Στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην παραθεριστική και ειδυλλιακή περιοχή της Παρακοπής Σύρου χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πλήθους Συρίων πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν από όλες τις περιοχές της Σύρου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη θεολογία του Σταυρού και την εναλλαγή πάθους και ανάστασης, πόνου και χαράς, καταστάσεων οι οποίες ζυμώνουν την ζωή μας και χωρίς τις οποίες ο άνθρωπος δεν μπορεί να οδηγηθεί στην λύτρωση από τα προσωπικά του πάθη και στην εσωτερική του αναγέννηση.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του και απένειμε την ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως και εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταύρου στον επί δεκαετίες διατελέσαντα Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Λέοντα Δούνια, τιμώντας, όπως είπε, εν τω προσώπω του και τους αειμνήστους προοδοιπορήσαντες Επιτρόπους του Ναού, τον Οδοντίατρο Ανδρέα Κοή, τον Πλοίαρχο Γεώργιο Κουντουράκη και τον Φίλιππο Χατζηδάκη.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.