Την πρώτη του εκκλησιαστική πράξη μετά την ενθρόνιση του έκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Το απόγευμα του Σαββάτου ανέβηκε έως τις ράχες του Καλλίδρομου που είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγίας της Δαμάστας.

Φόρεσε το πετραχήλι του και το ομώφορό του, έβαλε λιβάνι πάνω στους άνθρακες, θύμιασε και γονάτισε μπροστά στον τάφο του προκατόχου του, Φθιώτιδος κυρού Νικολάου διαβάζοντας τις αρμόδιες ευχές και ψάλλοντας το αιωνία η μνήμη. Και εκεί παρακάλεσε να έχει την ευχή του προκατόχου του και έπλεξε το εγκώμιο του κεκοιμημένου.

Αμέσως με δυο βήματα πιο πέρα στάθηκε στις μάνας του Νικολάου το μνήμα και έχοντας δίπλα του ένα μικρό ιερόπαιδα, της είπε ευχαριστώ με μία προσευχή.

Εκείνη η Δεσποτομάνα, κράτησε το μακαριστό Νικόλαο παιδάκι από το χέρι και τον ανέθρεψε ως έναν εκκλησιαστικό άντρα. Και στα 102 χρόνια της έφυγε λίγους μήνες πριν από αυτόν. Είπε και για τους δύο ευχή και υπόσχεση το αιωνία η μνήμη και άρχισε την ποιμαντορία του.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.