• Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
  • Η συγχώρεση θεραπεύει πληγές…
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
Poimin.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
  • Η συγχώρεση θεραπεύει πληγές…
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
  • Η συγχώρεση θεραπεύει πληγές…
No Result
View All Result
Poimin.gr
No Result
View All Result

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ζητώ παντού την ενότητα, ζητώ να ζούμε το Άγιο Πνεύμα»

30 Ιανουαρίου 2023
in Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησιαστική Επικαιρότητα
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ζητώ παντού την ενότητα, ζητώ να ζούμε το Άγιο Πνεύμα»
Share on FacebookShare on Twitter

  Με μία λαμπρή και πανηγυρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα είκοσι πέντε χρόνια Θεοφιλούς Ποιμαντορίας του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τα οποία συνδυάστηκαν με τα ονομαστήριά του. Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου, Κληρικοί και λαϊκοί, συνέρρευσαν στο Κέντρο, για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη μας και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, που με περισσή επιμέλεια και αγάπη ετοίμασαν τα στελέχη της Τοπικής μας Εκκλησίας.

          Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή και εκπρόσωποι των Αρχών. Την εκδήλωση άνοιξε το Βυζαντινό σχήμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου, υπό την δ/νση του Υποδιευθυντού κ. Ευαγγέλου Παυλίδη.

Ακολούθησε ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, πνευματικού τέκνου και κορυφαίου συνεργάτου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και επί σειρά ετών Πρωτοσυγκέλλου της Τοπικής μας Εκκλησίας, με θέμα «25 χρόνια Αρχιερατείας Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου». Ο κ. Δαμασκηνός, που ως νέος Διάκονος, ακολούθησε τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο στον Βόλο από την πρώτη ημέρα της Αρχιερωσύνης του, περιέγραψε, καταρχάς, τον Ποιμενάρχη μας ως άνθρωπο. Τον χαρακτήρισε «αυθεντικό άνθρωπο, γνήσιο στην πίστη του, αυθόρμητο στον τρόπο. Δεν παριστάνει, είναι. Δεν είναι αλάθητος, είναι αληθινός. Την αυθεντικότητα του χριστιανικού του βιώματος και το άδολο της ψυχής του, πιστοποιεί από νεαράς ηλικίας η αυθόρμητη και άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του Θεού. Χωρίς δισταγμό, χωρίς ορθολογιστικές σκέψεις, αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην Εκκλησία, προσελκύοντας πλούσια τη χάρη, που τον προικίζει με χαρίσματα μοναδικά».

          Στη συνέχεια, τον περιέγραψε ως Εκκλησιαστικό ηγέτη, με πανορθόδοξο κύρος, που έθεσε «κορωνίδα του έργου του την πνευματική τροφοδοσία και στήριξη του ποιμνίου του, των κληρικών του, και του ευλογημένου λαού του, για τους οποίους μεριμνά νυχθημερόν, και προσεύχεται ακατάπαυστα… ο επανευαγγελισμός των ανθρώπων τον απασχολεί άμεσα. Τον θεωρεί ανάγκη επιτακτική, καθώς «ουκ επ΄ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος»… Η διακονία του συνανθρώπου και η μέριμνα για τους εμπερίστατους αποτελεί προτεραιότητά του. Είναι οι «αδελφοί» του Χριστού μας, οι «ελάχιστοι», και αξίζουν της επιμελημένης φροντίδας μας… Σεμνύνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, καθώς στον τόπο μας, παρά τις δυσκολίες των καιρών, καλύπτεται πια τούτη η ανάγκη, τόσο με την αύξηση του αριθμού των «Σπιτιών Γαλήνης» στις ενορίες, όσο και με την καθημερινή λειτουργία του κέντρου σίτισης του Μητροπολιτικού Ναού «Δος ημίν σήμερον». Με την αγωνία του φιλόστοργου Πατέρα μερίμνησε για όλα έγκαιρα, διαβλέποντας την επερχόμενη κρίση. Το δίκτυο της φιλανθρωπίας οργανώθηκε και διευρύνθηκε, γιατί οι αναγκεμένοι είναι αναρίθμητοι: κρατούμενοι και θαλασσοδαρμένοι πρόσφυγες, άστεγοι και ανήμποροι γέροντες, άρρωστοι που ο πόνος υπερβαίνει τις αντοχές τους, μοναχικοί, που τους πνίγει το παράπονο της εγκατάλειψης…». Ο κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στις διεθνείς δράσεις του Σεβ. Μητροπολίτου μας, σε περιοχές που περισσεύει ο πόνος, θερίζει η πείνα και οι σοβαρές ασθένειες, όπως η Σερβία, χώρες της Αφρικής, όπου παρεμβαίνει, «διά του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης», για προσφορά ποικίλης ανθρωπιστικής βοήθειας σε δοκιμαζόμενους πληθυσμούς, για την ανακούφιση των εμπερίστατων εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, για άσκηση προληπτικής ιατρικής, για υποστήριξη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής με παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας». Μίλησε για την στήριξη των Ιερών Μονών, για την προστασία των Μοναστικών Αδελφοτήτων, την ανακαίνιση παλαιών και την ίδρυση νέων Μοναστηριών, αλλά και την αγάπη που τρέφει για τους Κληρικούς του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ίδρυση του Ιδρύματος Επιμορφώσεως και Ενισχύσεως του Ιερού Κλήρου, «που αποβλέπει στην κατάρτιση των ιερέων, για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στη διακονία τους, αλλά και στην παροχή οικονομικής βοήθειας και συμπαράστασης στις ιερατικές οικογένειες. Εξασφαλίζεται έτσι η μισθοδοσία και η ασφάλεια σε άμισθους κληρικούς, και κατά συνέπεια η συντήρηση και αξιοπρεπής διαβίωση των οικογενειών τους. Ήδη, με τη χάρη του Θεού, περί τους τριάντα ιερείς έχουν μισθοδοτηθεί από το ίδρυμα, ενώ παράλληλα υπάρχει μέριμνα και για την ομαδική ασφάλιση των κληρικών».

          Αναφέρθηκε, ακολούθως, στην μέριμνα του Ποιμενάρχου μας για την νεότητα: «Λειτουργεί φροντιστήριο κατηχητών για την αρτιότερη κατάρτισή τους. Νεανικές συντροφιές, κατηχητικά σχολεία, φοιτητικές συναντήσεις, αλλά και ο Σύνδεσμος νέων στην πόλη μας, ανοίγουν στα νιάτα έναν ορίζοντα ζωής κοντά στο Χριστό. Οργανώνονται κατασκηνώσεις στο χωριό αλλά και στην πόλη, γίνονται επετειακές εκδηλώσεις και εξορμήσεις, εκδίδονται σειρές πρωτοποριακών βοηθημάτων για τα κατηχητικά σχολεία, προσφέρονται φροντιστηριακά μαθήματα, χορηγούνται υποτροφίες, λειτουργούν σχολές γονέων, διοργανώνονται γιορτές και συνέδρια». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πίστη του κ. Ιγνατίου στον ελεύθερο διάλογο, «που αποτελεί την πιο χαρακτηριστική έκφραση του αγαπητικού ήθους» και οδήγησε στην ίδρυση της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, «που αποτελεί, αναμφισβήτητα, πρωτοποριακό δημιούργημά του». Εξήρε την αγάπη του για τον τόπο μας, που φάνηκε με την ίδρυση του φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», που αναδεικνύει «την μοναδική πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας και κατατάσσεται στην πρώτη γραμμή πολιτιστικής δράσης στη Μαγνησία». Όμως, η βασική μέριμνά του είναι η ενότητα των ανθρώπων και «λειτουργεί ως παράγοντας και εγγυητής ενότητας προς τρεις ταυτόχρονα άξονες: Η ενότητα της πίστεως,  με δύναμη και προοπτική… Η ενότητα με την Πολιτεία, καθώς στήνει γέφυρες επικοινωνίας με τους άρχοντες του τόπου, τους πολιτικούς και τους στρατιωτικούς… και η ενότητα των Χριστιανών. Κρατώντας απαραχάρακτη την αλήθεια της πίστεώς μας, ξεπερνώντας με αρχοντιά και διάκριση τις όποιες αβάσιμες αρνητικές επιθέσεις και σχόλια, κηρύσσει την ανάγκη συσπείρωσης των Χριστιανών, ιδιαίτερα στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε».

          Ο κ. Δαμασκηνός τόνισε την γενική αποδοχή που απολαμβάνει ο Ποιμενάρχης μας, ως μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος – όπου λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και καταλλαγής –  η οποία του ανέθεσε την προεδρία δύο νευραλγικών Συνοδικών Επιτροπών, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Πολιτιστικής Ταυτότητος. Τέλος, ο κ. Δαμασκηνός περιέγραψε τον Γέροντά του ως Ποιμένα και Πνευματικό Πατέρα, ο οποίος «πρώτιστα αγαπά, και περιβάλλει όλους με μια γλυκιά ζεστασιά… Έχει το χάρισμα πληθωρικά να οικοδομεί, και να αναστηλώνει στις ψυχές τις αιώνιες αξίες με το χρυσάφι του λόγου του. Συμβουλεύει αλλά και μυσταγωγεί, πείθει αλλά και εμπνέει. Έχει την ικανότητα να μεταλαμπαδεύει τον ενθουσιασμό του, την αισιοδοξία και τη χαρά στα πνευματικά του παιδιά…».

          Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Χορωδία και την ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου, υπό την δ/νση της κ. Σεβαστής Μαζέρα και του μαέστρου Ζαφείρη Κουκουσέλη, που απέσπασαν το πληθωρικό χειροκρότημα όλων.

          Τον καταληκτήριο λόγο είχε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, με συγκίνηση, ευχαρίστησε τους τρεις ανθρώπους που τον ακολούθησαν, από την πρώτη μέρα, στο μεγάλο ταξίδι του στην Μητρόπολή μας, την ψυχομάνα του κ. Μαρία, τον Διάκονό του π. Δαμασκηνό και τον οδηγό του Βασίλη. Χαρακτήρισε «σταθμό την σημερινή ημέρα» και την εικοσιπεντάχρονη πορεία «μια ευλογία Θεού». Μνημόνευσε ευγνωμόνως τον Μακαριστό Γέροντά του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και τον Μακαριστό προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: «χάρη σ’ αυτούς είμαστε εδώ, μας τους δώρισε ο Θεός στη ζωή μας, μακάρι να φανούμε αντάξιοί τους». Ευχαρίστησε, επίσης τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, «γιατί κοντά του έχουμε σμιλεύσει μία ενότητα μέσα στην Ιεραρχία, που αποτελεί την πεμπτουσία του έργου μας. Ζητώ παντού την ενότητα, να ζητώ να ζούμε το Άγιο Πνεύμα, που σημαίνει Τριαδικό τρόπο ζωής, που σημαίνει, τελικά, αγάπη». Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το Μουσικό Σχολείο Βόλου, τον παρουσιαστή της εκδήλωσης κ. Νικόλαο Βαραλή και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος είχε την γενική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Πρόσφατα Άρθρα

Εορτασμός Αγίου Μάμαντος στα Κανάλια Μεσοπύργου Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος

Εορτασμός Αγίου Μάμαντος στα Κανάλια Μεσοπύργου Άρτης

3 Σεπτεμβρίου 2025

Με ιδιαίτερη κατάνυξη ετελέσθη την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Μάμαντος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο...

Read more
Εάν δεν έχεις αυτούς τους στόχους, τότε φάε κρέας και την Μεγάλη Παρασκευή
Εκκλησία της Ελλάδος

Το Μοιραίο Λάθος που κάνουμε όλοι και μας στερεί τη Σωτηρία

3 Σεπτεμβρίου 2025

Πολλοί στην εξομολόγηση μιλούν για τα προβλήματα των άλλων... αλλά όχι για τα δικά τους αμαρτήματα. Όμως η σωτηρία μας...

Read more
Πνευματική Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Εκκλησία της Ελλάδος

Πνευματική Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

3 Σεπτεμβρίου 2025

Στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης Πιερίας το τελευταίο βράδυ του καλοκαιριού Κυριακή 31 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε μια Πνευματική Σύναξη...

Read more
Ἐγκαίνια στό Γηροκομεῖο τῆς Ναυπάκτου «Ἐνήλιον»
Εκκλησία της Ελλάδος

Ἐγκαίνια στό Γηροκομεῖο τῆς Ναυπάκτου «Ἐνήλιον»

2 Σεπτεμβρίου 2025

Τήν Κυριακή, 31 Αὐγούστου 2025, τελέσθηκαν τά Ἐγκαίνια καί ὁ Ἁγιασμός τῆς Μονάδας Φροντίδας Ἡλικιωμένων «Ἐνήλιον» πού στεγάζεται στό κτήριο...

Read more
Με επιτυχία η συμμετοχή της Ι.Μ. Κίτρους στο 1ο Εμπορικό Φεστιβάλ Κατερίνης
Εκκλησία της Ελλάδος

Με επιτυχία η συμμετοχή της Ι.Μ. Κίτρους στο 1ο Εμπορικό Φεστιβάλ Κατερίνης

2 Σεπτεμβρίου 2025

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο Εμπορικό Φεστιβάλ Κατερίνης, που έριξε την...

Read more
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Μαρώνειας: Η Θράκη δεν είναι διακοσμητική κορδέλα στα λόγια των υπουργών

2 Σεπτεμβρίου 2025

Την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία του σχετικά με την «αδικία» που βιώνει η Κομοτηνή εξέφρασε σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και...

Read more
Ο Μητροπολίτης Φωκίδος και η Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου τίμησαν τον Δήμαρχο Δωρίδος
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος και η Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου τίμησαν τον Δήμαρχο Δωρίδος

2 Σεπτεμβρίου 2025

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και τη συμμετοχή του ιδίου, η Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου...

Read more
Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής
Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής

2 Σεπτεμβρίου 2025

Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2025 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, κατόπιν προσκλήσεως της Προέδρου και των Μελών...

Read more
Λαμπρός εορτασμός στην Ορεστιάδα προς τιμήν των Οσιοπαρθενομάρτυρων
Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρός εορτασμός στην Ορεστιάδα προς τιμήν των Οσιοπαρθενομάρτυρων

2 Σεπτεμβρίου 2025

Σεμνύεται η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλιου διότι τα χώματά της είναι ποτισμένα με αίμα μαρτυρικό και με ιδρώτα...

Read more
Αυλώνος Χριστόδουλος: «Η ΕΛΠΙΔΑ»
Πνευματικές Διδαχές

Ναοί έμψυχοι

2 Σεπτεμβρίου 2025

ΝΑΟΙ ΕΜΨΥΧΟΙ «Ὑμεῖς ναός Θεοῦ ἐστε ζῶντος…» (Β΄ Κορ. 6, 16) Μητροπολίτου Αὐλῶνος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σέ ὅλη της τή μεγαλειώδη κλίμακα...

Read more
ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ
Εκκλησία της Ελλάδος

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

2 Σεπτεμβρίου 2025

Με την συμμετοχή ἑκατοντάδων εὐλαβῶν προσκηνυτῶν και την πρέπουσα λαμπρότητα, ἑορτάσθησε ἡ κατάθεσις τῆς Τιμίας Ζώνης τῆς Θεομήτορος στην Ἱερά...

Read more
Η Κυριακή ΙΒ’ Ματθαίου στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος

Η Κυριακή ΙΒ’ Ματθαίου στην Κέρκυρα

2 Σεπτεμβρίου 2025

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2025, ΙΒ’ Ματθαίου και εορτή της κατάθεσης της τιμίας ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Read more
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ
Εκκλησία της Ελλάδος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

2 Σεπτεμβρίου 2025

Τη Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2025, επί τη εορτή της Ινδίκτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας, μαζί με στελέχη των κατασκηνώσεων, κατηχητών...

Read more
Πρώτη γενική ιερατική Σύναξη για την νέα εκκλησιαστική χρονιά στην Σερραϊκή Εκκλησία
Εκκλησία της Ελλάδος

Πρώτη γενική ιερατική Σύναξη για την νέα εκκλησιαστική χρονιά στην Σερραϊκή Εκκλησία

2 Σεπτεμβρίου 2025

Γενική Σύναξη των εφημερίων της Σερραϊκής Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2025, στην εκκλησιαστική Κατασκήνωση «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως...

Read more
Υπό την σκιά της δημιουργίας ,ο Θεός υμνείται. Η αρχή του εκκλησιαστικού έτους στη Βάλια Κάλντα
Εκκλησία της Ελλάδος

Υπό την σκιά της δημιουργίας ,ο Θεός υμνείται. Η αρχή του εκκλησιαστικού έτους στη Βάλια Κάλντα

2 Σεπτεμβρίου 2025

Με πνευματική κατάνυξη και συγκίνηση τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, στον καρδιά του μοναδικού σε ομορφιά Εθνικού Δρυμού «Βάλια Κάλντα»,...

Read more
Previous slide
Next slide

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ

Το Ευαγγέλιο της Χαράς!
Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

«Εάν θέλεις να γίνεις τέλειος δώσε όλα τα υπάρχοντά σου στους φτωχούς… και ακολούθει μοι»

3 Σεπτεμβρίου 2022

Το μήνυμα της ΙΒ΄ Κυριακής Ματθαίου «Εάν θέλεις να γίνεις τέλειος δώσε όλα τα υπάρχοντά σου στους φτωχούς... και ακολούθει...

Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Ύπαγε πώλησόν σου τὰ ὑπάρχοντα καὶδὸς τοῖς πτωχοῖς

3 Σεπτεμβρίου 2022
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

Κυριακὴ ΙΒ΄ Ματθαίου: Το δίλλημα

3 Σεπτεμβρίου 2022
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

«Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον;»

29 Αυγούστου 2020
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

29 Αυγούστου 2020
Η τιμή προς τους γονείς – Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου

«Είσαι Χριστιανός ή νομίζεις ότι είσαι;»

29 Αυγούστου 2020
Tί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ

Η κατά Χριστόν τελείωση του ανθρώπου

18 Αυγούστου 2018
«Zητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ολίγα περί Παραδείσου

17 Αυγούστου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ´ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

12 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Αγαπούσε τον πλησίον του;

21 Αυγούστου 2014
Next Post
«Σε αγαπώ περισσότερο, γιατί σηκώνεις αυτόν τον Σταυρό»

«Σε αγαπώ περισσότερο, γιατί σηκώνεις αυτόν τον Σταυρό»

Κατανυκτική Αγρυπνία επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Περιστέρι

Κατανυκτική Αγρυπνία επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Περιστέρι

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Χίο

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Χίο

Ο θεσμός των διακονισσών στην ορθόδοξη παράδοση και στους κόλπους της παναιρέσεως του οικουμενισμού

Απίστευτη Αποκάλυψη: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε το κοράνιο!

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Μπέρμιγχαμ

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Μπέρμιγχαμ

  • Όροι χρήσης – Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Πατριαρχεία – Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
    • Το Βήμα της Ενορίας
    • Η φωνή των Ποιμένων
    • Ελλάδα Κόσμος
  • Κηρύγματα
  • Απόψεις – Γνώμες
  • Πνευματικές Διδαχές
    • Ομιλίες
    • Άκου ένα βιβλίο
  • Αφιερώματα
    • Μουσικός Θησαυρός
    • Στρατιωτικοί Ιερείς
    • Προσκυνηματικός Τουρισμός
  • Αιρέσεις
  • Η συγχώρεση θεραπεύει πληγές…

Poimin.gr © 2023

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist