μαΐου 2026

Το Σάββατο, 2 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε σε νεόδμητο παρεκκλήσιο στις...

Read more
Δεύτερη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Δεύτερη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

2 Μαΐου 2026

Για δεύτερη ημέρα η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου βιώνουν την ευλογία την παρουσίας...

Read more
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου

2 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...

Read more
Ιερή αποδημία του Μητρ. Φθιώτιδος από την κεντρική Ελλάδα προς Βορρά…
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερή αποδημία του Μητρ. Φθιώτιδος από την κεντρική Ελλάδα προς Βορρά…

2 Μαΐου 2026

Ολοκληρώθηκε σήμερα άλλη μία εκκλησιαστική αποδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, εκ παραλλήλου με το πλούσιο και απαιτητικό τοπικό...

Read more
Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Εις Πρεσβύτερον Χειροτονία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Εις Πρεσβύτερον Χειροτονία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά

2 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου 2026 η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου...

Read more
Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Τερψιθέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Τερψιθέα

2 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου...

Read more
Η Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην ομώνυμη  Ι. Μονή στην Πουλίτσα Κορινθίας & Χειροτονία Διακόνου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην ομώνυμη Ι. Μονή στην Πουλίτσα Κορινθίας & Χειροτονία Διακόνου

2 Μαΐου 2026

Στη γυναικεία Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας λειτούργησε σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου 2026, ημέρα της εορτής της ανακομιδής...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…. Μεγάλη η απουσία του μακαριστού Μητρ. Πατρών Νικοδήμου!
Κηρύγματα

Ομιλία μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998

1 Μαΐου 2026

Ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ...

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο πόνος στη ζωή μας

1 Μαΐου 2026
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Άνθρωπον ουκ έχω»

1 Μαΐου 2026
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

1 Μαΐου 2026
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Ἴδε ὑγιὴς γέγονας· μηκέτι ἁμάρτανε»

10 Μαΐου 2025
Κοιτάζοντας κατάματα την αμαρτία

Η προσφορά της Ορθοδόξου Ελληνίδος

10 Μαΐου 2025
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

«Γιατί οι άγιοι έθεσαν αυτήν την σειρά στις Ευαγγελικές περικοπές;»

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο άνθρωπος μας

10 Μαΐου 2020
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο Ιησούς Χριστός και ο παράλυτος της Βηθεσδά

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

29 Απριλίου 2018
“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

25 Απριλίου 2018
Next Post
«Μακάριοι οἱ καθαροί τῇ καρδίᾳ ὅτι αὐτοί τόν Θεόν ὄψονται»

«Μακάριοι οἱ καθαροί τῇ καρδίᾳ ὅτι αὐτοί τόν Θεόν ὄψονται»

«Η Θεία Μετάληψη» Νέα έκδοση κατηχητικού βοηθήματος

«Η Θεία Μετάληψη» Νέα έκδοση κατηχητικού βοηθήματος

Πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φανεού

Πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φανεού

Ο Βόλος υποδέχθηκε τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη – Χειροθεσία νέου Πνευματικού

Ο Βόλος υποδέχθηκε τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη - Χειροθεσία νέου Πνευματικού

Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Άρχισαν τα κτυπήματα ενόψει διεκδίκησης του αρχιεπισκοπικού θρόνου

Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Άρχισαν τα κτυπήματα ενόψει διεκδίκησης του αρχιεπισκοπικού θρόνου

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist