Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας δεν ικανοποίησε την προσφυγή του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τη μετονομασία της Εκκλησίας της Ουκρανίας και της επέτρεψε να διατηρήσει το αρχικό της όνομα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας συμφώνησε με τις αποφάσεις των δύο προηγούμενων δικαστηρίων, οι οποίες είχαν ήδη ικανοποιήσει την αίτηση του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Ονουφρίου, περί απαγόρευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις δομικές μονάδες, στους κρατικούς καταχωρητές, στους δημόσιους και ιδιωτικούς συμβολαιογράφους να διεξάγουν τυχόν ενέργειες εγγραφής, σχετικά με 267 θρησκευτικές οργανώσεις.

“Η επιτροπή δικαστών συμφωνεί με τα συμπεράσματα των δικαστηρίων των προηγούμενων περιπτώσεων, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται στις αρχές καταχώρισης να εισάγουν πληροφορίες στην USR σχετικά με τη Μητροπολιτική Κίεβο του UOC και τις διαρθρωτικές θρησκευτικές του οργανώσεις πριν από την επίλυση αυτή τη διαφορά επί της ουσίας. Δεδομένου ότι η μη λήψη τέτοιων μέτρων μπορεί να περιπλέξει ή να καταστήσει αδύνατη την εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου εάν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και να περιπλέξει την αποτελεσματική προστασία και αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του ενάγοντος για την προστασία του οποίου πήγε στο δικαστήριο “, ανέφερε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.