• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

18 Ιουλίου 2023
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Μητρόπολη Φθιώτιδος
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Αγία Μαρίνα Στυλίδας και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στην Λαμία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών το απόγευμα της εορτής στο κήρυγμά του από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο οικισμό αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πνεύμα της Αγίας Μαρίνας και μεταξύ άλλων τόνισε:

          «Οι Άγιοι μπορούν να μιλήσουν στη ζωή μας, στο σήμερα, στο τώρα και στο αύριο, αρκεί εμείς να θέλουμε να ακούσουμε, αρκεί εμείς να θέλουμε να απεγκλωβιστούμε από οποιαδήποτε μαγική προσέγγιση των Αγίων ωσάν να είναι κάποιοι ταχυδακτυλουργοί, οι οποίοι θα λύσουν τα προβλήματα ή θα αλλάξουν την πορεία του κόσμου απλώς και μόνο πατώντας ένα μαγικό κουμπί, αλλά αντίθετα αυτό κατ’ εξοχήν, το οποίο μας διδάσκουν οι Άγιοι και η Αγία Μαρίνα είναι το αγωνιστικό φρόνημα και θα έλεγα όχι μόνο το αγωνιστικό, αλλά το επαναστατικό φρόνημα! Έχει μεγάλη σημασία να αναρωτηθούμε με αφορμή την Αγία Μαρίνα: «Άραγε είναι εύκολο σε έναν άνθρωπο να κάνει την επανάστασή του; Άρα είναι εύκολο σε έναν άνθρωπο να αλλάξει την πορεία της ζωής του, την πεπατημένη ενδεχομένως από την οικογένειά του, από τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε, από τον τρόπο με τον οποίο έμαθε, από τις συνθήκες στις οποίες πορεύτηκε»; Αναρωτιέται ένας σύγχρονος ψυχίατρος σε ένα βιβλίο του: Αλλάζει ο άνθρωπος; Άραγε μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος ή όλοι βρισκόμαστε στο πλαίσιο μίας καταδίκης και ούτε λίγο ούτε πολύ είμαστε εγκλωβισμένοι στο DNA μας, είτε αυτό είναι βιολογικό, είτε είναι εθνικό, εθνικιστικό ή κοινωνικό ή οικονομικό ή ταξικό ή οτιδήποτε άλλο;

Μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος; Η Αγία Μαρίνα μας απαντά ότι μπορεί. Η Αγία Μαρίνα αυτό ακριβώς έκανε. Κατεξοχήν υπήρξε αυτή, η οποία διεκδίκεισε το δικαίωμα της να αυτοπροσδιορίσει τη ζωή της, το αν θα πιστεύει και πως θα πιστεύει και σε ποιον θα πιστεύει και πως θα θρησκεύεται και πώς θα φέρεται μέσα στον κόσμο, το διεκδίκησε και το υπέγραψε με το αίμα του Μαρτυρίου της, διότι καμία επανάσταση και καμία αλλαγή δεν έρχεται χωρίς κόστος. Τίποτα δεν αλλάζει μέσα στον κόσμο χωρίς τίμημα και δεν υπάρχει καμία αλλαγή χωρίς τίμημα και οι αληθινοί επαναστάτες και οι αληθινοί αγωνιστές, είναι αυτοί οι οποίοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα. Το τίμημα δεν είναι πάντοτε το αίμα του Μαρτυρίου. Τίμημα μπορεί να είναι η προκατάληψη. Τίμημα μπορεί να είναι η κοινωνική απομόνωση, η περιθωριοποίηση, η συκοφαντία, ο χλευασμός, η παρεξήγηση, τίμημα μπορεί να είναι η εξουθένωση η κοινωνική. Πολλών ειδών τιμήματα μπορούν να υπάρχουν. Δίχα όμως τιμήματος δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα μέσα στη ζωή και μέσα στον κόσμο και δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος και καμία αλλαγή και κανένα βήμα να γίνει, αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι στη ζωή τους να πληρώσουν αυτό το τίμημα.

Οι Άγιοι δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι χτίζουν ένα προφίλ για το μέλλον, μια υστεροφημία. Τίποτα από αυτά δεν τους απασχόλησε. Έκαναν αυτό που επέβαλε η συνείδησή τους.

Αυτό το μήνυμα στέλνει η Αγία Μαρίνα σήμερα από εδώ από την καρδιά της Ανατολικής Φθιώτιδος, ένα μήνυμα αγωνιστικότητας, ένα μήνυμα προσπάθειας, ένα μήνυμα εξέγερσης από τη νωθρότητα και από τον ύπνο και από την απογοήτευση και από την παραίτηση».

Ακολούθησε πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Αγίας Εικόνος στους παραθαλάσσιους δρόμους του χωριού, ενώ στο τέλος της λιτανείας ο Προϊστάμενος του Ναού π. Δημήτριος Γεωργακόπουλος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εκ μέρους όλων τον ευχαρίστησε για την αγιαστική παρουσία του στην Πανήγυρη και για την εν γένει πολλή πατρική του αγάπη, με την οποία αγκαλιάζει τους πάντες και κυρίως τους ιερείς.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού Ταξιάρχου Ευαγγέλου Κατσάρα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θυσιαστικό πνεύμα της Αγίας Μαρίνας και χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Ο  Στρατός μας στέκεται ακίνητος μπροστά στη σημαία, ο σκοπός, τα αγήματα πάντοτε, εφόσον φέρουν όπλο παρουσιάζουν το όπλο τους μπροστά στη σημαία. Ουσιαστικά δείχνουν οι στρατιώτες ότι το όπλο που κρατούν στο χέρι τους, το βαστάζουν για να είναι όρθια και  να ανεμίζει πάντοτε η σημαία, να μην υποσταλεί ποτέ, αλλά να κυματίζει παντού σε όλη την επικράτεια της ελεύθερης πατρίδας μας,  αλλά και οι αξιωματικοί παντός βαθμού, από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων μέχρι τον νεορκισθέντα εφέδρο ανθυπολοχαγό πάντοτε στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου και πάντοτε στη θέα της σημαίας απευθύνουν τον προσήκοντα χαιρετισμό όπως και οι διακονούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις λοιπές αυτές υπηρεσίες της πατρίδος μας. Είναι η διαβεβαίωση που δίνει ο κάθε Έλληνας αξιωματικός ότι είναι διατεθειμένος για αυτή τη σημαία να θυσιάσει και οικογένεια, να θυσιάσει  καριέρα, να θυσιάσει τη βόλεψή του, να θυσιάσει την άνεση του προκειμένου η πατρίδα είναι ελεύθερη και να ανεμίζει η σημαία της πατρίδος τόσο στον ουρανό της Ελλάδος όσο και στις θάλασσες, οι οποίες βρέχουν την πανέμορφη χώρα μας, όσο και σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης.

Συγκλονιστικές είναι αυτές οι συμβολικές, αλλά τόσο ουσιαστικές κινήσεις και χειρονομίες, οι οποίες εμπνέουν το λαό μας, οι οποίες εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας, οι οποίες περικρατούν τους θεσμούς, την εθνική και κοινωνική συνοχή, δίνουν αξία στη λαϊκή κυριαρχία, η οποία δεν είναι μόνο λαϊκή κυριαρχία αλλά και εθνική κυριαρχία, δίνουν σημασία στους ιδρώτες και στους κόπους και στους πόνους του ελληνικού λαού, διότι τα όπλα τα οποία κρατάτε στα χέρια σας δεν έχουν έρθει ως δώρο αλλά έχουν πληρωθεί ακριβά από τον ιδρώτα του Έλληνα πολίτη.

 Η Αγία Μαρίνα αυτό έπραξε στη ζωή της για τη σημαία του ευαγγελίου, για τη σημαία της πίστεως, για τη σημαία της αρετής, για τη σημαία της αγάπης, για τη σημαία της αγνότητας, για τη σημαία της καλοσύνης, για τη σημαία της ανεξικακίας, για τη σημαία την προς αλλήλους αγάπης για τη σημαία της συγχωρητικότητος έδωσε τον ίδιο της τον εαυτό, έδωσε το αίμα της και υπέγραψε με το αίμα της τον ύμνο της αγάπης του Αποστόλου των Εθνών Παύλο, έγραψε με το αίμα της και υπέγραψε με το αίμα της μία αδιάψευστη αλήθεια ότι: «Τα ιδανικά και οι αξίες δεν κρατιούνται με βελούδινες, ανέφελες και ανέπαφες δηλώσεις αξιών ή δηλώσεις ιδεών αλλά μέσα από αγώνα, μέσα από θυσία, μέσα από αυτοθυσία, μέσα από κόπο και μέσα από τίμημα».

Μεγάλο και σπουδαίο μήνυμα αυτό το μήνυμα της Αγίας Μαρίνας και ακόμα πιο μεγάλο μήνυμα  είναι ότι ο ελληνικός στρατός και αυτό είναι το μεγαλείο, δε διακατέχεται ούτε από φρόνημα μιλιταριστικό, ούτε από φρόνημα ιμπεριαλιστικό, ούτε από φρόνημα ρατσιστικό, ούτε από φρόνημα ομοφοβικό, ούτε από φρόνημα οποιασδήποτε φυλετικής διακρίσεως. Όχι απλώς και μόνο, γιατί κοσμούν το στράτευμα σπουδαίες ελληνίδες αξιωματικοί όπως βλέπουμε και εδώ στο Κέντρο  Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου, τις οποίες ιδιαιτέρως ευλογούμε και καμαρώνουμε. Είναι προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας τι ότι έχουν ανάμεσα τους ιδίως μέσα από τη δυνατότητα, που δίνουν το εκπαιδευτικό σύστημα να εισάγονται στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, στη σχολή Ευελπίδων, στη σχολή Ικάρων, στη σχολή Ναυτικού, στις σχολές των Υπαξιωματικών και της Αεροπορίας και του Στρατού όλων των όπλων και των σωμάτων να εισάγονται Ελληνίδες μαθήτριες. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο ελληνικός στρατός τολμά και έχει προστάτιδες γυναίκες Αγίους όπως την Αγία Βαρβάρα στο πυροβολικό, όπως την Αγία Μαρίνα εδώ στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου, το οποίο αποτελεί πολύ σπουδαίο παράδειγμα. Οι ποσοστώσεις και όλα αυτά τα μέτρα έρχονται πολύ αργά, έχει προηγηθεί η παράδοση αυτού του τόπου, η οποία ξέρει να τιμά τις γυναίκες όχι με ιδεολογήματα, ούτε με ιδεοληψίες, ούτε με συνθήματα απλώς για να είμαστε «in» όπως λένε οι άνθρωποι, να είμαστε «μέσα», να το παίζουμε εκσυγχρονιστές, αλλά γιατί πραγματικά ξέρουμε που θα καταθέτουμε την ελπίδα μας, από πού θα αντλούμε δύναμη και ξέρουμε να διακρίνουμε τα χαρίσματα του καθενός, είτε είναι άνδρας, είτε είναι γυναίκα και πως αυτά τα χαρίσματα μπορούν να συνυπάρχουν, να συνενώνονται και να φέρουν το αποτέλεσμα, το οποίο είναι να είναι όρθια η σημαία, να είναι ψηλά η σημαία όχι μόνο η σημαία της πατρίδας, όχι μόνο η σημαία του Ευαγγελίου, όχι μόνο η σημαία της πίστης αλλά και μία πολύ σημαντικότερη σημαία από όλες αυτές. Η σημαία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η σημαία της ανθρωπιάς κι είναι πολύ σημαντικό ότι οι ένοπλες δυνάμεις που μου δίνεται η ευκαιρία σήμερα δημόσια να καταθέσω ευγνωμοσύνη και ευχαριστία, ότι δεν περιφρουρούν μόνο τα επίγεια ή θαλάσσια σύνορα της πατρίδος, αλλά περιφρουρούν και υπηρετούν μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας τα σύνορα της ανθρωπιάς, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να στέκεται όρθιος, αλληλέγγυος, για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού  Πολέμου και στο έργο της τοπικής Εκκλησίας στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός, που στην περίοδο της πανδημίας στάθηκε αρωγός στην κοινωνία, που ανά πάσα στιγμή που παρίσταται ανάγκη προσφέρει το προσωπικό του, την τεχνογνωσία του, τα μέσα τα οποία διαθέτει τα οποία ενδεχομένως μπορεί να είναι και πενιχρά, αλλά τα προσφέρει όλα σε κάθε ανάγκη που προκύπτει μέσα στην κοινωνία, πλημμύρα είναι, φωτιά είναι, δυσκολία είναι, κάποια σπουδαία διοργάνωση είναι, κάποια σπουδαία εκδήλωση, οποιαδήποτε ανάγκη ο στρατός με το εξαίρετο προσωπικό του είναι παρών όπως  και τα Σώματα Ασφαλείας.

Η Αγία Μαρίνα μπορεί και αποτελεί ένα παράδειγμα έμπνευσης και αφοσίωσης για ένα λόγο παραπάνω, διότι δεν είχε ούτε στρατιωτικά όπλα στα χέρια της, ούτε στρατιωτική παιδεία, ούτε καν την ωριμότητα της ηλικίας και της εμπειρίας. Ένα νέο κοριτσάκι κράτησε όρθια τη σημαία της πίστεως, αλλά και της γυναικείας αξιοπρέπειας, κράτησε όρθια τη σημαία του δικαιώματος της γυναίκας να αυτοπροσδιορίζεται, να έχει ταυτότητα, να διεκδικεί το δικαίωμά της στη ζωή και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς της.

Ένα καταφύγιο προσευχής, ένα ανοιχτό καταφύγιο όπως είναι ο ναός Αγίας Μαρίνας σήμερα που είχε ανοίξει τις πύλες του στρατοπέδου σε όλη την κοινωνία και αποτελεί μία γιορτή όχι για το στρατόπεδο μόνο και το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, αλλά αποτελεί μία γιορτή για την κοινωνία ολόκληρη, αποτελεί μία γιορτή για όλη τη Λαμία και για όλη τη Φθιώτιδα.

Να κρατάμε όλοι μαζί όρθια τη σημαία της πατρίδας και της πίστης και της κοινωνίας κυρίως τη σημαία της μεταξύ μας αγάπης διότι άνευ αγάπης δεν μπορεί να σταθεί ούτε πατρίδα, ούτε ένοπλες δυνάμεις, ούτε σώματα ασφαλείας, ούτε κοινωνία. Μονάχα με την ενότητα, την ομόνοια και την αγάπη μπορούμε να βαδίσουμε σταθερά και αισιόδοξα την ιστορική μας πορεία».

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ τους Ιερούς Ύμνους απέδωσαν χοροί ιεροψαλτών υπό τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ και των καθηγητών του Ωδείου και Πρωτοψαλτών κ. Ευθύμιο Τσούμα και κ. Ανάργυρο Βλάχο.

          Στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, οι Δήμαρχοι: Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου και Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Κατσάρας, ο Διοικητής Τροχαίας Λαμίας κ. Ανδρέας Κυρίτσης, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης, καθώς και Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, οπλίτες και νεοσύλλεκτοι στρατιώτες και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Πρόσφατα Άρθρα

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα

23 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Καρέα τελέστηκε σήμερα το πρωί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,...

Read more
Νέος κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Νέος κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

23 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου το Ελαιοχώρι Αρκαδίας, τον Πολιούχο του Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο στο φερώνυμο...

Read more
Η εορτή του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Πανόραμα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Πανόραμα

23 Απριλίου 2026

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου το...

Read more
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πανηγυρίστρας Σκάλας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πανηγυρίστρας Σκάλας

23 Απριλίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ιστορικό φερώνυμο Ιερό Ναό στην Πανηγυρίστρα Σκάλας. Την...

Read more
Άρτης Καλλίνικος: “Τροπαιοφόρος, όποιος νίκησε τον θάνατο”
Εκκλησία της Ελλάδος

Άρτης Καλλίνικος: “Τροπαιοφόρος, όποιος νίκησε τον θάνατο”

23 Απριλίου 2026

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2026, το πρωί, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη της Άρτας, ελειτούργησε...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

23 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,...

Read more
Χειροθεσία Αναγνώστη κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ασωπού
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροθεσία Αναγνώστη κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ασωπού

23 Απριλίου 2026

Την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τίμησε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 η Εκκλησία μας. Ένας από τους πολλούς...

Read more
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης

23 Απριλίου 2026

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου το απόγευμα της...

Read more
Ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον Τύρναβο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον Τύρναβο

23 Απριλίου 2026

Στον τραυματισμένο, από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου χοροστάτησε κατά τον εσπερινό της Εορτής...

Read more
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας
Εκκλησία της Ελλάδος

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας

23 Απριλίου 2026

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 σε όλη τη Μητροπολιτική μας επαρχία τιμήθηκε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου...

Read more
Κωλύματα Ιερωσύνης | Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας
Απόψεις - Γνώμες

Η Ταυτότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού σύμφωνα με το Ευαγγέλιο

23 Απριλίου 2026

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός της Ανατολικής Εκκλησίας, είτε διαμένει στην παραδοσιακά oρθόδοξη χριστιανική χώρα του είτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στον Άνω Πύργο Τηλλυρίας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στον Άνω Πύργο Τηλλυρίας

23 Απριλίου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε  η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του,...

Read more
Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα
Εκκλησία της Ελλάδος

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα

23 Απριλίου 2026

Με την παρουσία πλήθους πιστών, πανηγύρισε ο μοναδικός Ναός στην πόλη της Καλαμάτας επ’ ονόματι του Αγίου Γεωργίου. Του Όρθρου...

Read more
Αρχιερατική θεια Λειτουργία και Δοξολογία στην Ι Μεραρχία Πεζικού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική θεια Λειτουργία και Δοξολογία στην Ι Μεραρχία Πεζικού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

23 Απριλίου 2026

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του...

Read more
Πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»
Εκκλησία της Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»

23 Απριλίου 2026

Το πρωί της Τετάρτης 22 Απριλίου 2026, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας
Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026

Τιμά η Εκκλησία μας λαμπρά και πανηγυρικά, μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Όπως μας  πληροφορεί...

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Άγιος Γεώργιος ο Πολύαθλος Μάρτυρας της Ανάστασης

22 Απριλίου 2026
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2026
Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

Το πνευματικό διαμάντι ολάκερης της Ορθοδοξίας

23 Απριλίου 2025
Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

Ο Τροπαιοφόρος του Χριστού Μεγαλομάρτυς Γεώργιος

23 Απριλίου 2020
Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα

Γεώργιος, ο τροπαιοφόρος: Χάρη στην πίστη του άντεξε τα μαρτύρια του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού

22 Απριλίου 2020
Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

22 Απριλίου 2020
Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Κήρυγμα επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

22 Απριλίου 2018
Next Post
Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός διακρατεί τον κόσμο χάριν στις πρεσβείες των αγίων μας»

Σερρών Θεολόγος: «Ο Θεός διακρατεί τον κόσμο χάριν στις πρεσβείες των αγίων μας»

Η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν…

Η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν...

Πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης στην Χαλκίδα

Πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης στην Χαλκίδα

Η εορτή του Αγίου Αιμιλιανου στην Ερέτρια

Η εορτή του Αγίου Αιμιλιανου στην Ερέτρια

Η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας στις Βρυξέλλες

Η πανήγυρις της Αγίας Μαρίνας στις Βρυξέλλες

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist