Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι 105 προσκυνητές και οι δύο ιερείς του Ναού Αγίου Δημητρίου, ομώνυμου Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής (π. Γεώργιος και π. Ματθαίος) κατά την τελετή επιστροφής του χαριτόβρυτου ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου (δεξιάς χειρός) στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Αιγίνης, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το μεσημέρι μετά την περάτωση των ενοριακών εκδηλώσεων » Δημήτρια 2019″.

Στην είσοδο της Ιεράς Μονής, την αντιπροσωπεία του Ιερού Ναού, ανέμενε η Γερόντισσα Τιμοθέη με τη συνοδεία της. Με χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες και ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου σχηματίστηκε ιερά πομπή η οποία κατέληξε στο καθολικό της Μονής όπου και εναπέθεσαν οι ιερείς το ιερό θαυματουργό λείψανο επί της Αγίας Τραπέζης.

Ακολούθησε ιερά παράκληση του Αγίου Νεκταρίου, ευχαριστήρια προσφώνηση εκ μέρους του Ιερού Ναού από τον π. Ματθαίο και αντιφώνηση από την Γερόντισσα Τιμοθέη. Το προσκύνημα ολοκληρώθηκε με τη ξενάγηση των προσκυνητών στους ιερούς χώρους της Μονής όπου έζησε ο Άγιος Νεκτάριος.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης