Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και θρησκευτική κατάνυξη  πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου Εκκλησιών Πρεβέζης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

 Την παραμονή πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και η εναπόθεση αυτών στην Αγία Τράπεζα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων. Την επομένη τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή ιερέων από τα γύρω χωριά.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Θεοδώρου ενώ στη συνέχεια είπε: ‘’Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το χωριό των Εκκλησιών γιατί από τώρα και στο εξής εκτός από τον Άγιο Θεόδωρο, θα έχετε ως προστάτες και τους αγίους τα ιερά λείψανα των οποίων εναπετέθησαν στην Αγία Τράπεζα, δηλαδή του Αγίου Αρσενίου Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, των οσίων Πατέρων των υπό των Αγαρηνών αναιρεθέντων εν τη Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ «Νταού» Πεντέλης και του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου εν Ιωαννίνοις’’.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος επήνεσε και ευχαρίστησε τον πρόεδρο π. Λάζαρο Μπούσιο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς επίσης και τους ευλαβείς ενορίτες για την καθοριστική συμβολή τους  στην ανέγερση του παρεκκλησίου.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.