• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

«Η Αγαθωνίτικη παράδοση είναι μια τεράστια παρακαταθήκη»

9 Αυγούστου 2024
in Εκκλησία της Ελλάδος
«Η Αγαθωνίτικη παράδοση είναι μια τεράστια παρακαταθήκη»
Share on FacebookShare on Twitter

Με επίκεντρο την Αγιοτόκο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Οίτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποίησε μία ακόμη ποιμαντική και αγιαστική περιοδεία στο πλαίσιο της Πανηγύρεως της  Ιεράς Μονής Αγάθωνος για την εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας και την μνήμη του Κτίτορος της, Οσίου Αγάθωνος.

          Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε λοιπόν για μία ακόμη φορά το χωριό Λυχνός, το οποίο ευρίσκεται πλησίον της Μονής Αγάθωνος, όπου και χοροστάτησε στον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λυχνού, στον οποίο έψαλλαν μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

          Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και τον αγιασμό των Εγκαινίων  της Λαογραφικής Έκθεσης «Στο κατώι του χρόνου», το οποίο διοργάνωσε επιτυχώς ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Λυχνιωτών «Ο Πλάτανος» και του εγκαινισμού του ιερού μονοπατιού του Οσίου Βησσαρίωνος «Πλατεία Λυχνού – Βαρκός – Χαραυγιά – Κοτρονάκια – Ι.Μ. Αγάθωνος».

          Ο κ. Συμεών στον λόγου του χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Ο Λυχνός για μία ακόμα φορά γίνεται λύχνος, λύχνος πνευματικότητας, λύχνος θρησκευτικότητας , λύχνος πολιτισμού, λύχνος παράδοσης και λύχνος οικολογίας και ευχαριστιακής προσέγγισης του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος».

Ο κ. Συμεών, συνοδευόμενος από προσκυνητές, κυρίως νέα παιδιά, διέβη πεζός επί μια και πλέον ώρα όλο το μονοπάτι μέχρι την Μονή Αγάθωνος.

Φθάνοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στο Μοναστήρι της Παναγίας Αγάθωνος, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου τέλεσε ευχαριστήριο δέηση ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Βησσαρίωνος, ενώ το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» απέδωσε την «Ωδή του Οσίου Βησσαρίωνος» σκορπώντας συγκίνηςη σε όλους.

Ο κ. Συμεών στην πατρική του προσλαλιά χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, η πολιτιστική μας παράδοση, η πνευματική μας παρακαταθήκη χαράζει δρόμους όχι μόνο πνευματικούς αλλά και δρόμους αναπτύξεως σε πάρα πολλά επίπεδα και ο εγκαινισμός σήμερα του Ιερού μονοπατίου του Οσίου Βησσαρίωνος, ενός εκ των μονοπατιών του Οσίου Βησσαρίωνος αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Το μονοπάτι το ονομάσαμε «Μονοπάτι του Οσίου Βησσαριώνος», γιατί πράγματι σε αυτά τα μονοπάτια βάδισε ο Όσιος Βησσαρίων  σκορπίζοντας αγάπη, διακονώντας τον άνθρωπο, επισκεπτόμενος τον ασθενή και πόσες φορές σε αυτό το μονοπάτι που βαδίσαμε εμείς σήμεραε δεν βάδισε κρατώντας το Δισκοπότηρο στα χέρια του για να κοινωνήσει έναν ασθενή, για να κοινωνήσει έναν ετοιμοθάνατο  και να δώσει ελπίδα και αιώνια ζωή, να εξομολογήσει έναν αμαρτωλό άνθρωπο, να δώσει παρηγοριά και ελπίδα και στήριξη.

Κι εμείς αξιωθήκαμε σήμερα να κάνουμε αυτόν τον μικρό κόπο για την αναψυχή μας, τη βόλτα μας αλλά και για να χαρούμε τις ομορφιές του τόπου μας και για να αποδείξουμε και να αποδειχθεί και να πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι πρώτοι, ότι οφείλουμε να χαράξουμε πολλά μονοπάτια και αυτά τα μονοπάτια είναι, που θα φέρουν την ανατολή της προόδου, της ευημερίας, της ευεξίας, της αειφορίας στον τόπο μας και όχι μόνο».

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, Μνήμη του Οσίου Αγάθωνος του Κτήτορος της Ιεράς Μονής της Παναγίας, στο Καθολικό της Μονής ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Όρθρο και ακολούθως τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη και τον εορτάζοντα αδελφό της Μονής Αρχιμ. π. Αγάθωνο Κατερινόπουλο και τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη, καθώς και τον Ιεροδιάκονο π. Άγγελο Παναγιωτόπουλο, αδελφό επίσης της Μονής.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνισαν μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το Κτιτορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων και αοιδίμων κτητόρων της Μονής και όλων των Πατέρων αυτής.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην Ιερά Μνήμη του Οσίου Αγάθωνος, υπογραμμίζοντας την μεγάλη ευλογία, αλλά και πνευματική ευθύνη και παρακαταθήκη των Πατέρων της Μονής, να φέρουν το επίθετο «Αγαθωνίτης» είς εξ αυτών και ο εν τω παραδείσω αυλιζόμενος Όσιος σΒησσαρίων ο Αγαθωνίτης.

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε σε κομμάτια του βίου του Οσίου Αγάθωνος, ο οποίος υπήρξε συνασκητής του Οσίου Ιωάσαφ Του Βατοπεδινού, αποτελώντας και οι δύο μέρος της συνοδεία του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου και χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

«Ο Όσιος Αγάθων αξιώθηκε  τέτοιας  μεγάλης ευλογίας αφενός μεν κατά τους χρόνους της ζωής του, να αξιωθεί να εύρει την Αγίαν Εικόνα της Παναγίας μας της Αγαθωνίτισσας και να αφιερώσει το Μοναστήρι στην Κοίμησης της Θεοτόκου το πιθανότερο είναι να ετιμάτο όπως στα περισσότερα μοναστήρια στη Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού γι’ αυτό και αξιώθηκε αυτή την ημέρα της Μεταμορφώσεως αυτής της μεγάλης έλλαμψης του Θείου Φωτός, γιατί η εύρεση της εικόνας δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία εμπειρία του Ακτίστου Φωτός, μία εμπειρία του Αγίου Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα φανερώθηκε στον Όσιο Αγάθωνα δια της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος και ακριβώς η Αγία Εικόνα της Παναγίας μας αποτελεί και για μας μία διαρκή φανέρωση της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας και της δωρεάς των Ακτίστων Χαρίτων του Αγίου Πνευματος προς όλους μας.

Αξιώθηκε αυτής της Θείας Χάριτος, την μεγάλη Εορτή της Μεταμορφώσεως και αυτό προσέδωσε στη Μονή και το χαρακτήρα της Θεοτοκοφρούρητης Θεομητορικής Μονής, αλλά συγχρόνως και της Μονής, η οποία φέρει τη σφραγίδα του κτήτορος της Οσίου Αγάθωνος.

Οι Άγιοι όπως ο Όσιος Αγάθων εδώ, ο Όσιος Σεραφείμ από το Ζέλι στη Λοκρίδα ο κτήτορας της Μονής στην Δομβραίνα, ο Όσιος Δαυίβ στο Κυπαρίσσι της Αταλάντης ο κτήτορας της Μονής της ομώνυμης στην Εύβοια, όλοι αυτοί οι Άγιοι αποτελούν μία κοινή, μία κοινή δεξαμενή αγιότητος μοναστικής παράδοσης και μοναστικής ζωής και αποτελούν φυσικά για εμάς οδοδείκτες και τροποδείκτες στη δική μας πορεία και στη σημερινή πορεία της Μονής και στο μέλλον της Μονής και φαίνεται ότι η γραμμή την οποία χάραξε ο Όσιος Αγάθων όχι απλώς δεν έχει πάει χαμένη, αλλά παραμένει ευθεία και αυτό το αποδεικνύει ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης ,ο οποίος αποτελεί ακριβώς συνέχεια, προέκταση αυτής της αλυσίδας και αυτής της γραμμής και είναι βέβαιο ότι σε αυτή την πορεία από τον Όσιο Αγάθωνα στον Όσιο Βησσαρίωνα στην ενδιάμεση πορεία πάρα πολλοί Άγιοι, Όσιοι και εδώ σε αυτό το μοναστήρι ασκήτεψαν αγίασαν και βρίσκονται στην αγκαλιά του Θεού κι αν ο Θεός θελήσει και όταν το θελήσει θα φανερώσει τα στοιχεία της αγιότητάς τους, όπως το έπραξε και για τον Όσιο Αγάθωνα πολλούς αιώνες μετά το 1959, 28 Απριλίου με την εύρεση των Θαυματοβρύτων  και Χαριτόβρυτων Ιερών του Λειψάνων.

          Άλλωστε και ο Μητροπολίτης προκάτοχός μου, Μητροπολίτης Γρηγόριος Νέων Πατρών ο Νεομάρτυς και Ιερομάρτυς, ο οποίος μαρτύρησε το 1711 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Υπάτης αποτελεί και αυτός κρίκο αυτής της αλυσίδας, διότι όλη η περιοχή της επισκοπής Υπάτης και Νέων Πατρών ήταν ταυτισμένη και επηρεασμένη καθοριστικά από τον Όσιο Αγάθωνα και από την μοναστική γραμμή και την πνευματικότητα την Αγαθωνίτικη. Και  σήμερα η Αγαθωνίτικη πνευματικότητα είναι αυτή η οποία καθοδηγεί και σήμερα την Υπάτη και των Αγαθωνίτες πατέρες που διακονούν τους Ναούς της Υπάτης, αλλά και όλη την  Οίτη, όλα αυτά τα χωριά που βρίσκονται πέριξ της Ιεράς Μονής και την σκέπη της Μονής φωτίζονται από τη Αγαθωνίτικη μοναστική παράδοση. Η Αγαθωνίτικη παράδοση είναι μια τεράστια παρακαταθήκη».

Στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τ. Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Ευθύμιος Βέτσικας, καθώς και εκπρόσωποι του στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Συλλόγων και Φορέων του τόπου.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Χειροτονία Διακόνου κατά την πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Ανανίου στη Σπάρτη
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου κατά την πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Ανανίου στη Σπάρτη

4 Μαΐου 2026

Το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου 2026,  στον πανηγυρίσαντα Νεόδμητο Ιερό ναό του Αγίου Ανανίου στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου...

Read more
Ανακοινωθέν αποφάσεων ΔΙΣ μηνός Νο­εμ­βρίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Δ.Ι.Σ. διώρισε τον Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου

4 Μαΐου 2026

 Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 169ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία...

Read more
Εγκαινιάστηκε η 32η Έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεο
Ελλάδα Κόσμος

Εγκαινιάστηκε η 32η Έκθεση ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεο

4 Μαΐου 2026

Με τον καθιερωμένο αγιασμό εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα η 32η Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεο....

Read more
ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

4 Μαΐου 2026

Την τέταρτη Κυριακή από το Πάσχα (του Παραλύτου), 3 Μαΐου 2026, η Εύβοια και οι Σποράδες νήσοι, πανηγύρισαν τους προστάτες...

Read more
Τρίτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Τρίτη ημέρα του προσκυνήματος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστί» στην Ι. Π. Μεσολογγίου

4 Μαΐου 2026

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου, 3 Μαΐου 2026, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου...

Read more
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 77 Μ.Ε. Καλαμάτας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 77 Μ.Ε. Καλαμάτας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

4 Μαΐου 2026

Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας επισκέφθηκε σήμερα, ο νέος Διοικητής της 77 Μονάδας Επιστρατεύσεως (77 Μ.Ε.) Καλαμάτας, Συνταγματάρχης Θεόδωρος Πούλος, στο...

Read more
«Η αμαρτία είναι η αιτία του θανάτου και της πληγής»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η αμαρτία είναι η αιτία του θανάτου και της πληγής»

4 Μαΐου 2026

Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, τέλεσε, με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα στο αναστάσιμο...

Read more
Τέλεση Ακολουθίας επί Διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη
Εκκλησία της Ελλάδος

Τέλεση Ακολουθίας επί Διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη

4 Μαΐου 2026

  Την Κυριακή του Παραλύτου, 3 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό...

Read more
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική εκδρομή στο Μεσολόγγι για τους μαθητές και τις μαθήτριες που βραβεύθηκαν στον Διαγωνισμό με θέμα: «Η ηρωική Έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου το 1826».
Εκκλησία της Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική εκδρομή στο Μεσολόγγι για τους μαθητές και τις μαθήτριες που βραβεύθηκαν στον Διαγωνισμό με θέμα: «Η ηρωική Έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου το 1826».

4 Μαΐου 2026

Πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Απριλίου τρέχοντος έτους η εκπαιδευτική εκδρομή στο Μεσολόγγι για τους μαθητές και τις...

Read more
Χειροτονία Διακόνου π. Θεοκλήτου Βαρλααμίτη στην εορτή των Οσίων Μετεωριτών στην Καλαμπάκα
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου π. Θεοκλήτου Βαρλααμίτη στην εορτή των Οσίων Μετεωριτών στην Καλαμπάκα

3 Μαΐου 2026

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε στην Καλαμπάκα η εορτή της Συνάξεως των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, τιμώντας...

Read more
Φθιώτιδος Συμεών: Το «υγιές θέλω» εκφράζεται με το «μηκέτι αμάρτανε»
Εκκλησία της Ελλάδος

Φθιώτιδος Συμεών: Το «υγιές θέλω» εκφράζεται με το «μηκέτι αμάρτανε»

3 Μαΐου 2026

Με τον Πανηγυρικό Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Μοναστήρι κορυφώθηκε σήμερα...

Read more
Ημέρες Ελληνοσερβικής Φιλίας στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ημέρες Ελληνοσερβικής Φιλίας στην Κέρκυρα

3 Μαΐου 2026

Κάθε χρόνο, κατά τον μήνα Μάιο, η Κέρκυρα τιμά τη μνήμη των πεσόντων Σέρβων στρατιωτών, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια...

Read more
Η Κυριακή του Παραλύτου στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Παραλύτου στη Θεσσαλονίκη

3 Μαΐου 2026

Την Κυριακή του Παραλύτου, 3 Μαΐου, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου....

Read more
«Απαιτείται αναθέρμανση της εθνικής μας συνείδησης»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Απαιτείται αναθέρμανση της εθνικής μας συνείδησης»

3 Μαΐου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πουρίου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεως εις μνήμην...

Read more
Η Κυριακή του Παραλύτου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή του Παραλύτου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

3 Μαΐου 2026

Την Κυριακή του Παραλύτου 3 Μαΐου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Παύλος τέλεσε τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…. Μεγάλη η απουσία του μακαριστού Μητρ. Πατρών Νικοδήμου!
Κηρύγματα

Ομιλία μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998

1 Μαΐου 2026

Ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ την Κυριακή του Παραλύτου 1998 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ...

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο πόνος στη ζωή μας

1 Μαΐου 2026
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Άνθρωπον ουκ έχω»

1 Μαΐου 2026
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

1 Μαΐου 2026
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Ἴδε ὑγιὴς γέγονας· μηκέτι ἁμάρτανε»

10 Μαΐου 2025
Κοιτάζοντας κατάματα την αμαρτία

Η προσφορά της Ορθοδόξου Ελληνίδος

10 Μαΐου 2025
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

«Γιατί οι άγιοι έθεσαν αυτήν την σειρά στις Ευαγγελικές περικοπές;»

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

6 Μαΐου 2023
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο άνθρωπος μας

10 Μαΐου 2020
«Όταν προστάζει ο Χριστός»

«Όταν προστάζει ο Χριστός»

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Ο Ιησούς Χριστός και ο παράλυτος της Βηθεσδά

18 Μαΐου 2019
Ἀρρώστια καὶ μοναξιά

Το μήνυμα της Κυριακής του Παραλύτου

29 Απριλίου 2018
“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

“Πειρατήριον εστίν ο βίος του ανθρώπου” (Ιώβ ζ΄,1)

25 Απριλίου 2018
Next Post
Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Παναγία είναι ένα παράθυρο του ουρανού στη ζωή μας»

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Παναγία είναι ένα παράθυρο του ουρανού στη ζωή μας»

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σε Πάρο και Νάξο

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σε Πάρο και Νάξο

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου

Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου

Πολυαρχιερατικὸ Συλλείτουργο γιὰ τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της Καστοριᾶς, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

Πολυαρχιερατικὸ Συλλείτουργο γιὰ τὸν προστάτη τῶν παιδιῶν της Καστοριᾶς, Ἅγιο Νικάνορα τὸν Θαυματουργό

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist