• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Φθιώτιδος Συμεών: «Επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό»

in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
4 Αυγούστου 2023
byPoimin.gr Team
Φθιώτιδος Συμεών: «Επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό»
Share on FacebookShare on Twitter

Χιλιάδες κόσμου, φορείς, άρχοντες και άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλη την Φθιώτιδα, πλημμύρησαν χθες το παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας και στην ανοιχτή αγκαλιά και πατρική αγάπη του πνευματικού τους πατέρα, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για να χαρούν όλοι μαζί και να γιορτάσουν πνευματικά και οικογενειακά στην ανοιχτή θερινή, μεγάλη γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως αφιερωμένη στις εκπαιδευτικές δομές της, λίγο πριν τη νηστεία του Δεκαπενταυγούστου.

          Από νωρίς το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών υποδεχόταν τους συμμετέχοντες στην είσοδο του Κατασκηνωτικού Κέντρου και τους καλωσόριζε ενώ ο ίδιος προσωπικά επέδιδε τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας στους συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά και κατηχητικά προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Οι συμμετέχοντες εκτός από τις εγκαταστάσεις του καταπράσινου, δροσερού και πανέμορφου Κατασκηνωτικού Κέντρου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν έργα τοπικών καλλιτεχνών, εικαστικών εργαστηρίων και φορέων αλλά και να ενημερωθούν για διάφορες δράσεις φορέων και συλλόγων του τόπου, ενώ τα παιδιά εκτός από τα γήπεδα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά και διαδραστικά προγράμματα από ειδικούς συνεργάτες της Μητροπόλεως.

          Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλεως είχε ένα μικρό αφιέρωμα και στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μουσικού Γιάννη Μαρκόπουλο, ενώ οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» ερμήνευαν τραγούδια του μεγάλου αυτού μουσικού εις μνήμην του.

          Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στο κατάμεστο και ολυμπιακών προδιαγραφών γήπεδο ποδοσφαίρου του Κατασκηνωτικού Κέντρου, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν μικροί μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο λουλούδια συνοδευόμενα από ένα γλυκό «ευχαριστώ» για όλα όσα η αγάπη και η φροντίδα του προσφέρει σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά της Φθιώτιδος.

          Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Μητροπόλεως παρουσίασε η Καθηγήτρια του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Φωτεινή Περώνη.

          Ο κ. Συμεών αρχικά, παρεκάλεσε την ορχήστρα, τον Διευθυντή του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ και τους καθηγητές και μαθητές να χαρίσουν στους χιλιάδες παρευρισκομένους το τραγούδι που συγκίνησε πρόσφατα και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, αφιερωμένο στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την βράβευση με σημαντικές οικονομικές υποτροφίες των αποφοίτων και επιτυχόντων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, των μαθητών και μαθητριών του Ωδείου και του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», οι οποίοι και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδος μας, ενώ στα παιδιά που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών, ο κ. Συμεών επέδωσε το βραβείο «Γιάννης Μαρκόπουλος», χρηματικές υποτροφίες της τοπικής Εκκλησίας για τις σπουδές τους, καθώς και επαίνους.

          Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε τους χιλιάδες παρευρισκομένους για την αγάπη τους και την τιμητική παρουσία τους στο κάλεσμα της Μητροπόλεως σε αυτή την πρώτη μεγάλη γιορτή της τοπικής Εκκλησίας και ολόκληρης της Φθιώτιδος, αλλά ευχαρίστησε και όλους όσους στηρίζουν με την προσφορά τους και την εμπιστοσύνη τους το εκπαιδευτικό έργο όλων των δομών της τοπικής Εκκλησίας, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη στον μακαριστό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό, ο οποίος το 1961 μαζί με τους ιερείς της Μητροπόλεως ξεκίνησαν με τα χέρια τους να χτίζουν αυτό το παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο, το οποίο 62 χρόνια προσφέρει ανελλιπώς χαρά, φιλοξενία και αγάπη σε εκατομμύρια παιδιά.

          Ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας καλωσορίσω όλους, όπως σας υποδέχθηκα με ανοιχτή την αγκαλιά στην είσοδο του Κατασκηνωτικού μας Κέντρου έτσι σας καλωσορίζω και από αυτό εδώ το βήμα όλους ανεξαιρέτως που βρίσκεστε απόψε εδώ, τους πολύτιμους συνεργάτες μας που διακονούν όλο το έργο της τοπικής Εκκλησίας και στους οποίους αξίζει χειροκρότημα, αγάπη, τιμή, αναγνώριση και φυσικά σε όλους εσάς που αποδείξατε ότι όλοι μαζί αγαπημένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε  όχι μόνο εκδηλώσεις, όχι μόνο δρώμενα αλλά κυρίως προϋποθέσεις για το πως θα προχωρήσουμε μπροστά.

Αυτή η γιορτή που θα γίνεται κάθε χρόνο, θα είναι αφιερωμένη στις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεώς μας. Στην παιδεία, στον πολιτισμό, στα νιάτα μας, τα οποία αποτελούν την καλύτερη, την πιο σίγουρη, την πιο ελπιδοφόρα άϋλη επένδυση για το μέλλον. Αν πραγματικά θέλουμε να έχουμε μέλλον, οφείλουμε να επενδύουμε στην παιδεία και στον πολιτισμό, να επενδύουμε για αυτά εδώ τα παιδάκια, και γι’ αυτά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα και για αυτά που έρχονται.

Σε αυτόν εδώ το χώρο από τις 15 Ιουνίου μέχρι 17 Σεπτεμβρίου, μόνο στη θερινή περίοδο, πέρασαν και θα περάσουν 1200 παιδιά, μόνο φέτος το καλοκαίρι. 1200 παιδιά θα βρεθούν εδώ έστω για λίγες μέρες για τη χαρά του Χριστού, για τη χαρά της επικοινωνίας, για τη χαρά της παιδείας, για τη χαρά του αθλητισμού, για τη χαρά του πολιτισμού, για τη χαρά του εθελοντισμού.

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Ο Άγιος Εφραίμ» μέσα στη Λαμία το οποίο συμπληρώνει επιτυχώς τρία χρόνια λειτουργίας 220 παιδία από πρώτη έως έκτη Δημοτικού καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, βοηθιούνται στα μαθήματά τους, στις δραστηριότητές τους, στις δεξιότητές τους.

Οι Κατηχητικές Ενοριακές συντροφιές  μετά την δυσκολία της πανδημίας και πάλι λειτουργούν με φυσική παρουσία και φοιτούν στα Κατηχητικά μας 1400 παιδιά σε όλη τη Φθιώτιδα.

Το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» στη Νέα Μαγνησία μαζί με τον  ξενώνα φιλοξενίας των μαθητών προχωράει και αυτό και εκεί που ήταν έτοιμο να κλείσει σήμερα έχει 100 μαθητές και μαθήτριες και προχωρά στη δεύτερη εκατονταετία τη ζωή σου.

180 παιδιά απολαμβάνουν τη βοήθεια σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας κι ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους φροντιστές της Φθιώτιδας, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που έχουν φροντιστήρια και έχουν αγκαλιάσει και έχουν στηρίξει αυτό το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

200 νέοι συμμετέχουν στις Ενοριακές Συνάξεις και συντροφιές των νέων.

Μέσα στη Λαμία αξιοποιήσαμε κάποια περιουσιακά στοιχεία, κάποια υπόγεια ακίνητα της Μητροπόλεως, τα ανακαινίσαμε και προσφέρουμε στέγη σε φοιτητές που πέρασαν στη Λαμία, για να σπουδάσουν στη Λαμία, να μη φύγουν από τη Λαμία, να μείνουν στη Λαμία και να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια εδώ και στις σχολές μας.

Σήμερα δώσαμε τους επαίνους συμμετοχής για όσους συμμετέχουν στις ογδόντα περίπου Ενοριακές Συνάξεις Βιβλικών και Πατερικών Σπουδών. 1300 συμμετέχοντες ενήλικοι, τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ και σας προτρέπω από τη νέα χρονιά έτι περισσότερο. Στις σχολές  χορού των ενοριών μας φοιτούν 450 παιδιά και ενήλικοι.

Και έρχομαι στο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» που απόψε και πάλι αναλαμβάνει την καλλιτεχνική υποστήριξη και εκτέλεση αυτής της εκδηλώσεως. 22 καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν 600 μαθητές και μαθήτριες στις έντεκα επιμέρους σχολές που λειτουργούν μέσα στο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός», αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και στα 10 παραρτήματα, γιατί πιστεύουμε στην αποκέντρωση, έχουμε περιφερειακή συνείδηση πιστεύουμε στη δύναμη του χωριού, την κωμόπολης,  στη δύναμη του Περιφερειακού Δήμου.

Σύνολο ωφελουμένων στις Εκπαιδευτικές μας Δομές 5954 παιδιά, που φοιτούν στις εκπαιδευτικές δομές της τοπικής μας Εκκλησίας και σύνολο 582 εργαζομένων και εθελοντών, που στηρίζουν αυτό το έργο όπως και οι δεκάδες εθελοντές της αγάπης που στηρίζουν απόψε αυτή την προσπάθεια….»

          Ακολούθησε χορός και τραγούδι από την υπέροχη ορχήστρα των μουσικών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ όλοι απόλαυσαν παραδοσιακές Ρουμελιώτικες γεύσεις.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου & Χρήστος Καπούλας

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσφατα Άρθρα

«Οσα έζησα δίπλα σε έναν Άγιο»! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!
Εκκλησία της Ελλάδος

«Οσα έζησα δίπλα σε έναν Άγιο»! Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη η Ορθόδοξη Αλήθεια – Μην τη χάσετε!

26 Μαΐου 2026

Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Μαΐου με κεντρικό θέμα τη συγκλονιστική εξομολόγηση ενός 95χρονου ιερέα που γνώρισε και...

Read more
Χειροτονία Διακόνου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Εἰρήνης Ἐλαιῶνος Πρεβέζης
Εκκλησία της Ελλάδος

Χειροτονία Διακόνου στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Εἰρήνης Ἐλαιῶνος Πρεβέζης

26 Μαΐου 2026

Τήν Κυριακή 24 Μαΐου 2026 τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Α’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στόν...

Read more
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ Η Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ Η Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

26 Μαΐου 2026

Όταν η μακαριστή Μοναχή Ταξιαρχία (Σκουτέλα), εν ασθενεία, παρακαλούσε την Παναγία για την θεραπεία της και Της έταξε την ανέγερση...

Read more
Συγκινητική ευχαριστήρια έκπληξη μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου στον Θεολόγο καθηγητή τους π. Δανιήλ και Ηγούμενο της Άτρου
Εκκλησία της Ελλάδος

Συγκινητική ευχαριστήρια έκπληξη μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου στον Θεολόγο καθηγητή τους π. Δανιήλ και Ηγούμενο της Άτρου

26 Μαΐου 2026

Μια υπέροχη και συγκινητική έκπληξη επεφύλαξαν μαθητές της Γ΄ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου με αφορμή την αποφοίτηση τους από...

Read more
H Ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

H Ευρωβουλευτής Ελεονώρα Μελέτη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

26 Μαΐου 2026

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε σήμερα 26 Μαΐου 2026, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελεονώρα Μελέτη,...

Read more
Λήξη Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Λήξη Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

26 Μαΐου 2026

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου στη Κόρινθο πραγματοποιήθηκε η Λήξη των Ενοριακών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και...

Read more
Μητρόπολη Ναυπάκτου: Θεία Λειτουργία γιά τούς ὑποψηφίους φοιτητές
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρόπολη Ναυπάκτου: Θεία Λειτουργία γιά τούς ὑποψηφίους φοιτητές

26 Μαΐου 2026

Θεία Λειτουργία γιά τούς ὑποψηφίους φοιτητές, οἱ ὁποῖοι θά διαγωνιστοῦν στίς Πανελλήνιες Ἐξετάσεις γιά τήν εἴσοδό τους στίς Ἀνώτατες Σχολές,...

Read more
Εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου: Ο Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου: Ο Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου

26 Μαΐου 2026

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, συνῆλθε σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου 2026, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρίαν τῆς...

Read more
Πρώτο επίσημο διάγγελμα του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού
Πατριαρχεία - Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Πρώτο επίσημο διάγγελμα του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού

26 Μαΐου 2026

Το πρώτο επίσημο διάγγελμα του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού μετά την αντικανονική απομάκρυνσή του από τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Πάφου (25...

Read more
Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στη Βέροια
Εκκλησία της Ελλάδος

Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στη Βέροια

26 Μαΐου 2026

Την Δευτέρα 25 Μαΐου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία...

Read more
Προσκύνημα του Μητρ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως στο Άγιον Όρος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἑορτασμὸς ὀνομαστηρίων τοῦ Μητροπολίτου Γόρτυνος καὶ Μεγαλοπόλεως ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

26 Μαΐου 2026

Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Γόρτυνος καὶ Μεγαλοπόλεως ἀναγγέλλει πρὸς τὸν Ἱερὸ Κλῆρο καὶ τὸν εὐσεβῆ Λαὸ ὅτι τὴν 2α τοῦ μηνὸς...

Read more
Οι εκλογές του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Εκκλησία της Ελλάδος

Οι εκλογές του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

26 Μαΐου 2026

    Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 οι εκλογές στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού...

Read more
Η Εκκλησία κοντά στους νέους ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Αμύνταιο
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία κοντά στους νέους ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Αμύνταιο

26 Μαΐου 2026

Τη Δευτέρα το απόγευμα 25 Μαΐου 2026, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου, τελέστηκε βραδινή Θεία Λειτουργία χοροστατούντος...

Read more
Με ιδιαίτερη συγκίνηση η παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Λίβυου στη Λάρισα
Εκκλησία της Ελλάδος

Με ιδιαίτερη συγκίνηση η παρουσίαση του νέου βιβλίου του π. Λίβυου στη Λάρισα

26 Μαΐου 2026

Μέσα σε κλίμα πνευματικής ανάτασης και βαθιάς συγκίνησης και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου,...

Read more
Παράκληση υπέρ των μαθητών στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά
Εκκλησία της Ελλάδος

Παράκληση υπέρ των μαθητών στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά

26 Μαΐου 2026

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου 2026, χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση υπέρ φωτισμού, ενισχύσεως...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας

23 Μαΐου 2026

Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ «Ἀστέρες πολύφωτοι, πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου» Τή μνήμη τῶν θεοφόρων Πατέρων τῆς πρώτης ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου...

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι προβατόσχημοι λύκοι

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Το μήνυμα της Κυριακής των 318 Θεοφόρων Πατέρων

31 Μαΐου 2025
Με την έναρξη της νέας χρονιάς, ας έχουμε υπόψη μας 4 απλά πράγματα

Ἡ Ἀρχιερατικὴ Προσευχὴ

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Προσέχετε τους αιρετικούς»

31 Μαΐου 2025
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

27 Μαΐου 2023
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

Κυριακή των 318 Θεοφόρων Πατέρων

4 Ιουνίου 2022
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις» (Ἰωάν. 17,6)

30 Μαΐου 2020
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός…»

8 Ιουνίου 2019
Next Post
Ξεκινά το Σαρανταλείτουργο, μη ξεχάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Ξεκινά το Σαρανταλείτουργο, μη ξεχάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Η Κατερίνη υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Η Κατερίνη υποδέχτηκε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Τρίκορφο Φωκίδος

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Τρίκορφο Φωκίδος

Αναβίωση της παλαιάς βυζαντινής εορτής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και νυχτερινή λιτάνευσή Του στην Αλεξανδρούπολη

Αναβίωση της παλαιάς βυζαντινής εορτής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και νυχτερινή λιτάνευσή Του στην Αλεξανδρούπολη

Θύμα του «φονικού» καύσωνα ο ιερομόναχος π. Τίτος Πατρικαλάκης

Εκδημία π. Ιωάννου Σαμαρά, Εφημερίου Μεταξοχωρίου Αγιάς

Poimin.gr © 2023

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Συνοπτικός
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist