• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
4 Αυγούστου 2023
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό»
Share on FacebookShare on Twitter

Χιλιάδες κόσμου, φορείς, άρχοντες και άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλη την Φθιώτιδα, πλημμύρησαν χθες το παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας και στην ανοιχτή αγκαλιά και πατρική αγάπη του πνευματικού τους πατέρα, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για να χαρούν όλοι μαζί και να γιορτάσουν πνευματικά και οικογενειακά στην ανοιχτή θερινή, μεγάλη γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως αφιερωμένη στις εκπαιδευτικές δομές της, λίγο πριν τη νηστεία του Δεκαπενταυγούστου.

          Από νωρίς το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών υποδεχόταν τους συμμετέχοντες στην είσοδο του Κατασκηνωτικού Κέντρου και τους καλωσόριζε ενώ ο ίδιος προσωπικά επέδιδε τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας στους συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά και κατηχητικά προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Οι συμμετέχοντες εκτός από τις εγκαταστάσεις του καταπράσινου, δροσερού και πανέμορφου Κατασκηνωτικού Κέντρου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν έργα τοπικών καλλιτεχνών, εικαστικών εργαστηρίων και φορέων αλλά και να ενημερωθούν για διάφορες δράσεις φορέων και συλλόγων του τόπου, ενώ τα παιδιά εκτός από τα γήπεδα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά και διαδραστικά προγράμματα από ειδικούς συνεργάτες της Μητροπόλεως.

          Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλεως είχε ένα μικρό αφιέρωμα και στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μουσικού Γιάννη Μαρκόπουλο, ενώ οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» ερμήνευαν τραγούδια του μεγάλου αυτού μουσικού εις μνήμην του.

          Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στο κατάμεστο και ολυμπιακών προδιαγραφών γήπεδο ποδοσφαίρου του Κατασκηνωτικού Κέντρου, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν μικροί μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο λουλούδια συνοδευόμενα από ένα γλυκό «ευχαριστώ» για όλα όσα η αγάπη και η φροντίδα του προσφέρει σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά της Φθιώτιδος.

          Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Μητροπόλεως παρουσίασε η Καθηγήτρια του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Φωτεινή Περώνη.

          Ο κ. Συμεών αρχικά, παρεκάλεσε την ορχήστρα, τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ και τους καθηγητές και μαθητές να χαρίσουν στους χιλιάδες παρευρισκομένους το τραγούδι που συγκίνησε πρόσφατα και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, αφιερωμένο στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την βράβευση με σημαντικές οικονομικές υποτροφίες των αποφοίτων και επιτυχόντων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, των μαθητών και μαθητριών του Ωδείου και του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», οι οποίοι και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδος μας, ενώ στα παιδιά που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών, ο κ. Συμεών επέδωσε το βραβείο «Γιάννης Μαρκόπουλος», χρηματικές υποτροφίες της τοπικής Εκκλησίας για τις σπουδές τους, καθώς και επαίνους.

          Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε τους χιλιάδες παρευρισκομένους για την αγάπη τους και την τιμητική παρουσία τους στο κάλεσμα της Μητροπόλεως σε αυτή την πρώτη μεγάλη γιορτή της τοπικής Εκκλησίας και ολόκληρης της Φθιώτιδος, αλλά ευχαρίστησε και όλους όσους στηρίζουν με την προσφορά τους και την εμπιστοσύνη τους το εκπαιδευτικό έργο όλων των δομών της τοπικής Εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη στον μακαριστό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό, ο οποίος το 1961 μαζί με τους ιερείς της Μητροπόλεως ξεκίνησαν με τα χέρια τους να χτίζουν αυτό το παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο, το οποίο 62 χρόνια προσφέρει ανελλιπώς χαρά, φιλοξενία και αγάπη σε εκατομμύρια παιδιά.

          Ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας καλωσορίσω όλους, όπως σας υποδέχθηκα με ανοιχτή την αγκαλιά στην είσοδο του Κατασκηνωτικού μας Κέντρου έτσι σας καλωσορίζω και από αυτό εδώ το βήμα όλους ανεξαιρέτως που βρίσκεστε απόψε εδώ, τους πολύτιμους συνεργάτες μας που διακονούν όλο το έργο της τοπικής Εκκλησίας και στους οποίους αξίζει χειροκρότημα, αγάπη, τιμή, αναγνώριση και φυσικά σε όλους εσάς που αποδείξατε ότι όλοι μαζί αγαπημένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε  όχι μόνο εκδηλώσεις, όχι μόνο δρώμενα αλλά κυρίως προϋποθέσεις για το πως θα προχωρήσουμε μπροστά.

Αυτή η γιορτή που θα γίνεται κάθε χρόνο, θα είναι αφιερωμένη στις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεώς μας. Στην παιδεία, στον πολιτισμό, στα νιάτα μας, τα οποία αποτελούν την καλύτερη, την πιο σίγουρη, την πιο ελπιδοφόρα άϋλη επένδυση για το μέλλον. Αν πραγματικά θέλουμε να έχουμε μέλλον, οφείλουμε να επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό, να επενδύουμε για αυτά εδώ τα παιδάκια, και γι’ αυτά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα και για αυτά που έρχονται.

Σε αυτόν εδώ το χώρο από τις 15 Ιουνίου μέχρι 17 Σεπτεμβρίου, μόνο στη θερινή περίοδο, πέρασαν και θα περάσουν 1200 παιδιά, μόνο φέτος το καλοκαίρι. 1200 παιδιά θα βρεθούν εδώ έστω για λίγες μέρες για τη χαρά του Χριστού, για τη χαρά της επικοινωνίας, για τη χαρά της παιδείας, για τη χαρά του αθλητισμού, για τη χαρά του πολιτισμού, για τη χαρά του εθελοντισμού.

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Ο Άγιος Εφραίμ» μέσα στη Λαμία το οποίο συμπληρώνει επιτυχώς τρία χρόνια λειτουργίας 220 παιδία από πρώτη έως έκτη Δημοτικού καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, βοηθιούνται στα μαθήματά τους, στις δραστηριότητές τους, στις δεξιότητές τους.

Οι Κατηχητικές Ενοριακές συντροφιές  μετά την δυσκολία της πανδημίας και πάλι λειτουργούν με φυσική παρουσία και φοιτούν στα Κατηχητικά μας 1400 παιδιά σε όλη τη Φθιώτιδα.

Το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» στη Νέα Μαγνησία μαζί με τον  ξενώνα φιλοξενίας των μαθητών προχωράει και αυτό και εκεί που ήταν έτοιμο να κλείσει σήμερα έχει 100 μαθητές και μαθήτριες και προχωρά στη δεύτερη εκατονταετία τη ζωή σου.

180 παιδιά απολαμβάνουν τη βοήθεια σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας κι ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους φροντιστές της Φθιώτιδας, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που έχουν φροντιστήρια και έχουν αγκαλιάσει και έχουν στηρίξει αυτό το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

200 νέοι συμμετέχουν στις Ενοριακές Συνάξεις και συντροφιές των νέων.

Μέσα στη Λαμία αξιοποιήσαμε κάποια περιουσιακά στοιχεία, κάποια υπόγεια ακίνητα της Μητροπόλεως, τα ανακαινίσαμε και προσφέρουμε στέγη σε φοιτητές που πέρασαν στη Λαμία, για να σπουδάσουν στη Λαμία, να μη φύγουν από τη Λαμία, να μείνουν στη Λαμία και να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια εδώ και στις σχολές μας.

Σήμερα δώσαμε τους επαίνους συμμετοχής για όσους συμμετέχουν στις ογδόντα περίπου Ενοριακές Συνάξεις Βιβλικών και Πατερικών Σπουδών. 1300 συμμετέχοντες ενήλικοι, τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ και σας προτρέπω από τη νέα χρονιά έτι περισσότερο. Στις σχολές  χορού των ενοριών μας φοιτούν 450 παιδιά και ενήλικοι.

Και έρχομαι στο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» που απόψε και πάλι αναλαμβάνει την καλλιτεχνική υποστήριξη και εκτέλεση αυτής της εκδηλώσεως. 22 καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν 600 μαθητές και μαθήτριες στις έντεκα επιμέρους σχολές που λειτουργούν μέσα στο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός», αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και στα 10 παραρτήματα, γιατί πιστεύουμε στην αποκέντρωση, έχουμε περιφερειακή συνείδηση πιστεύουμε στη δύναμη του χωριού, την κωμόπολης,  στη δύναμη του Περιφερειακού Δήμου.

Σύνολο ωφελουμένων στις Εκπαιδευτικές μας Δομές 5954 παιδιά, που φοιτούν στις εκπαιδευτικές δομές της τοπικής μας Εκκλησίας και σύνολο 582 εργαζομένων και εθελοντών, που στηρίζουν αυτό το έργο όπως και οι δεκάδες εθελοντές της αγάπης που στηρίζουν απόψε αυτή την προσπάθεια….»

          Ακολούθησε χορός και τραγούδι από την υπέροχη ορχήστρα των μουσικών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ όλοι απόλαυσαν παραδοσιακές Ρουμελιώτικες γεύσεις.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου & Χρήστος Καπούλας

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των εν Λαρίση Αγίων και τέλεση του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης
Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των εν Λαρίση Αγίων και τέλεση του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

31 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα, κατάνυξη και πνευματική συγκίνηση ξεκίνησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Συνάξεως των εν...

Read more
Μητροπολίτης Άρτης: «Η ψαλτική είναι προσευχή, παράδοση και διακονία Θεού»
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Άρτης: «Η ψαλτική είναι προσευχή, παράδοση και διακονία Θεού»

31 Οκτωβρίου 2026

Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2026, στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ο Σεβασμιώτατος...

Read more
Ηγούμενος Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο ιδανικός άνθρωπος είναι ο Άγιος».
Εκκλησία της Ελλάδος

Ηγούμενος Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο ιδανικός άνθρωπος είναι ο Άγιος».

31 Οκτωβρίου 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, εκδήλωση...

Read more
Ὁ Μητροπολίτης Μάνης στήν Ἐξόδιο Ἀκολουθία τῆς μητρός τοῦ Στρατηγοῦ Δημοκρίτου Κωνσταντάκου
Εκκλησία της Ελλάδος

Ὁ Μητροπολίτης Μάνης στήν Ἐξόδιο Ἀκολουθία τῆς μητρός τοῦ Στρατηγοῦ Δημοκρίτου Κωνσταντάκου

31 Οκτωβρίου 2026

Στίς 29.10.2026 καί στόν Ἱ. Ναό τοῦ Ἁγίου Γεωργίου Γυθείου τελέστηκε ἀπό τόν Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομον Γ' ἡ...

Read more
Με αφορμή τις 250.000 συνδρομητές και 54.000.000 προβολές στο κανάλι «Geron Nektarios »
Εκκλησία της Ελλάδος

Γιατί ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ συνέχεια; Δες τι έγινε στον γιατρό!

31 Οκτωβρίου 2026

Γιατί ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ συνέχεια, ακόμη κι όταν δεν έχουμε πραγματικό λόγο; Γιατί νιώθουμε πως πρέπει να τα προλάβουμε όλα, ακόμη και...

Read more
Μην χάσετε την «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Κυριακή
Εκκλησία της Ελλάδος

Μην χάσετε την «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί την Κυριακή

30 Οκτωβρίου 2026

«Ζήσαμε έναν εφιάλτη»   Τρεις ιερείς μιλούν αποκλειστικά στην «Ο.Α.» μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία. Συγκλονισμένοι από τη δολοφονική...

Read more
Έναρξη νεανικών συναντήσεων Ι. Μητροπόλεως Χίου
Εκκλησία της Ελλάδος

Έναρξη νεανικών συναντήσεων Ι. Μητροπόλεως Χίου

30 Οκτωβρίου 2026

Με την συμμετοχή πάρα πολύ μεγάλου αριθμού φοιτητών και φοιτητριών ξεκίνησαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026 οι νεανικές συναντήσεις της...

Read more
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης

30 Οκτωβρίου 2026

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026, στην Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης, η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος...

Read more
Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών η παράσταση θεάτρου σκιών «Το ΟΧΙ του ’40 και ο Καραγκιόζης Λοχίας» που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο  της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών η παράσταση θεάτρου σκιών «Το ΟΧΙ του ’40 και ο Καραγκιόζης Λοχίας» που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

30 Οκτωβρίου 2026

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026, στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης...

Read more
Mετακομιδή Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και Θυρανοίξια νέου Ιερού Ναού στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Mετακομιδή Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και Θυρανοίξια νέου Ιερού Ναού στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

30 Οκτωβρίου 2026

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τιμά και πανηγυρίζει τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου...

Read more
Σύναξη νέων Ιερατικών Οικογενειών  στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Σύναξη νέων Ιερατικών Οικογενειών στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

30 Οκτωβρίου 2026

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Σύναξη των νέων Ιερατικών Οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το απόγευμα της Πέμπτης 29ης...

Read more
Η μέριμνα για τα εκκλησιαστικά κειμήλια της Ι. Μ. Σάμου και Ικαρίας
Εκκλησία της Ελλάδος

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

29 Οκτωβρίου 2026

Ὁ Σεβασμιώτατος μέ τήν εὐκαιρία τῆς θλιβερᾶς ἐπετείου τοῦ μεγάλου σεισμοῦ, δήλωσε: Πέρασαν ἕξι χρόνια ἀπό τον σφροδρότατο καί φονικό...

Read more
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόγραμμα εορτασμού της ονομαστικής εορτής του Μητροπολίτου Κίτρους

29 Οκτωβρίου 2026

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, Νέα Περίσταση Κατερίνης) ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 18:00...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στο Μακρυχώρι Τεμπών από τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στο Μακρυχώρι Τεμπών από τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο

29 Οκτωβρίου 2026

Στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου, έδρα του πολύπαθου Δήμου Τεμπών, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη...

Read more
Με λαμπρότητα, κατάνυξη και αγιορείτικη μεγαλοπρέπεια η Ιερά Ολονύκτιος Αγρυπνία της Αγίας Σκέπης στην Υπαπαντή Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και αγιορείτικη μεγαλοπρέπεια η Ιερά Ολονύκτιος Αγρυπνία της Αγίας Σκέπης στην Υπαπαντή Πειραιώς

29 Οκτωβρίου 2026

Μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης, πνευματικής συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης 27 προς...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο
Κηρύγματα

“Αγόρασε τον Παράδεισο”

2 Νοεμβρίου 2024

του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου (Κυριακή Ε΄Λουκά - Λουκ. ιστ΄ 19-31) Ἀπό ἀναισθησία ψυχῆς ἔπασχε ὁ πλούσιος τοῦ σημε­ρινοῦ...

Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Ακατάλυτοι οικογενειακοί δεσμοί – Κυριακή Ε’ Λουκά

2 Νοεμβρίου 2024
Δώσε αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και αγόρασε τον Παράδεισο

Δώσε αγάπη στον πάσχοντα συνάνθρωπο και αγόρασε τον Παράδεισο

2 Νοεμβρίου 2024
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το μήνυμα της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου

2 Νοεμβρίου 2019
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

«Το Ουράνιο Ραντεβού»

2 Νοεμβρίου 2019
Μετά το Θάνατο τι;

Μετά το Θάνατο τι;

3 Νοεμβρίου 2018
Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο

Δώσε ψωμί και πάρε Παράδεισο

3 Νοεμβρίου 2018
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το μήνυμα του πλούσιου και του φτωχού Λαζάρου

4 Νοεμβρίου 2017
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Το βιβλίο της ζωής

1 Νοεμβρίου 2017
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

30 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

«Ὁ πραγματικός πλοῦτος»

16 Νοεμβρίου 2023
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

«Πτωχός δε τις ήν ονόματι Λάζαρος»

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Ανωτέρα πάντων η αγάπη

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Κυριακή Ε’ Λουκά: Δεν φταίει ο πλούτος, αλλά η έλλειψη της αγάπης.

29 Οκτωβρίου 2016
Χάσματα και Γεφυρώματα!!!

Σχεδίασμα Ευαγγελικού Κηρύγματος Κυριακής Ε΄ Λουκά

29 Οκτωβρίου 2016
Next Post
Ξεκινά το Σαρανταλείτουργο, μη ξεχάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Ξεκινά το Σαρανταλείτουργο, μη ξεχάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Η Κατερίνη υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Η Κατερίνη υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Τρίκορφο Φωκίδος

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Τρίκορφο Φωκίδος

Αναβίωση της παλαιάς βυζαντινής εορτής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και νυχτερινή λιτάνευσή Του στην Αλεξανδρούπολη

Αναβίωση της παλαιάς βυζαντινής εορτής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και νυχτερινή λιτάνευσή Του στην Αλεξανδρούπολη

Θύμα του «φονικού» καύσωνα ο ιερομόναχος π. Τίτος Πατρικαλάκης

Εκδημία π. Ιωάννου Σαμαρά, Εφημερίου Μεταξοχωρίου Αγιάς

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist