Στον κατάμεστο από Σεριφίους και παρεπιδημούντες πιστούς Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κάτω Χώρα Σερίφου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της νήσου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, εξ αφορμής του Ευαγγελικού αναγνώσματος, αναφέρθηκε στην προσέγγιση του Θεού από τον άνθρωπο, μέσα από την αγάπη του προς το συνάνθρωπο, και την ενθρόνιση στο κέντρο της ύπαρξης του, την καρδιά του, όλων των αρετών και ιδιαιτέρως της αγάπης.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους Εφημερίους της νήσου, για τη διακονία τους, και όλους τους πιστούς για την παρουσία τους, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την παρουσία πολλών παιδιών.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ επεσκέφθη την εμβληματική περιοχή του Μεγάλου Λιβαδίου, όπου και τα μεταλλεία της Σερίφου, και τον « Άσπρο Πύργο», φρυκτωρία των Ελληνιστικών χρόνων, που απεκετεστάθη από τη Β´ Εφορεία Μετακλασσικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.