Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ο οποίος από το πρωί επισκέπτεται την Κίμωλο, χοροστάτησε απόψε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας, της εν Κιμώλω ασκητικώς διαλαμψάσης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας, στον οποίο φυλάσσεται και η περίτεχνος επάργυρη Λάρνακα με τα τίμια Λείψανα της Οσίας, δωρεά του αοιδίμου Κιμωλίου Πλοιοκτήτη, Καπετάν-Κωνσταντίνου Βεντούρη.

Τον Εσπερινό και την επακολουθήσασα λιτάνευση της αγίας Εικόνος και των τίμιων Λειψάνων της Οσίας στους γραφικούς δρομίσκους της Χώρας παρηκολούθησαν πλείστοι Κιμώλιοι, η Έπαρχος Μήλου -Κιμώλου, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου, ο Λιμενάρχης και Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου και ο Αστυνόμος της νήσου, καθώς και προσκυνητές από τη Μήλο και τη Σίφνο.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι η Όσια Μεθοδία μας δίνει το μήνυμα πώς ο μικρός και ασθενής άνθρωπος μπορεί να καταστεί μικρός θεός επί γης, αρκεί να έχει πίστη και να αγωνιστεί τον αγώνα τον καλό σε όποιο στάδιο επιλέξει- η Όσια Μεθοδία επέλεξε την ασκητική ζωή.

Μετά την επάνοδο της λιτανείας, ο Δήμος Κιμώλου παρουσίασε, όπως κάθε χρόνο, μεγάλη πολιτιστική Εκδήλωση.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.