Χιλιάδες ευσεβείς χριστιανοί, από ολόκληρο το λεκανοπέδιο, προσήλθαν ομοθυμαδόν στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ομωνύμου δήμου Αττικής, για να συμμετάσχουν στην λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων Του, καθώς επίσης και του Αγίου Νεκταρίου και άλλων Αγίων.

Της λιτανευτικής πομπής προΐστατο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη και άλλους ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

To παρόν έδωσαν οι Βουλευτές κα Καραμανλή Α., κ. Σπανάκης Β., Κυρανάκης Κ., η Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Αντιδήμαρχοι, το Προεδρίο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Δημοτικών Παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι «Αρκάδων» και “Κρητών”, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και το σώμα Προσκόπων.

Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού Ξηράς, Λιμενικού Σώματος και του Δήμου.

Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον ιερό ναό, ο Επίσκοπος Ανδρούσης μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ευχόμενος τα δέοντα.

Ακολούθως ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην λιτάνευση, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή, προτρέποντας όλους εν ενί στόματι να ψάλουν το κοντάκιο «Τη Υπερμάχω», προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.

Δείτε Επίσης