• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό καλούνται να προσευχηθούν για ένα Nέο Ευαγγελισμό»

26 Μαρτίου 2020
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Share on FacebookShare on Twitter

«Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και τον Ευαγγελισμό κάθε πονεμένης ψυχής, τον Ευαγγελισμό κάθε ταλαιπωρημένου ανθρώπου, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της ζωής ολόκληρης.
 
Μοιάζουν οι σημερινές ημέρες με μία άλλη μορφή, σαν τις ημέρες εκείνες που τις έπνιγε το σκοτάδι της σκλαβιάς, που και τότε οι χριστιανοί προσεύχονταν κλεισμένοι μέσα στα δωμάτιά τους, μέσα στα υπόγεια των σπιτιών τους, κρυμμένοι αλλά προσευχόμενοι και ελπίζοντες, και προσδοκώντες την απελευθέρωση, την αναγέννηση, την παλιγγενεσία.
 
Μέσα λοιπόν σε αυτή την ατμόσφαιρα, όσο ποτέ άλλοτε, οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό και πάλι καλούνται να προσευχηθούν για ένα νέο Ευαγγελισμό, για ένα νέο Ευαγγέλιο, το οποίο δεν θα σημάνει απλώς τη λήξη της πανδημίας, την λήξη του θανατηφόρου ιού, αλλά κυρίως θα σημάνει την επανεκκίνηση μιας νέας ζωής».
 
Με αυτά τα συγκινητικά πατρικά λόγια και με συναίσθημα προσευχητικό και συνάμα συναίσθημα Εθνικής Υπερηφάνειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών την Τετάρτη 25 Μαρτίου, ετέλεσε τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
 
Επίκεντρο του διπλού εορτασμού, της διπλής Εορτής της Πίστεως και της Πατρίδος ήταν ο Πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός της Ευαγγελιστρίας Λαμίας, η Ιερά Καθέδρα της Ηρωωτόκου, Λεβεντογέννας, Αγιοτόκου και Αιματοβαμμένης Ρούμελης, ο οποίος φέτος μεν εόρτασε χωρίς την φυσική παρουσία του ευσεβούς λαού, αλλά νοερά ήταν κατάμεστος από τις ψυχές όλων των Ρουμελιωτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην Πανήγυρη προσευχόμενοι από τα σπίτια τους, παρακολουθούντες την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Ευχαριστήριο Δοξολογία από Τηλεοράσεως και Ραδιοφώνου, κλίνοντες το γόνυ της καρδίας τους ενώπιον της Υπερμάχου Στρατηγού του Έθνους μας και ενώνοντας τις προσευχές τους μετά του Σεβασμιωτάτου και του Ιερού κλήρου προς τον Ύψιστό για την προστασία και την άμεση παύση της φοβεράς πανδημίας του θανατηφόρου κορωνοϊού.
 
Οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν κελεισμένων των θυρών, αλλά μεταδόθηκαν απευθείας, μέσω του «Star Κεντρικής Ελλάδος» σε όλη την Στερεά Ελλάδα και από την πλατφόρμα της Cosmote TV σε όλο τον κόσμο, μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr και από Ραδιοφώνου, μέσω των Ραδιοφωνικών Σταθμών, της Ιεράς Μητροπόλεως μας 89,4 Fm, του Lamia Fm1, καθώς και του Nova Fm.
 
Καθ΄όλη την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, από τους τηλεοπτικούς δέκτες περνούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το παραμυθητικό και ελπιδοφόρο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:
 
«Αγαπητοί μου αδελφοί, αυτές τις δύσκολες ώρες της αγωνίας όλων μας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και με ελπίδα στον Θεό ενώνουμε και δυναμώνουμε τις προσευχές μας, μέσα από το σπίτι μας. Σύντομα θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί μέσα στους Ναούς μας για την κοινή λατρεία και προσευχή. Υπομονή παιδιά μου αγαπημένα! Ο πνευματικός σας πατέρας, ο επίσκοπος της καρδιάς σας, ο Φθιώτιδος Συμεών».
 
Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο άγιος Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Ευαγγελισμό της ελευθερίας του Ελληνικού Έθνους.
 
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλογώντας και αγιάζοντας όλους τους δι’ ευλόγους αιτίας απουσιάζοντας πιστούς, με εμφανή την συγκίνηση μετέφερε το ελπιδοφόρο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και με αισιοδοξία και πατρική παραίνεση εζήτησε την θερμή προσευχή όλων για να σημάνει για το Έθνος μας και για όλη την οικουμένη ένας νέος Ευαγγελισμός, ένα νέο μήνυμα χαράς και ελπίδος.
 
Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:
 
«Ετελέσαμε τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, της Εορτής του Καθεδρικού μας Ναού, της Εορτής όλων των Ελλήνων, της Εορτής όλης της Ρωμιοσύνης, διότι ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι άμεσα συνυφασμένος με τον Ευαγγελισμό του Γένους, με την παλιγγενεσία του Γένους, με την ανόρθωση της Πατρίδος μας, με την αποτίναξη των τεσσάρων αιώνων μαύρης και σκληρής δουλειάς και σκλαβιάς, με την Ανατολή της ελευθερίας, με την Επανάσταση ενάντια στην αμαρτία και την Επανάσταση ενάντια στην αδικία.
 
Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μήνυμα δηλαδή της Σωτηρίας, το οποίο Αυτή ήταν η μόνη έτοιμη απ’ όλο το ανθρώπινο γένους να το προσλάβει, να το υπηρετήσει, να το διακονήσει, να σαρκώσει τον Υιό και Λόγο του Θεού μέσα στα άχραντα σπλάχνα Της.
 
Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό κάθε πονεμένης ψυχής, τον Ευαγγελισμό κάθε ταλαιπωρημένου ανθρώπου, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της ζωής ολόκληρης και μάλιστα φέτος εορτάζουμε την Εορτή του Ευαγγελισμού μέσα σε συνθήκες δύσκολες, μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες, μέσα σε συνθήκες παράξενες. Μοιάζουν οι σημερινές ημέρες με μία άλλη μορφή, σαν τις ημέρες εκείνες που τις έπνιγε το σκοτάδι της σκλαβιάς, που και τότε οι χριστιανοί προσεύχονταν κλεισμένοι μέσα στα δωμάτιά τους, μέσα στα υπόγεια των σπιτιών τους, κρυμμένοι αλλά προσευχόμενοι και ελπίζοντες, και προσδοκώντες την απελευθέρωση, την αναγέννηση, την παλιγγενεσία.
 
Τότε ήταν η σκλαβιά εξωτερική, τώρα η προσωρινή σκλαβιά θα λέγαμε και η προσωρινή δυσκολία είναι οικουμενική, αγγίζει τις καρδιές και τις πόρτες όλων των ανθρώπων όλης της γης. Από μία Πανδημία μπροστά στην οποία φαίνεται αδύναμη και φοβισμένη ολόκληρη η ανθρωπότητα, ολόκληρες υπερδυνάμεις φαίνονται φοβισμένες μπροστά σε έναν άγνωστο μικροσκοπικό ιό που μπορούν να τον δουν μόνο με τα μικροσκόπια οι επιστήμονες και παρά ταύτα οι άνθρωποι ζουν με την αγωνία και τον φόβο του θανάτου, του πόνου και της ασθένειας.
 
Μέσα λοιπόν σε αυτή την ατμόσφαιρα, όσο ποτέ άλλοτε οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό και πάλι καλούνται να προσευχηθούν για ένα νέο Ευαγγελισμό, για ένα νέο Ευαγγέλιο, το οποίο δεν θα σημάνει απλώς τη λήξη της πανδημίας, την λήξη του θανατηφόρου ιού, αλλά κυρίως θα σημάνει την επανεκκίνηση μιας νέας ζωής. Όχι μονάχα με σωματική υγεία αλλά κυρίως με πνευματική υγεία.
 
Και τούτες τις μέρες που το Έθνος μας και η Πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές και θα περνάει πάντοτε, διότι βρισκόμαστε στο πιο προνομιακό μέρος του κόσμου, στο πιο ευλογημένο χωράφι της γης βρίσκεται η όμορφη Πατρίδα μας, για αυτό πάντοτε θα την εποφθαλμιούν, πάντοτε θα την επιβουλεύονται.
 
Σε τούτες λοιπόν τις δύσκολες στιγμές όλοι μαζί να ζητήσουμε να θερμοπαρακαλέσουμε να ικέτευσούμε για ένα νέο Ευαγγελισμό και σε λίγα δευτερόλεπτα που θα χτυπήσουν οι καμπάνες παντού στην πόλη μας και στο Νομό μας και στη Μητρόπολη μας, αυτή η καμπάνα που θα χτυπήσει να χτυπήσει τις καμπάνες των καρδιών μας και να δώσει ελπίδα μέσα στην καρδιά μας με την δύναμη του Χριστού με την δύναμη της Παναγίας, με την προσευχή και με την αγάπη θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και θα νικήσει ο Νικητής της Ζωής αδελφοί μου».
 
Όταν οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού σήμαναν την έναρξη της Ευχαριστηρίου Δοξολογίας, ταυτόχρονα και σύμφωνα με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου σήμαναν όλα τα καμπαναριά των Ναών και όλων των Μονών της Μητροπόλεως μας, μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και με τις ελληνικές σημαίες υψωμένες μετέφεραν και το Ηρωϊκό μήνυμα της Λεφτεριάς της Πατρίδος μας.
 
Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως της ευχαριστηρίου Δοξολογίας επί τη Εθνική Εορτή της Παλιγγενεσίας του Ενδόξου Έθνους μας, ενώπιον του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας και των Ιερών Λειψάνων τα ων Φθιωτών Αγίων, τα οποία συνεχίζουν να ευρίσκονται στον Μητροπολιτικό Ναό ως πηγή ευλογίας και αγιασμού των πιστών, ανέπεμψε και την ειδική δέηση της Ιεράς Συνόδου για την από Θεού προστασία των ανθρώπων από τον κορωνοϊό , την ταχεία ανάρρωση των ασθενούντων και την άμεση εξάλειψή του από τον κόσμο.
 
Μια ευχάριστη και συνάμα ευλογημένη έκπληξη ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος προς τους τηλεθεατές καθώς ένα λευκό περιστέρι φτερούγιζε μπροστά στην εφέστιο Ιερά Εικόνα της Παναγίας, δίδοντας μήνυμα Ελπίδος, όπως το λευκό εκείνο περιστέρι το οποίο στην Παλαιά Διαθήκη σήμανε το τέλος του κατακλυσμού στον κόσμο.
 
Ο Σεβασμιώτατος βλέποντάς το και θέλοντας να κάνει κοινωνούς όλους τους παρακολουθούντες πιστούς ανέφερε:
 
«Με πολύ συγκίνηση βλέπω να έχει μπει μέσα στο Ναό ένα περιστέρι κα να είναι πάνω στο προσκυνητάρι του Ευαγγελισμού.
 
Αυτό το περιστέρι να μας συμβολίσει και να φέρει την απελευθέρωση και το Ευαγγέλιο που περιμένουμε και ποθούμε.
 
Φτερουγίζει μέσα στο Ναό του Θεού. Υπήρξε μαζί μας στην χαρά της Λειτουργίας. Ας το θεωρήσουμε αυτό το σημάδι του Θεού, σημάδι ελπίδος και αισιοδοξίας».
 
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς εκ βάθους καρδίας του:
 
«Χρόνια Πολλά και ευλογημένα. Καλή λεφτεριά αδελφοί μου, καλόν Ευαγγελισμό, ώστε σύντομα και πάλι να είμαστε μαζί με γεμάτους τους Ναούς και του χρόνου με υγεία να εορτάσουμε χαρούμενα και πανηγυρικά την Εορτή του Ευαγγελισμού. Αμήν»

Πρόσφατα Άρθρα

Καταγγελίες του Δικηγόρου του Μητροπολίτη Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Μιλά για πλεκτάνη
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Καταγγελίες του Δικηγόρου του Μητροπολίτη Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Μιλά για πλεκτάνη

25 Απριλίου 2026

Καταγγελίες του Δικηγόρου του Μητροπολίτη Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Μιλά για πλεκτάνη. https://www.youtube.com/watch?v=MXc_4LP_g7Y

Read more
Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ι.Μ. Καστορίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ι.Μ. Καστορίας

25 Απριλίου 2026

Μέ κατάνυξη καί ἰδιαίτερη λαμπρότητα ἑορτάστηκε ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστοριάς, μέ τή...

Read more
Delphi Economy Forum IX: «Από την θνητότητα στην αθανασία»
Εκκλησία της Ελλάδος

Delphi Economy Forum IX: «Από την θνητότητα στην αθανασία»

25 Απριλίου 2026

Για μια ακόμη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών βρέθηκε προσκεκλημένος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economy Forum...

Read more
Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

25 Απριλίου 2026

Με αναστάσιμη χαρά και βαθειά συγκίνηση, τελέστηκε την Παρασκευή 24/4, η Κουρά εις Μεγαλόσχημη Μοναχή της Αδελφής Ταβιθάς, στην Ιερά...

Read more
Λαμπρή η πανήγυρη του  Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλης της Ιεράπετρας
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Λαμπρή η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλης της Ιεράπετρας

25 Απριλίου 2026

Μέσα στη λαμπρότητα και την αναστάσιμη χαρά του Πάσχα και με πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών της πόλης εορτάσθηκε την...

Read more
Ἡ ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στὸ Γύθειο
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἡ ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στὸ Γύθειο

25 Απριλίου 2026

Στὸν Μητροπολιτικὸ Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στὴ πόλη τοῦ Γυθείου ἑορτάστηκε πανηγυρικὰ ὁ Μεγαλομάρτυς Ἅγιος Γεώργιος ὁ Τροπαιοφόρος καὶ...

Read more
Έναρξη Πανηγύρεως της Συνάξεως Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη Πανηγύρεως της Συνάξεως Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων

25 Απριλίου 2026

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος...

Read more
Ο Άγιος Ευαγγελιστής Μάρκος
Πνευματικές Διδαχές

Ο Άγιος Ευαγγελιστής Μάρκος

25 Απριλίου 2026

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού Οι τέσσερις ιεροί ευαγγελιστές, ο Ματθαίος, ο Μάρκος, ο Λουκάς και ο Ιωάννης, κατέχουν...

Read more
Ο μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και η Λιτανεία στη Γιάννουλη
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου και η Λιτανεία στη Γιάννουλη

24 Απριλίου 2026

Με εκκλησιαστική τάξη και προσευχητική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση και εν συνεχεία η Λιτανεία της Ιεράς...

Read more
Ιερά Μονή Σέλτσου Άρτης: 222 χρόνια, μετά από το «Δεύτερο Ζάλογγο»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ιερά Μονή Σέλτσου Άρτης: 222 χρόνια, μετά από το «Δεύτερο Ζάλογγο»

24 Απριλίου 2026

Την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, το πρωΐ, στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Σέλτσου, της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Εκκλησία της Ελλάδος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη

24 Απριλίου 2026

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΠΑΤΗ με χρήση βίντεο AI με το πρόσωπό μου Φίλες και φίλοι, Επικοινωνώ μαζί σας γιατί...

Read more
Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στη Λάρισα

24 Απριλίου 2026

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος (οδού Βόλου) Λαρίσης χοροστάτησε κατά τον Αναστάσιμο Όρθρο και τέλεσε τη Θεία...

Read more
Αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο στην Καβάλα
Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο στην Καβάλα

24 Απριλίου 2026

Το βράδυ της Πέμπτης 23ης Απριλίου προς Παρασκευή έγινε στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, όπου νωρίτερα τέθηκε σε...

Read more
Αρχιερατική Αγρυπνία στην Αετοφωλιά του Παρνασσού
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατική Αγρυπνία στην Αετοφωλιά του Παρνασσού

24 Απριλίου 2026

Αρχιερατική Αγρυπνία τέλεσε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνας Λοκρίδος...

Read more
Δοξολογία στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Δοξολογία στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

24 Απριλίου 2026

Ο επίσημος εορτασμός της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν
Κηρύγματα

Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο, ο λαμπροφορεμένος άγγελος και η αναγγελία της Αναστάσεως

3 Μαΐου 2025

Θεοφάνους Κεραμέως Ομιλία στο β΄ Εωθινό Ευαγγέλιο Η επίσκεψη των Μυροφόρων στον Τάφο (Μάρκ. ις’ 2-4) Όταν πλέον πέρασε η...

Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

Η Θεοτόκος προσκύνησε πρώτη τον Αναστάντα Κύριο

3 Μαΐου 2025
Μάρτυρες της Αναστάσεως

«Τολμήσας εἰσῆλθε πρός Πιλάτον»

3 Μαΐου 2025
«Οι γυναίκες στην διακονία της Εκκλησίας»

«Οι γυναίκες στην διακονία της Εκκλησίας»

3 Μαΐου 2025
Συναξάρι 27ης Ἰουνίου

Οι Μυροφόρες Γυναίκες – Η Παναγία είδε πρώτη την Ανάσταση του Υιού της;

18 Μαΐου 2024
«Τόλμη στο καθήκον»

«Τόλμη στο καθήκον»

18 Μαΐου 2024
Οι «υπουργοί» του σχεδίου της Θείας Οικονομίας Του Θεού!

Οι «υπουργοί» του σχεδίου της Θείας Οικονομίας Του Θεού!

18 Μαΐου 2024
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Η πρωτοβουλία της γυναίκας – Κυριακή των Μυροφόρων

18 Μαΐου 2024
Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν

Και οι ογκόλιθοι υποχωρούν

3 Μαΐου 2020
«Ταῖς μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς»

Προσμονή καί Ἀπόφαση

2 Μαΐου 2020
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Το μήνυμα της Κυριακής των Μυροφόρων

11 Μαΐου 2019
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

«Αἱ Μυροφόροι γυναῖκες ὄρθρου βαθέος, ἀρώματα λαβοῦσαι τοῦ Κυρίου τὸν τάφον κατέλαβον…»

11 Μαΐου 2019
«Τόλμη στο καθήκον»

Μάρτυρες της Αναστάσεως

4 Μαΐου 2019
Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

Το μήνυμα των λόγων του αγγέλου «είπατε τοις Μαθηταίς αυτού και τω Πέτρω»

21 Απριλίου 2018
«Ταῖς μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς»

“Μη φοβείσθε”

20 Απριλίου 2018
Ο Ιησούς και οι γυναίκες

Η μειοψηφία

2 Μαΐου 2020
Next Post
Λαμία: Ας θεωρήσουμε αυτό το σημάδι του Θεού, σημάδι ελπίδος και αισιοδοξίας!

Λαμία: Ας θεωρήσουμε αυτό το σημάδι του Θεού, σημάδι ελπίδος και αισιοδοξίας!

Αυστραλίας Μακάριος: «Με τη βοήθεια της Παναγίας μας, θα ξεπεράσουμε ετούτη τη δοκιμασία»

Αυστραλίας Μακάριος: «Με τη βοήθεια της Παναγίας μας, θα ξεπεράσουμε ετούτη τη δοκιμασία»

Nά ἐκδιώξη ὁ Θεός γρήγορα αὐτόν τόν «παγκόσμιο τρομοκράτη»

Nά ἐκδιώξη ὁ Θεός γρήγορα αὐτόν τόν «παγκόσμιο τρομοκράτη»

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Ι.Μ. Νεαπόλεως

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Ι.Μ. Νεαπόλεως

Αν κάποιος μας ρωτήσει για ποιο λόγο θυμιατίζουμε, ξέρουμε να απαντήσουμε;

Αν κάποιος μας ρωτήσει για ποιο λόγο θυμιατίζουμε, ξέρουμε να απαντήσουμε;

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist