• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των νοσούντων της Λαμίας»

in Εκκλησία της Ελλάδος
10 Νοεμβρίου 2024
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των νοσούντων της Λαμίας»
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα ακόμη σπουδαίο έργο πνευματικής αξίας και στήριξης της κοινωνίας επί της ως τώρα πενταετούς ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών ολοκληρώθηκε και η 9η Νοεμβρίου 2024 κατέστη ως ημέρα ιστορική, τόσο για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, όσο για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και ολόκληρη την πόλη και την Φθιώτιδα.

          Σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, ημέρα της σεβασμίου μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, ο οποίος συγκαταλέγεται εις την χορεία του Πολυαρίθμου Χορού των Φθιωτών Αγίων, του και Ιεροκήρυκος επί διετίας χρηματίσαντος στην Ιερά Μητρόπολη, ο ιστορικός Ιερός Ναός προς τιμήν, ο οποίος από το 1954 αποτελεί πηγή ελπίδας, στήριξης, αγιασμού και ιάσεως για τους ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μετά από 9 χρόνια αναστολής της λειτουργίας του, αποκαταστάθηκε, ανακαινίσθηκε εκ βάθρων και ετέθη πάλι σε λειτουργία.

          Ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, χθες μετά την ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ναού και τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου, σήμερα χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και στην συνέχεια κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη, τέλεσε την Ακολουθία επί σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης και την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

          Στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: ο Εντιμολογιώτατος Άρχων και Μεγάλος Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, μετά της εριτίμου συζύγου του Μαρίνας Μαρτίνου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, αιρετοί και θεσμικοί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Βουλής, του Δήμου Λαμιέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύσσωμη η υγειονομική κοινότητα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς και πλήθος πιστών.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον λόγο του χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Ο Άγιος Νεκτάριος συκοφαντήθηκε όσο λίγοι, εκδιώχθηκε όσο λίγοι, εξορίστηκε όσο λίγοι, υπέφερε όσο λίγοι ιεράρχες και ποιμένες της Εκκλησίας, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που υπήρχε τέτοια προκατάληψη, είχε υποστεί τέτοιο κανιβαλισμό, τέτοια ανθρωποφαγία, – δεν είναι φαινόμενα μόνο της σύγχρονης εποχής ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία -, σε σημείο όπου πήγαινε να κηρύξει και τον αποδοκίμαζαν οι δήθεν ευσεβείς χριστιανοί της εποχής και τον σταμάταγαν για να μην ομιλήσει, αυτό ήταν το κατάντημα της εποχής στην οποία έζησε, όμως έζησε «ευεργετών και ιώμενος». Η Λαμία και η Φθιώτιδα ιδιαιτέρως συνδέεται με τον Άγιο Νεκτάριο και δεν είναι τυχαίο ότι στο Σανατόριο της πόλης πριν από 70 ακριβώς χρόνια ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Αμβρόσιος με τον τότε Διοικητή του Σανατορίου αποφάσισαν να ανεγείρουν αρχικώς αυτόν εδώ το Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο.

Είναι λοιπόν μεγάλη ευεργεσία πρώτον το ότι εορτάζουμε τον Αγιο Νεκτάριο. Η δεύτερη μεγάλη ευεργεσία είναι ότι γιορτάζουμε εδώ και γιορτάζουμε σε έναν Ναό, όπου μετά την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου και την καθίζηση του εδάφους, η οποία είχε προκληθεί, είχε ανασταλεί η λειτουργία του και φυσικά δεν ήταν στην κατάσταση που είναι σήμερα. Σήμερα βλέπουμε έναν ολοκαίνουργιο, έναν καινούριο Ναό και επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο κι ο Θεός καθοδηγεί τα βήματα μας.

Στις 16 Νοεμβρίου του 2019 πριν από πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκε ημέρα Σάββατο, σαν το επόμενο Σάββατο δηλαδή, η Ενθρόνισή μου στη Λαμία και την επόμενη μέρα 17 του μηνός η πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και την ίδια μέρα έρχομαι το απόγευμα στο Νοσοκομείο, για να πραγματοποιήσω την πρώτη μου επίσκεψη και έτσι λοιπόν το απόγευμα επισκέφθηκα το Νοσοκομείο θάλαμο θάλαμο, κρεβάτι κρεβάτι, για να προσφέρω το ενθύμιο της Ενθρονίσεως και στους ασθενείς που ήταν στο κρεβάτι του πόνου. Τότε λοιπόν ο Διοικητής του Νοσοκομείου και το Συμβούλιο που με υπεδέχθη μου έθεσε ένα θέμα, που δεν το γνώριζα, για το Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Εκείνο το απόγευμα, εκείνο το βράδυ το θυμάμαι τόσο χαρακτηριστικά, χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, χωρίς να γνωρίζουν γιατί έχει ανασταλεί, σε ποια φάση είναι, αυτομάτως και αυθορμήτως είπα «θα το φτιάξουμε. Ο Θεός θα κανονίσει και θα στείλει κι ο Άγιος Νεκτάριος θα βρει τον τρόπο» και ερευνώντας την υπόθεση, έστρεψα άμεσα σε έναν άλλον άγγελο και ηγαπημένο φίλο τον κ. Μαρτίνο, τον οποίο τον ευχαριστώ, γιατί πάντοτε με περιέβαλε με πολλή αγάπη, και ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου το έργο αυτό.

Οφείλω όμως να πω ότι αυτός εδώ ο Ναός έχει πολλές ιδιαιτερότητες, δεν αναφέρομαι στις κατασκευαστικές, στις μελέτες που έπρεπε να γίνουν από την αρχή, τις εδαφολογικές, τις στηρικτικές εργασίες και μάλιστα ο κ. Μαρτίνος παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό το έργο και το γνωρίζει καλύτερα απ’ ότι γνωρίζει ένας γιατρός την ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι αυτός ο Ναός εδώ πρώτον είναι πνευματικό καθίδρυμα για να ιερουργούνται τα Μυστήρια του Θεού, για να διαγγέλλεται η Βασιλεία του Θεού μέσα στον κόσμο και να φανερώνεται η προοπτική της Ανάστασης και της ζωής μέσα σε αυτόν εδώ τον χώρο.

Όμως είναι και Πανεπιστημιακός Ναός! Η Λαμία δεν έχει Ιατρική Σχολή, όμως εδώ είναι το πανεπιστήμιο του πόνου, εδώ είναι το πανεπιστήμιο της ασθένειας, εδώ είναι το πανεπιστήμιο της αγάπης, εδώ είναι το πανεπιστήμιο της αλληλεγγύης, εδώ είναι το πανεπιστήμιο της προσφοράς. Όταν ο άνθρωπος ασθενεί, τότε δοκιμάζεται και ναι μεν ο Απόστολος Παύλος έφθασε να πει «όταν ασθενώ τότε δυνατός ειμί», τι λόγος συγκλονιστικός! Και γιατί μπορεί κανείς να ασθενεί και να είναι δυνατός. Γιατί στη δοκιμασία φανερώνονται άγγελοι που αγαπούν, που στηρίζουν, που συμπαραστέκονται. Φανερώνονται ιατροί και νοσηλευτές σε δύσκολες συνθήκες με υποστελέχωση, με λίγο προσωπικό, με χαμηλές αμοιβές από την Πολιτεία, που μέρα νύχτα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, το είδαμε και στη δοκιμασία της πανδημίας, το είδαμε και σε άλλες δοκιμασίες και το βλέπουμε πάντοτε. Αυτή είναι η δύναμη αυτού του λαού και αυτού του έθνους. Η αγάπη του για τον συνάνθρωπο.

Στον πόνο και στην αρρώστια και στο πένθος καταλαβαίνεις ποιος σε αγαπά και ποιος εγκαταλείπει, ποιος είναι μαζί σου όταν είσαι κραταιός, ποιος είναι όμως μαζί σου όταν δεν είσαι κραταιός, όταν καταρρέεις ή αποσυντίθεσαι ή χάνεις τις δυνάμεις. Εκεί φανερώνονται οι άνθρωποι που μας αγαπούν και εκεί καταξιώνεται η αληθινή και πραγματική αγάπη, γιατί η αληθινή αγάπη είναι αυτή η οποία «ου ζητεί τα εαυτής, αλλά πάντα στέγει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει και ουδέποτε εκπίπτει». Είναι πανεπιστήμιο προσφοράς εδώ κι ο Ναός αυτός θα αποτελέσει πηγή παρηγορίας, πηγή δύναμης, πηγή έμπνευσης. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο προστάτης των νοσούντων της Λαμίας, ο προστάτης του Νοσκομείου μας, ο προστάτης όλων μας.

Όσο καιρό διαρκούσαν οι εργασίες ερχόντουσαν άνθρωποι και γονάτιζαν έξω από την εκκλησία, ασπαζόταν το ντουβάρι της εκκλησίας, την πόρτα της εκκλησίας με δάκρυα στα μάτια για κάποιο αίτημα, για κάποια αγωνία και ήτανε ανυπόμονοι με αίτημα παλλαϊκό για αυτό έργο, προκειμένου να ολοκληρωθεί, διότι είναι έργο το οποίο έχει πολλαπλή διάσταση για την κοινωνία, για την ιατρική κοινότητα, για τους ανθρώπους κυρίως που πονούν και υποφέρουν και θέλουν βοήθεια και παρηγοριά.

Ο Άγιος Νεκτάριος είναι εδώ και ως παρηγορητής των θλιβομένων, ως παραμυθία των πενθούντων, ως ελπίδα φωτεινή Ανάστασης, για να διαγγέλλει το μήνυμα του Χριστού μέσα στον κόσμο.

Μεγάλη λοιπόν η σημερινή μέρα, ιστορική, μέρα σημαντική για το Νοσοκομείο μας, μέρα σημαντική για τη Μητρόπολή μας, μέρα σημαντική για τη Φθιώτιδα, για τη Ρούμελη, για τη Στερεά Ελλάδα αλλά και μέρα σημαντική για όλη την Ορθοδοξία, γιατί κάθε τιμή προς τον Άγιο Νεκτάριο, όπου και αν γίνεται, είναι μία αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας, η οποία έγινε σε καθολικό επίπεδο. Ένας άνθρωπος, ο οποίος ως αποδιοπομπαίος τράγος και εξιλαστήριο θύμα πλήρωσε τα αμαρτήματα και τα ανομήματά της εποχής του και πολλών άλλων εποχών. Όμως η ιστορία έτσι προχωρά, κάποιοι σηκώνουν στους ώμους τους πολλά βάρη, τα ασθενήματα των αδυνάτων, πολλές οδύνες προκειμένου να προχωράει το Ευαγγέλιο του Χριστού, η Εκκλησία του Χριστού και η αγάπη του Χριστού μέσα στον κόσμο».

Ακολούθως ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης ανέγνωσε το Αρχιερατικό Πιττάκιο της Ανώτατης τιμητικής διάκρισης της Ιεράς Μητροπόλεως προς τον Εντιμολογιότατο Άρχοντα κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος απένειμε στον κ. Μαρτίνο το Αργυρούν Μετάλλιο του Παντίμου Πολυαρίθμου Χορού των Φθιωτών Αγίων, απάντων ψαλλόντων και αναφωνούντων το Άξιος!

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, εκ μέρους της Διοικήσεως, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και σύσσωμης της υγειονομικής κοινότητας της περιοχής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου για την έμπνευση, την καθοδήγηση και τις συντονισμένες ενέργειες στην ολοκλήρωση του αναγκαίου και σπουδαίου αυτού έργου για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και για την πατρική του αγάπη και συμπαράσταση προς όλη ανεξαιρέτως την υγειονομική κοινότητα του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κολοκυθάς ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης και υιικής αγάπης προς τοι πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου του επέδωσε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Την συγκίνηση του και τις ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο εξέφρασε και ο Μέγας Δωρητής του Ναού κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος εξεδήλωσε την ευαρέσκεια του για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά κυρίως για την χαρά και την ελπίδα, η οποία γεννήθηκε ξανά για τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας με την επαναλειτουργία αυτού του Ναού.

Ο κ. Συμεών ιδιαιτέρως σημείωσε την μέριμνα του κ. Μαρτίνου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και εξασφαλίστηκε η πλήρης προσβασιμότητα στο Ναό από όλους τους έχοντες κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας με την τοποθέτηση ενός υπερσύγχρονου ανελκυστήρα. Τόνισε μάλιστα ο κ. Συμεών ότι αυτή είναι μία κορυφαία πράξη συμπερίληψης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο Άρχοντας κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, καθώς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας πραγματοποίησαν την αποκάλυψη της αναθηματικής πλάκας στην είσοδο του Ναού.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνισε χορός, υπό τον Καθηγητή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας κ. Σεραφείμ Κυρίτση, πλαισιουμένου από τον Πρωτοψάλτη του Ναού Αγίου Νεκταρίου Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Θωμά Αρχανιώτη, τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας κ. Κωνσταντίνο Μπαρτσώκα και μαθητές του Ωδείου.

          Τέλος, σε όλους τους πιστούς εδόθη ως ευλογία – ενθύμιο μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, ενώ ο νέος Εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Σκαρλάτος, συνοδευόμενος από δύο μέλη του Ερυθρού Σταυρού, διένειμε τις ευλογίες σε όλους τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Φωτογραφίες

 

 

 

Πρόσφατα Άρθρα

Μητροπολίτης Άρτης: «Η αληθινή σοφία οδηγεί την καρδιά στον Χριστό»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Άρτης: «Η αληθινή σοφία οδηγεί την καρδιά στον Χριστό»

17 Σεπτεμβρίου 2026

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2026, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άρτας, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή...

Read more
Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού Αθηνών
Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού Αθηνών

17 Σεπτεμβρίου 2026

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και...

Read more
Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Αγίας Ευφημίας στην Κέρκυρα

17 Σεπτεμβρίου 2026

Το εσπέρας της Τρίτης, 15 Σεπτεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, μετέβη στην πανηγυρίζουσα...

Read more
Αγία Σοφία, Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη: Πρότυπα ζωής και μαρτυρίου!
Πνευματικές Διδαχές

Αγία Σοφία, Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη: Πρότυπα ζωής και μαρτυρίου!

17 Σεπτεμβρίου 2026

Η αγία μάρτυς Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστις, Ελπίς και Αγάπη ζούσαν κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα των...

Read more
«Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας μας»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας μας»

17 Σεπτεμβρίου 2026

Τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους τέλεσε σήμερα, 16/9, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην αίθουσα...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Η αγάπη δεν χάθηκε. Σκεπάστηκε.

17 Σεπτεμβρίου 2026

Η αγάπη σε μια σχέση δεν εξαφανίζεται πάντα. Πολλές φορές η καθημερινότητα, τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις απλώς τη σκεπάζουν....

Read more
Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Θαῦμα καί ἰατρική θεραπεία
Απόψεις - Γνώμες

Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ἡ προσωκρατική φιλοσοφία καί ἡ δυτική σκέψη

17 Σεπτεμβρίου 2026

Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου  Ὅταν γίνεται λόγος γιά προσωκρατική φιλοσοφία ἐννοεῖται ἡ περίοδος πού ἐκτείνεται ἀπό τόν 6ο...

Read more
Η μνήμη των Αγίων ως πρόσκληση για αλλαγή και πνευματική μεταμόρφωση
Εκκλησία της Ελλάδος

Η μνήμη των Αγίων ως πρόσκληση για αλλαγή και πνευματική μεταμόρφωση

17 Σεπτεμβρίου 2026

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη...

Read more
Λαμπρά τα εγκαίνια της «SEREXPO 2026» στις Σέρρες
Χωρίς κατηγορία

Λαμπρά τα εγκαίνια της «SEREXPO 2026» στις Σέρρες

17 Σεπτεμβρίου 2026

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν απόψε, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026, τα εγκαίνια της 11ης μεγάλης επιχειρηματικής Εκθέσεως «SEREXPO 2026», στο κατάμεστο...

Read more
14 χρόνια μας λείπει…
Εκκλησία της Ελλάδος

14 χρόνια μας λείπει…

16 Σεπτεμβρίου 2026

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια σαν σήμερα  (2012) εξεδήμησε προς Κύριον ο Πνευματικός Πατέρας, Επίσκοπος και Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και...

Read more
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΤΑ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΤΑ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

16 Σεπτεμβρίου 2026

Τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026, κατά την οποία εορτάζεται η παγκόσμιος ύψωσις του τιμίου Σταυρού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ....

Read more
Ὁ Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς τῆς Ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Βησσαρίωνος, Πολιούχου Φιλιππιάδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ὁ Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς τῆς Ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Βησσαρίωνος, Πολιούχου Φιλιππιάδος

16 Σεπτεμβρίου 2026

Μέ ἐκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε τό ἑσπέρας τῆς 14ης  Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ., ὁ πανηγυρικός ἑσπερινός τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Βησσαρίωνος πολιούχου Φιλιππιάδος...

Read more
Ο Εσπερινός του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου και Συμπολιούχου Λαρίσης στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Εσπερινός του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου και Συμπολιούχου Λαρίσης στη Λάρισα

16 Σεπτεμβρίου 2026

Στο κομψό και αισθητικά μοναδικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου και Συμπολιούχου Λαρίσης, του Θαυματουργού, χοροστάτησε απόψε Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου...

Read more
Με πλήθος Αρχιερέων και πιστών τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου
Εκκλησία της Ελλάδος

Με πλήθος Αρχιερέων και πιστών τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου

16 Σεπτεμβρίου 2026

 Το απόγευμα της Δευτέρας, 14ης Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί...

Read more
«Δεν ήταν πρωτεργάτης» – Η Μητρόπολη Βεροίας ξεκαθαρίζει για τον «Δήμο Αιγών»
Εκκλησία της Ελλάδος

«Δεν ήταν πρωτεργάτης» – Η Μητρόπολη Βεροίας ξεκαθαρίζει για τον «Δήμο Αιγών»

16 Σεπτεμβρίου 2026

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής για τη δημιουργία του νέου «Δήμου Αιγών» στην Ημαθία, σχετικά με την...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Γιατί εκδηλώνονται οι κακίες στον άνθρωπο;
Κηρύγματα

Κυριακή μετά την Ύψωση. Ο Σταυρός στη ζωή μας.

20 Σεπτεμβρίου 2025

“Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι.“ Στην επί του Όρους ομιλία...

Τα άγια προσκυνήματα και η δαιμονοποίηση: μια «άσπονδη» συνύπαρξη

Τα αληθινά κέρδη ή οι ζημιές φαίνονται μόνο με τα μέτρα της αιωνιότητας

20 Σεπτεμβρίου 2025
Ο ταπεινός ποτέ δεν πέφτει

Ἡ ὑψίστη ἀξία τοῦ ἀνθρώπου

19 Οκτωβρίου 2023
Παλαιές μαρτυρίες γιά το σημείο του Τιμίου Σταυρού που φάνηκε στα Ιεροσόλυμα

Όχι επανάσταση, αλλά ανάσταση (Κυριακή μετά την Ύψωση)

17 Σεπτεμβρίου 2022
Αναζητώντας σήμερα τον «τύπο» και τον «τόπο» του Χριστού

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – Θέλει αυταπάρνηση

17 Σεπτεμβρίου 2022
Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Η Σωτηρία προέρχεται από το Χριστό

19 Σεπτεμβρίου 2021
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Το μήνυμα του Ευαγγελίου της Κυριακής μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

18 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός ως πανοπλία

«Τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;»

19 Σεπτεμβρίου 2020
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Μπραχάμι

Αυταπάρνηση και οικογένεια – Κυριακή μετά την Ύψωση

19 Σεπτεμβρίου 2020
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Μπραχάμι

«Χριστώ συνεσταύρωμαι»

19 Σεπτεμβρίου 2020
“Μη τοίνυν επαισχυνθής τοσούτον αγαθόν”

Η Θεολογία του Σταυρού και του Εσταυρωμένου Κυρίου μας

15 Σεπτεμβρίου 2018
Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Νέα Ιωνία

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

15 Σεπτεμβρίου 2018
Αναζητώντας σήμερα τον «τύπο» και τον «τόπο» του Χριστού

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – Σταυρώθηκε για μένα (Αποστολικό Ανάγνωσμα)

14 Σεπτεμβρίου 2019
Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ι.Ν. Aγ. Δημητρίου στο Μπραχάμι

Το ζωηφόρο “σκάνδαλο” του Σταυρού

14 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακής μετά την Ύψωση Αποστολικό ανάγνωσμα

14 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΙΝ Ευαγγέλιο : Μαρκ. 8,34-9,1 ΒΑΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ, Μαρκ, 8,34,9-1 Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ, Ευαγγ. Ανάγνωσμα: Μαρκ. 8,34 – 9, 1 (16-9-2012)

21 Αυγούστου 2014

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – Τί συμβολίζει ὁ Σταυρός (β΄)

16 Νοεμβρίου 2023

Σωτήρια υπέρβαση Toυ Χρηστάκι Ευσταθίου Θεολόγου

21 Αυγούστου 2014

Προς αναζήτηση νοήματος για τη ζωή-Κυριακή μετά την Ύψωσιν

21 Αυγούστου 2014

Κυριακή μετά την ύψωση του Σταυρού

21 Αυγούστου 2014

Κυριακή Μετά την Ύψωσιν Το Ευαγγέλιο της εορτής, η απόδοσή του στην νεοελληνική.

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ – 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

21 Αυγούστου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ

21 Αυγούστου 2014

Κυριακή μετά την Ύψωση

21 Αυγούστου 2014

15 Σεπ 2012 Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού -«Ος γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν».

21 Αυγούστου 2014
Next Post
Λάμπρη η πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στην Νέα Ιωνία

Λάμπρη η πανήγυρις του Αγίου Νεκταρίου στην Νέα Ιωνία

Ἀρχιερατικὸ Συλλείτουργο γιὰ τὸν συμπολιοῦχο τοῦ Ἄργους Ὀρεστικοῦ

Ἀρχιερατικὸ Συλλείτουργο γιὰ τὸν συμπολιοῦχο τοῦ Ἄργους Ὀρεστικοῦ

Πλήθος κόσμου στην λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου στην Ηλιούπολη

Πλήθος κόσμου στην λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου στην Ηλιούπολη

Εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου στο Μαράθι της Πάρου

Εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου στο Μαράθι της Πάρου

Ο Εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου στη Λάρισα

Ο Εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου στη Λάρισα

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist